Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

ToPo kaatui vihdoin

 

18.01.2008 Pyrintö - ToPo 78 - 71 (35-19)
ToPo kaatui vihdoin

Historiallista 21. perättäistä voittoa hakenut sarjakärki ToPo oli hätää kärsimässä Pyynikillä. Suurimman osan ajasta tapahtumia hallinnut Pyrintö piti myös lopussa päänsä kylmänä vieraiden uhittelusta huolimatta.

Kotijoukkue aloitti ottelun hieman pirteämmin ja oli vahva molempien korien alla. Pyrinnön hyvän puolustuksen ahdistamana ToPo pyrki ratkaisuihin kaukaa, mutta helsinkiläisten heitto ei uponnut. Isännät sen sijaan löysivät kaukoheittojyvän jakson puolivälissä ja tilanteessa 14-4, Tomi Kaminen tilasi aikalisän. Hengähdyksen jälkeen korisukka sai olla rauhassa molemmissa päädyissä yli kolme minuuttia, kunnes Iiro Tenngren sai pitkänmatkan kakkosensa uppoamaan. Molempien onnistuttua vielä kertaalleen, vähäkorinen jakso päättyi Pyrinnön voittoon 16-8.

Tiukka puolustus ja heikko heittopeli jatkuivat myös toisella neljänneksellä. Molemmat joutuivat tekemään rajusti töitä jokaisen korin eteen, mutta koko ajan Pyrintö oli hallitsevampi osapuoli. Jakson kuudennella minuutilla kotijoukkue sai oivallisen nykäyksen, kun ensin Jesse Niemi haki tornien seasta levypallon, nosti korin ja pussitti päälle vielä vapaaheiton. Tämän jälkeen MC Mazique mätti nopeaan tahtiin viisi pistettä ja isäntien johto kasvoi hetkessä 16 pisteeseen. ToPon toisen aikalisän jälkeen loppuminuutit pelattiin tasatahtiin ja tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 35-19. Ensimmäisen puoliskon tilastoissa selvin ero joukkueiden välillä näkyi heittoprosenteissa. ToPo osui yhden kymmenestä kolmosyrityksestään ja kakkoset vain 33 prosentin tarkkuudella. Pyrinnön kolmosten lukema oli 25 ja kakkosten 50. Isännät veivät levypallot 24-18. Damon Williams kaapi niitä yksin 11 kappaletta.

Tauolla vieraat keräsivät itsensä ja eittämättä myös Tomi Kaminen oli piirrellyt taktiikkatauluun oikeat kuviot, joilla Pyrinnön puolustus murretaan. Kun vielä isännät auttoivat hätäisillä hyökkäyspään ratkaisuilla ja hölmöillä virheillä, tuli ToPo kahdessa ja puolessa minuutissa yhdeksän pisteen päähän. Jarmo Laitinen reagoi tilanteeseen ja ylimääräisellä juttutuokiolla sai joukkonsa heräteltyä taas puolustamaan. Jakson puolivälissä ottelu alkoi saada ikäviä piirteitä, kun koko ajan varsin kovaa pelata antanut tuomarikaksikko alkoi menettää otettaan tapahtumista. Jerald Fieldsin ja Damon Williamsin teknillisten virheiden jälkeen joukkueet saivat kuitenkin jäähdytellä tovin aikalisällä. Selvittelyt jatkuivat parissa seuraavassakin tilanteessa ja Tomi Kaminen varasi myös oikeuden protestin tekemiseen. Pelin päästyä vähitellen taas jatkumaan Pyrintö oli paremmin hereillä ja otti jälleen tukevan johdon. ToPo ei kuitenkaan luovuttanut, vaikka Timo Heinonen ja Iiro Tenngren olivat molemmat jo neljässä virheessä, vaan Josh Gonnerin tehoilla kipusivat yhdentoista pisteen tuntumaan lukemiin 57-46.

