Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilvekselle komea voitto Raumalta

 
Ilvekselle komea voitto Raumalta

Ilveksen talvikauden ensimmäinen vierasmatka suuntautui Raumalle, jossa ottelua isännöi Pallo-Iirot. Edellisestä ottelusta poimittu Salpan päänahka mukana oli mukava lähteä haastamaan fyysisestä pelaamisesta tunnettua raumalaisjoukkuetta. Oman haasteensa ottelulle kuitenkin asetti melko minimaalinen pelaajaryhmä, johtuen yllättävän usean pelaajan poisjäännistä pienten loukkaantumisten, futsal -otteluiden tai muiden henkilökohtaisten syiden vuoksi. Ottelu kuitenkin osoitti joukkueessa olevan riittävästi laajuutta, tahtoa ja voittamiseen vaadittavaa työmoraalia. Uusina miehinä Ilvesryhmään liittyivät seuran oma lupaava juniori Oliver Kiviharju (synt. -91) ja Jani Tulehmo, joka teki samalla tietynlaisen come backin tämän tason kuvioihin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin armottomalla painilla. Kohtalaisen kapea kenttä pakotti osaltaan hyvin fyysiseen ja taistelevaan jalkapalloon. Molemmat joukkueet esittivätkin alusta asti vauhdikasta peliä, joka oli varmasti melko runsaslukuisen yleisönkin mieleen. Ottelua oli käyty reilut 15 minuuttia kun vastustajan hyökkäyskalusto pääsi murtautumaan Ilveksen rangaistusalueelle, jonka seurauksena Jesse Mattila päätyi kaatamaan raumalaiskärjen. Pallo pilkulle ja tilanteeksi isännille 1-0. Sama, ajoittain painia muistuttanut pelaaminen jatkui edelleen, kunnes Ilves sai vapaapotkun kentän oikealta laidalta. Hienon ottelun pelannut Toni Hevonkorpi lähetti kierteisen pallon takatolpalle, jonne ehti ensimmäisenä paikalle Mikko Pessi. "Pösö" puski pallon varmasti etunurkasta sisään ja tasoitti näin ottelun. Ilves sai selvästi vielä annoksen lisää vauhtia pallolliseen peliinsä ja eikä aikaakaan kun taas juhlittiin johto-osumaa. Keskikentällä ahkeraa työtä läpi ottelun tehnyt Jussi Räsänen pelasi pallon keskialueella Jani Tulehmolle, joka kuljetti pelivälinettä kymmenisen metriä ja latasi pallon kuljetuksensa päätteeksi 25 metristä voimalla riman alle ohi hölmistyneen maalivahdin. Tauolle päästiin täten Ilveksen johtoasemassa.

Toinen puoliaika ei ollut ehtinyt vanhentua kuin kaksi minuuttia kun Ilves sahasi terävällä liikkeellä raumalaispuolustuksen palasiksi. Pallo pelattiin hyökkäysalueen vasemmalle laidalle Tulehmolle, joka jatkoi pallon pystyyn liikkuneelle Räsäselle. "Räsä" puolestaan löysi rangaistualueen sisältä Aapo Lappalaisen, jonka laukauksen kotijoukkueen maalivahti sai vielä torjuttua, mutta ei enää karapalloille ennättäneen Janne Salon, joka tälläsi pallon yläkulmaan. Tämän jälkeen jatkettiin parikymmentä minuuttia tasaväkistä taistelua, kunnes P-Iirot pääsi iskemään pienen merkkausvirheen vuoksi tilanteeksi 2-3. Ilveslauma oli kuitenkin päättänyt hoitaa homman kotiin loppuun saakka tyylikkäästi ja niinpä ajassa 81 minuuttia "Heppa" Hevonkorpi kruunasi iltapäivänsä maukkaalla vapaapotkuosumalla. Laukaus lähti kentän vasemmasta reunasta matalana ja kiersi vastustamattomasti takakulmaan. Enempää ei osumia nähty ja Ilves kuittasi todella hienon vierasvoiton.

Tupsukorvat pitävät ensi viikon taukoa harjoitusotteluista ja keskittyvät hiukan tiukempaan harjoittelujaksoon. Viimeiset kaksi ottelua ovat osoittaneet työn olevan oikealla mallilla ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Koko joukkueen puolustuspelaamiseen on saatu merkittävästi lisää ryhtiä ja tehojakin löytyy ihan mukavasti hyökkäyspäästä.

9.2.2008 harjoitusottelu, Rauma
P-Iirot - Ilves 2-4 (1-2)
16´ 1-0 P-Iirot (rp)
29´ 1-1 Pessi
35´ 1-2 Tulehmo
47´ 1-3 Salo
66´ 2-3 P-Iirot
81´ 2-4 Hevonkorpi

Ilveksen kokoonpano:
Jesse Mattila
Toni Järvinen
Petteri Poukka
Janne Salli
Sakari Putkonen
Janne Salo ('62 Oliver Kiviharju)
Mikko Pessi
Toni Hevonkorpi ('85 Tomi Lahtinen)
Jussi Räsänen
Jani Tulehmo ('66 Hannu Iivonen)
Aapo Lappalainen

Ilves jalkapallon tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää