Classicin EuroFloorballCupin avausottelusta tasapeli

Classic ja SSV päätyivät äärimmäisen jännittävien vaiheiden jälkeen 5-5 tasapeliin illan EuroCupin ottelussa. Jatkopaikan kannalta mitään ei ole vielä ratkennut, sillä lohkon toisessa ottelussa Norjan Fjerdingby venyi turnauksen toistaiseksi kovimpaan yllätykseen pelaamalla tasan ruotsalaisen ennakkosuosikin, Warbergin, kanssa.

Hurja nousu jälleen ilman maalivahtia

Classicin tappio näytti jo häämöttävän SSV:n mentyä ylivoimalla 5-3 johtoon ajassa 57.11. Tamperelaiset toistivat kuitenkin jo liigassa syksyllä tekemänsä tempun ja iskivät viimeisellä minuutilla kaksi osumaa ilman maalivahtia.

Ensimmäisen viimeisteli Lassi Vänttisen poikkisyötöstä jälleen Henri Johansson, mutta tasoitusosuman tällä kertaa Juuso Kiviharju. Kiviharju sai Sami Nymanilta ”lätyn” lapaan ja siitä nosto suoraan ilmasta yläkulmaan ajassa 59.43. Jatkoaikaa ei alkusarjan otteluissa pelata, joten varsinaisen peliajan 5-5 jäi myös lopputulokseksi.

Alussa pientä pelijännitystä

Ensimmäinen erä alkoi molempien joukkueiden osalta hiukan tunnustellen, eikä pelin taso ollut kovinkaan korkea. Erässä nähtiin ainoastaan yksi maali ja se oli Santtu Mannerin viimeistelemä ylivoimaosuma.

Toisessa erässä SSV meni 2-0 johtoon Timo Toivosen laukauksella, mutta heti seuraavassa vaihdossa puolustaja Ville Lahdensuo kavensi Lasse Salmisen syötöstä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Salminen iski itse tasoituksen Petri Widgrenin läpisyötöstä.

SSV pääsi uudelleen johtoon Teemu Piispasen maalilla, mutta 3-3 tasoitus syntyi pian Sami Nymanin lavasta. Syötön tarjoili - kukas muukaan kuin - Sami Mattila. Erän loppuun Classic sai vielä jäähyn ja SSV:n tuhoisa ylivoima yllätti jälleen. Viimeistelyn suoritti reboundista Lauri Kapanen vain viisi sekuntia ennen erätaukosummeria.

Ratkaisun avaimet pysyivät käsissä

Viimeisen erän alkuun Lassi Vänttisellä oli tilaisuus tasoittaa ottelu, mutta häntä rikottiin maalintekopaikassa ja tuloksena oli rangaistuslaukaus. Rankkaria asettui vetämään kokenut Tero Karppanen, joka harhautti rystyltä – mutta veto meni ohi maalin. Onneksi kuviot kuudella viittä vastaan kulkivat lopussa harjoitellulla tavalla ja tasapeli toi yhden pisteen.

- Alussa oli ehkä pientä ylilatausta ja molemmat puristivat mailaa. Ensimmäinen erä oli kaikenkaikkiaan heikkoa peliä. Mielestäni kuitenkin hallitsimme toista ja kolmatta erää selkeästi tasakentällisin pelattaessa, pistettiin SSV kunnolla pesukoneeseen. Classicin päävalmentaja Pasi Peltola mietti.

- Erikoistilanteissa jäätiin tänään, vaikka lopun kuusi viittä vastaan oli tietysti hyvä. Yksi piste tästä ja turnauksesta näyttää tulevan erittäin mielenkiintoinen. Lopun kuusi viittä –vastaan peli kävi Classicilta suunnitelmien mukaan.

Lue koko raportti Classicin verkkosivuilta

EFC2008 sivuilta:
Classic nousi tärkeään tasapeliin

Ottelusta tulossa kuvagalleria..

SC Classic - SSV Helsinki, 5-5 (',3-3,2-1)

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.