Päätösjakson alkuun vieraat pääsivät kaventamaan kaulan alle kymmenen pisteen, mutta Pyrinnön kolmoset alkoivat kriittisillä hetkillä upota ja ero kasvoi jälleen. ToPo ei kuitenkaan antanut periksi ja pitkään penkillä ollut Timo Heinonen tuli kantamaan vierasjoukkuetta neljän virheenkin rasittamana. Iiro Tenngrenin ulosajo viitisen minuuttia ennen loppusummeria aiheutti vieraille lisämurheita, mutta siitäkin huolimatta helsinkiläiset kirivät tiukasti eroa umpeen. Muutaman nopean myötä ToPo tuli jo kuuden pisteen päähän ja Pyynikin yleisö alkoi pelätä pahinta. Pyrintö sai tilanteen kuitenkin jotakuinkin hallintaansa Timo Heinosen viidennen virheen jälkeen, mutta tuomarivirhe toisensa perään sotkivat molempien joukkueiden peliä. Pari minuuttia ennen loppua isäntien johto oli yhdeksän pistettä. Jännittävien loppuhetkien aikana näkyi, että ToPo on tottunut voittamaan, mutta joukkueen raju taistelu ilman Tenngreniä ja Heinosta ei tuottanut toivottua tulosta, vaan Pyrintö päätti helsinkiläisten 20 voiton putken ja historia jäi tekemättä.

Pyrinnön esitys oli upea ja myös runsaslukuinen kotiyleisö nautti tapahtumasta. Varsinkin korin alustan tamperelaiset tukkivat mainiosti. MC Mazique kokosi kotijoukkueen suurimmat pisteet, 19 ja niiden jatkoksi 5 levypalloa. Damon Williams keräsi jälleen yhden tupla-tuplan eikä tripla-tuplakaan ollut kaukana, kun 18 pinnan ja 18 levypallon lisäksi miehelle kirjattiin 8 syöttöä. Damion Dantzler merkkautti tehon 11/14 ja jälleen erinomaisesti pelannut Jesse Niemi 13/2.

ToPon valmentaja Tomi Kaminen antoi reilun tunnustuksen Pyrinnölle ja myönsi ottelun tärkeyden näkyneen miehistössään.
-Ihan tyytyväinen olen, että tappio tuli, mutta olisi sitä voinut vielä pari voittoa ottaa ja hävitä vasta sitten. Jos kärjessä pysytään, toivottavasti Pyrintö ei ole kahdeksas, Kaminen totesi.

Jarmo Laitinen kiitteli omiensa puolustuskuria.
-Tehtiin tänään hyvä työ siinä, että vastustaja ei päässyt korin alle. Viimeisellä jaksolla isot kaverit vähän väsyivät, mutta silti koko ajan tuntui siltä, että peli kääntyy meille. Meidän peli on aika kypsää tällä hetkellä, Laitinen ruoti.

Pyrintö on hyvässä nosteessa neljän peräkkäisen voiton myötä. Edessä on kuitenkin tiukka vaihe, kun tamperelaiset pelaavat kolme seuraavaa otteluaan vieraissa. Ensimmäiseksi bussi suunnataan Porvooseen, jossa Tarmo isännöi Pyrintöä ensi keskiviikkona.

Tampereen Pyrinnön tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Antti Nikkilä Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi

Antti Nikkilä Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentajaksi

Tampereen Pyrinnön naisten korisliigajoukkueen päävalmentaja vaihtuu loppukaudeksi, kun tehtävää hoitanut Juri Heinämäki luovuttaa vastuun Antti Nikkilälle.

Lue lisää
Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus - Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä

Näädille ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus - Wes Washpun Nokialle Ventspilsistä

BC Nokian Korisliiga-joukkue on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksensa, kun viidennen ammattilaiskautensa aloittava takapelaaja Wes Washpun, 27, on tehnyt pelaajasopimuksen Näätien kanssa.

Lue lisää
Pyynikin Pimut luottaa nousun arkkitehteihin Naisten Korisliigassa

Pyynikin Pimut luottaa nousun arkkitehteihin Naisten Korisliigassa

Tampereen Pyrintö on tehnyt jatkosopimuksen kaudelle 2020/2021 Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

Lue lisää
Lupaava Hugo Boman jatkaa Näädissä kaksivuotisella sopimuksella

Lupaava Hugo Boman jatkaa Näädissä kaksivuotisella sopimuksella

BC Nokia ja Hugo Boman ovat solmineet 2+1-mallisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy Näätiin

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy Näätiin

BC Nokia on tehnyt 1+1-mallisen pelaajasopimuksen Matias Ojalan, 30, kanssa.

Lue lisää
BC Nokian valmennusjohto valmiina tulevaan kauteen

BC Nokian valmennusjohto valmiina tulevaan kauteen

BC Nokian Korisliiga-joukkueen valmennusryhmä on valmiina tulevaan kauteen 2020/21.

Lue lisää