Naiset taistelivat jatkoaikapisteet SSV:ltä

Naisten salibandyn 1. divisioonan Kooveen ja SSV:n lauantai-illan taistelussa oli melkoinen draaman kaari ja kaikki herkut kaupan päälle. Ottelussa nähtiin maaleja ylivoimalla, alivoimalla ja rankkarista. Viime minuuttien Kooveen johto-osumaa seurasi vielä täpärämmin tehty SSV-tasoitus. Jatkoajallakin pallo kilahti ensin ylärimassa Kooveen päässä, kunnes Katja Kankaanpää pysäytti pelikellon ajassa 61.00 Kooveen voittoon 5-6 (', 2-1, 1-2).

Pienessä kaukalossa pelattu ottelu oli varsin rikkonainen, ja peli keskeytyi jatkuvasti pikkurikkeisiin ja vapareihin. Kahdessa ensimmäisessä erässä SSV pystyi häiritsemään tehokkaasti Kooveen pelinrakentelua. 5-5-pelissä Koovee oli parempi, mutta SSV hyödynsi erikoistilanteet hyvällä prosentilla ja johti kahden erän jälkeen 4-3.

Kolmas erä ja jatkoaika kääntyivät Kooveelle

Kolmanteen erään Koovee tiivisti kokoonpanoaan ja lähti hakemaan tasoitusta ja voittoa aggressiivisemmalla pelitavalla. Helsinkiläiset saivatkin shokkihoitoa heti erän alkuun, kun Tiia Kollin tuikkasi Johanna Salon syötön maaliin 11 sekunnin jälkeen. Kolmas erä jatkui vieraiden komennossa, ja ansaittu johtomaali nähtiin vihdoin ajassa 56.21, kun Katja Kankaanpää syötti kulmasta Minna Uotilalle, joka laukoi pallon etutolpalta sisään.

Vuosaaren pikkuparketilla pelissä oli runsaasti vauhtia, kontakteja ja suuria tunteita. Koovee veti lopulta pidemmän korren.
Kuva: Kimmo Pitkänen /KOO-VEE

Johtomaalin jälkeen Koovee pyrki rauhoittamaan peliä, mutta SSV ei ollut antanut periksi. SSV-karvaajat kävivät ahnaasti Kooveen puolustajien kimppuun ja tuomarit antoivat pelin jatkua pikkurikkeista huolimatta näyttämällä hyötyä. Kyseenalainen hyöty päättyi lopulta pallonmenetykseen keskialueella ja SSV:n tasoitusmaaliin. Puntit olivat jälleen tasan 58 minuutin ja 45 sekunnin pelin jälkeen.

Jatkoajalla molemmat joukkueet hakivat voitto-osumaa. SSV oli kerran jo lähellä, kun pallo pomppasi Ritva Perkiön jalkatorjunnasta ylärimaan. Ottelun ratkaisijoiksi nousivat lopulta kuitenkin Kooveen Uotila ja Kankaanpää. Minna Uotila laukoi tulisesti ja pallo pomppasi takalaudasta maalin eteen. Palloon ehti ensimmäisenä Katja Kankaanpää, joka ohjasi pallon verkkoon ja varmisti Kooveelle tärkeät kaksi pistettä.

Taistelutahdon voitto

Koovee sai siis kuitattua syksyllä koetun kotitappion täsmälleen samoilla lukemilla kuin mitä Tampereella nähtiin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Rikkonaisuutensa vuoksi peli ei tarjonnut juuri hienouksia, mutta Kooveen kolmannen erän taisteluasenne ja usko voittoon loppuun asti olivat esimerkillisiä.

Tehokkainta peliä esittivät Katja Kankaanpää (2+1), Tiia Kollin (2+1) ja Minna Uotila (1+1). Maalivahti Ritva Perkiö otti monia tärkeitä koppeja, ja puolustaja Satu Sainio näytti taistelutahdollaan hyvää esimerkkiä joukkueelle.

Yleisön osalta Vuosaari oli Kooveen kotikenttä.

Saa kannustaa!

Pienelle katsomolle ja 41 katsojalle pelatun ottelun suola oli Kooveen C-tytöistä koottu iskuryhmä, joka oli saapunut paikalle näyttämään hillityille helsinkiläisille kannustamisen mallia. Tytöillä oli asusteet ja kasvomaalaukset kohdallaan, ja hyvin harjoitellut kannustuslaulut raikuivat Vuosaaren urheilutalossa koko 61 minuuttia ja voitonlaulut kaupan päälle. Kiitos tytöt tunnelman luomisesta!

Kooveen matka naisten ykkösdivarin länsilohkossa jatkuu huomenna sunnuntaina, kun joukkue lähtee LoSB:n vieraaksi. Ottelu Lohjalla alkaa paikallista aikaa kello 18.00.

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.