Classicin naiset sarjakärkeen

Classicin naiset pelasivat viikonlopun aikana kärkikamppailuja kaksin kappalein kohdatessaan PSS:n Porvoossa ja Pron:n Kalevassa. Voitto lauantaina vieraissa maalein 4-2 ja tasapelipiste sunnuntailta nostivat Classicin sarjataulukon piikkipaikalle.

Hyvätasoinen huippuottelu Porvoossa

Lauantaina Porvoossa molemmat joukkueet tiedostivat pisteiden tärkeyden ja se näkyikin ottelussa tarkkana puolustuspelinä ja vähäisinä virheinä. Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton ja osasyyllisiä olivat ensimmäistä otteluaan lähes kahteen vuoteen torjunut Classicin Anne Hakulinen sekä maajoukkuevahti Jonna Mäkelä PSS:n puolella.

Toiseen erään Classic sai hyvän alun Katriina Saarisen onnistuttua laukomaan avausosuman lähivaparista Anne Suomalaisen syötöstä. 2-0 syntyi, kun Saarisen maalille toimittama pallo otti kimmokkeen PSS-puolustajasta ja yllätti Mäkelän täydellisesti. Myös PSS sai tilaisuutensa, mutta lähimmäksi päässyt Simone Ryser tyytyi kilauttamaan vain tolppaa.

Kolmas erä alkoi Classicin komennossa ja nopeasta vaparikuviosta pääsi 3-0 viimeistelmään Suomalainen Hanna Sipiläisen nätistä passista. Ja lähes heti perään puolustaja Maiju Hakulinen onnistui tarkasti suunnatulla laukauksellaan kasvattamaan johdoksi jo 4-0. Syöttöpisteen kirjautti Erja Lötjönen.

PSS:n kiri ei riittänyt

PSS ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoi taistelua. Aikalisä ja maalivahti pois jo seitsemän minuuttia ennen loppua tuotti maalin ajassa 53.58, kun maalineduspelin hallitseva Katri Rosti pääsi tuikkaamaan reboundin etukulmalta Hakulisen taaksen. Ja hetkeä myöhemmin porvoolaiset pääsivät pyörittämään kuudella neljää vastaan Classicin saatua hieman kyseenalaisen kaksiminuuttisen. Kavennusosuma 2-4 syntyi Anu Peltokankaan tarkalla kaukolaukauksella juuri ennen jäähyn päättymistä.

PSS:n kiri ei kuitenkaan riittänyt Classicin puolustaessa uhrautuvasti viimeiset minuutit ja Anne Hakulisen napsittua pari näyttävää koppia. Näin tärkeät sarjapisteet matkasivat Tampereelle ja makea revanssi Cupin finaalitappiolle saatiin samalla kuitattua.

- Tämä oli meiltä hyvin kurinalainen esitys ja pisteisiin ollaan tyytyväisiä, kommentoi Classicin päävalmentaja Irina Peltola lauantain kärkikamppailua.

Sunnuntain vieraana SB Pro

Kun lauantaina Porvoossa pelattiin tasokasta ja rehtiä taitosalibandyä oli sunnuntaina vuorossa jotain ihan muuta. Aivan varmasti ei voi sanoa nähtiinkö Kalevassa Harry Potterille tutumpaa huispausta vai Serie A:n ottelu, mutta salibandyä se ei ollut.

Heikko ensimmäinen erä

Maalinteon aloitti Classic jo ajassa 3.57, kun Erja Lötjönen pelasi tilanteen loppuun ja tuikkasi 1-0 kokoonpanoon palanneen Mari Ulmasen syötöstä. Siihen ensimmäisen erän ilonaiheet tamperelaisittain sitten loppuivatkin, sillä loppuerän saldo oli vain kaksi jäähyä, jotka molemmat Pro kuittasi ylivoimaosumilla. Lisäksi nurmijärveläiset onnistuivat kertaalleen myös tasakentällisin Veera Simolan tarkan kudin upottua pienestä kulmasta aivan ylänurkkaan. Tauolle siis tappioasemasta 1-3.

Toiseen erään tamperelaiset tulivat paremmalla asenteella ja hurjasti töitä tehnyt Henna Yläsuo aloitti Classicin kirin Lötjösen merkkauttaessa syöttöpisteen. Tasoituksen 3-3 laukoi Katriina Saarinen tarkasti Hanna Sipiläisen tarjoilusta. Pro pääsi pian jälleen maalin johtoon Jill Quekin ehdittyä ensimmäisenä takatolpalle kimmonneeseen palloon.

Taistelu palkittiin

Viimeisessä erässä Classic haki tasoitusta vimmatusti ja se oli kostautua, kun Pron hyökkääjä oli luikahtaa laidasta läpi. Maiju Hakulinen kuitenkin pelasti tilanteen ja riisti pallon taidokkaasti, mutta tuomio oli tylysti kaksi minuuttia ja vielä rankkari päälle. Kokenut Anne Hakulinen kuitenkin veti pitemmän korren torjumalla Pron Katri Sainion harhautusyrityksen. Classic taisteli alivoiman kunniakkaasti ja perään vielä toisenkin ilman takaiskuja.

Lopulta kotijoukkueen mahtava taistelu palkittiin ja pehmeäkätinen Irja Lahtinen pääsi pamauttamaan ylivoimalla 4-4 tasoituksen mainiosti pelanneen Anne Suomalaisen syötöstä. Tulos jäi voimaan myös maalittoman jatkoajan jälkeen ja näin pisteet tasattiin tällä kertaa.

Valmennusjohto ei ollut kovin tyytyväinen ottelun tasoon, eikä myöskään mailarikkeet sallivaan tuomarilinjaan. Positiivista oli kuitenkin, että Classic onnistui nousemaan kahdesti takaa-ajoasemasta. Taistelijan mallia sunnuntaina näytti etenkin Henna Yläsuo, joka uurasti sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä.

- Huono ensimmäinen erä vei meiltä pisteen tänään. Työmoraali ei ollut aivan kohdallaan alussa, päävalmentaja Irina Peltola mietti ottelun jälkitunnelmissa.

Nyt Classicilla on edessä kolmen viikon ottelutauko, sillä seuraavan kerran pelataan 10.2. vieraissa KorsKaa vastaan. Seuraava kotiottelu puolestaan on vasta 23.2. kun Kalevan parketille saapuu NST.¨

SC Classicin tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.