Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pyrintö liian iso Korihaille

 
Pyrintö liian iso Korihaille

TV-kamerat olivat todistamassa Pyrinnön kauden kolmatta vierasvoittoa, kun Korihait kaatui Uudessakaupungissa. Tamperelaiset käyttivät omat vahvuutensa paremmin hyväkseen ja pitivät myös Glenn Stokesin erinomaisesti kurissa.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun kovalla puolustuksella, mutta toisaalta myös umpisurkealla heittopelillä. Palloa ei saatu koriin kuin lay-upeista tai donkkaamalla, ja pistetili karttui kummallakin kovin nihkeästi. Pyrintö oli kovasti vaikeuksissa aggressiivisen kotijoukkueen kanssa ja menetyksiä kertyi runsaasti, mutta vieraat pysyivät pelissä mukana Damion Dantzlerin tehojen myötä. Jakson lopulla myös muutama heitto upposi molemmissa päissä ja kymmenen minuutin jälkeen oltiin tasalukemissa 18-18.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä melkeinpä kori korista tahtiin, mutta neljänneksen puolivälissä Korihait alkoi saada otetta. Muutaman hyvän puolustuksen ja riiston myötä kotijoukkue kipusi viiden pisteen johtoon. Pyrinnön aikalisän jälkeen vieraat kavensivat hetkeksi, mutta sitten totaalisesti pimennossa pelin alun ollut Glenn Stokes löysi jyvän ja Korihait näytti olevan jo karkaamassa. Kotijoukkueen momentum ei kuitenkaan kestänyt, vaan tamperelaiset saivat jälleen rivinsä kuntoon. MC Maziquen toimiessa vetojuhtana Pyrintö kuroi seitsemän pisteen takaa-ajoaseman välillä jo pisteen johtoonkin, mutta tauolle mentiin tilanteessa 40-40. Tasaisella ensimmäisellä puoliskolla myös levypallot menivät tasan 21-21, mutta menetyksiä Pyrinnölle kertyi selvästi enemmän, peräti 12 kappaletta, joista puolet Damon Williamsille. Danztler ja Mazique viimeistelivät molemmat 12 pistettä ja ottivat neljä levypalloa mieheen, Williamsin kerätessä lukemat 11/8.

Tauolla pukukopeissa ei ilmeisesti keskusteltu ainakaan huolellisuudesta, sillä sen verran löysin rantein molemmat viskelivät palloa korille päin. Vasta reilun kahden minuutin jälkeen syntyivät jakson ensimmäiset pisteet Antero Lehdon kädestä. Tuon jälkeen Pyrintö vei hyvän aikaa peliä, mutta ei silti pystynyt ottamaan ratkaisevaa eroa. Pian olikin taas Korihaiden vuoro ottaa komento ja neljän pisteen kotijohdossa Jarmo Laitinen kutsui taas joukkonsa aikalisälle. Neljänneksen viimeiset kolme minuuttia tamperelaiset veivätkin sitten tylysti 12-2 ja johti kolmen jakson jälkeen 53-59.

Viimeisen kymmenminuuttisen Pyrintö aloitti hieman kainostellen ja Korihait sai jälleen hyviä riistoja. Damon Williams herätti vieraat pienestä horroksestaan henkilökohtaisilla tehoillaan ja kun myös puolustuksessa tuli onnistumisia, kasvoi tamperelaisten johto jo toiselle kymmenelle. Tuosta kotijoukkue ei enää toipunut, vaikka koko kentän prässillä riistoja haettiinkin. Pyrintö hoiteli loppuminuutit vuoren varmasti ja otti kauden kolmannen vierasvoittonsa selkein lukemin 71-88.

Kauden ensimmäinen voitto Korihaista oli arvokas ajatellen pudotuspelitaistelua ja menestys vieraskentällä tietää hyvää loppukautta ajatellen. Damon Williams oli jälleen tamperelaisten ehdoton hahmo keräten tehot 29/16. Miehen tilastoriville kasaantui tosin myös kahdeksan menetystä, mutta toisaalta viisi syöttöä. Myös Damion Dantzler oli arvokkaassa roolissa kasaten tehoikseen 25/8. MC Mazique hyytyi hieman toisella puolikkaalla ja sai kasaan 15/9 ja jälkimmäisellä puoliskolla puolestaan herännyt Antero Lehto 9/2. Pyrintö heitti kakkoset sisään erinomaisella, 65,2 prosentin teholla ja vei lopulta levypallot selvästi 34-44.

Jarmo Laitinen ei peitellyt tyytyväisyyttään pelin jälkeen.
- Peli ei ole kovin kaunista tällaisella ryhmällä. Ollaan liian hitaita ja siksi pitää pystyä jäädyttämään peliä. Damon Williamsin laittaminen puolustamaan Glenn Stokesia aiheutti Korihaille ongelmia ja muutenkin puolustuspeli oli parasta pitkään aikaan, Laitinen kiitteli.

Kolmen voiton putkessa matkaava Pyrintö on viimein pääsemässä vauhtiin myös vieraspeleissä, mutta perjantaina joukkueella on edessä raju haaste kotisalissa. Ylivoimaisessa sarjajohdossa oleva ToPo Helsingistä saapuu Tampereelle kiikarissaan yhden kauden perättäisten pääsarjavoittojen ennätyksen sivuaminen. Helsinkiläisillä on vyöllään jo 20 perättäistä voittoa.

Tampereen Pyrinnön tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Antti Nikkilä Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi

Antti Nikkilä Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi

Tampereen Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentaja vaihtuu loppukaudeksi, kun tehtävää hoitanut Juri Heinämäki luovuttaa vastuun Antti Nikkilälle.

Lue lisää
Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus - Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä

Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus - Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä

BC Nokian Korisliiga-joukkue on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksensa, kun viidennen ammattilaiskautensa aloittava takapelaaja Wes Washpun, 27, on tehnyt pelaajasopimuksen Näätien kanssa.

Lue lisää
Pyynikin Pimut luottaa nousun arkkitehteihin Naisten Korisliigassa

Pyynikin Pimut luottaa nousun arkkitehteihin Naisten Korisliigassa

Tampereen Pyrintö on tehnyt jatkosopimuksen kaudelle 2020/2021 Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

Lue lisää
Lupaava Hugo Boman jatkaa Näädissä kaksivuotisella sopimuksella

Lupaava Hugo Boman jatkaa Näädissä kaksivuotisella sopimuksella

BC Nokia ja Hugo Boman ovat solmineet 2+1-mallisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy Näätiin

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy Näätiin

BC Nokia on tehnyt 1+1-mallisen pelaajasopimuksen Matias Ojalan, 30, kanssa.

Lue lisää
BC Nokian valmennusjohto valmiina tulevaan kauteen

BC Nokian valmennusjohto valmiina tulevaan kauteen

BC Nokian Korisliiga-joukkueen valmennusryhmä on valmiina tulevaan kauteen 2020/21.

Lue lisää