Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

OLS havitteli yllätystä Classicista 50 minuuttia

 
OLS havitteli yllätystä Classicista 50 minuuttia

Karo Kuusaaren luotsaama OLS on mennyt aimo harppauksen eteenpäin joukkueen asennepuolella, ja tiiviillä puolustuksella asemasotaa pelannut vierailija taisteli voitosta kolmannen erän puoliväliin saakka. Classicin tiivistettyä rivejään kahteen kentälliseen, maalihanat aukesivat lopulta toden teolla. Neljässä minuutissa viisi maalia riitti voittoon ja kahteen tärkeään sarjapisteeseen.

OLS sai otteluun unelma-alun, kun ensimmäisessä vaihdossa reikäpallo pelattiin Petri Turusen toimesta Jussi Viitasen selän taakse. Classic ei onnistunut murtamaan vierailijoiden sumppupuolustusta edes kahdella ylivoimakerralla ensimmäisellä 10 minuutilla, vaan OLS-vahti Juha Mäki piti maalinsa puhtaana varmalla torjuntatyöskentelyllä. Mäki otti kiinni myös Henri Johanssonin rangaistuslaukausyrityksen, mutta lopulta Lasse Salminen onnistui ohittamaan koko ottelun hyvin pelanneen oululaisvahdin pelin 16 minuutilla. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun Juho Krankka vei vierailijat 2-1 –johdossa erätauolle.

Jouni Määttä lisäsi vieraiden johdon kahteen maaliin siirretyn rangaistuksen aikana erän toisella minuutilla. Tero Karppanen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta erän puolivälissä, mutta jo toistamiseen Juha Mäki oli mies paikallaan maalinsuulla miesmiestä vastaan tilanteessa. Pekka Lindgrenin ei tarvinnut kuitenkaan istua koko kaksiminuuttista, sillä Sami Mattila teki pitkään odotetun tasoitusosuman ylivoimalla. Kun Henri Johansson toimitti pallon maaliin Sami Nymanin syötöstä 35 minuutin kohdalla, näytti vaaka kallistuvan pikku hiljaa kotijoukkueelle. Toki vierailijallakin vielä omat paikkansa, ja Jussi Viitanen tekikin erän viimeisillä sekunneilla todella tärkeän pukukoppitorjunnan OLS-hyökkääjän jäädessä pakkien merkkausvirheen takia nokikkain Viitasen kanssa.

Kolmannesta erästä vielä ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin tasatahtiin. Henri Johansson ampui pallon yläkulmaan todella huonosta asennosta kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta seuraavassa vaihdossa kolisi kotijoukkueen maalissa Juho Tammelan tehdessä 4-4 –maalin vastahyökkäyksestä. OLS sai hyvän mahdollisuuden johtomaalin tekoon Sami Mattilan turhautumisjäähyn seurauksena, mutta alivoimanelikko piti OLS:n poissa maalintekosektorilta. Kun Pasi Peltola tiivisti pakkaa viimeisen kymmenen minuutin alkajaiseksi kahteen kenttään, Classic ratkaisi pelin nopeassa tahdissa. Sami Mattila karvasi pallon maalin takana epäonniselta puolustajalta ja Henri Johansson tarjoili maalipaikan Sami Nymanille. Kun vain kahdeksan sekuntia myöhemmin Lassi Vänttinen ampui maalin Lasse Salmisen esityöstä, oli OLS lyöty. Pari minuuttia myöhemmin samat kaksikot olivat peräkkäisissä vaihdoissa hiukan hitaampia, sillä tällä kerralla pöytäkirjaan merkittiin samat nimet samassa järjestyksessä 13 sekunnin välein. Loppuaika oli kosmetiikka ja Classicin maalitalkoot loppuivat päivän tehokaksikko  Sami Nymanin (3+3) ja Henri Johanssonin (2+3)  yhteistyöllä tapahtuneeseen 9-4 –maaliin. OLS vielä kaunisteli lukemia maalilla, jonka jälkeen pelissä ei enää lisämaaleja nähty.

- OLS pelasi tosi hyvin kaksi erää omaa peliään ja maalivahtikin otti kiinni kaksi rankkaria. Osa meidän pelaajista oli keskittynyt otteluun puutteellisesti ja se näkyikin kentällä. Kun viisikkoharjoitukset ovat loukkaantumisten ja sairastumisten takia kärsineet, niin se näkyi myös, totesi Pasi Peltola.

Sami Mattilan tulon myötä Sami Nymanin kanssa selvästi piristynyt Henri Johansson antoi myös tunnustusta vastustajalle.

- Kuussaari on saanut asennepuolelle selvästi muutosta oululaisjoukkueeseen, ja se on paljon vaikeampi vastustaja kuin edellisillä kausilla. Oma peli oli joukkueelta pari erää tosi nihkeää, mutta viimeinen erä tyydytti. Oman kentällisen peli kulkee tällä hetkellä viimekausilta totuttuun malliin, mikä tietää hyvää kevään tärkeitä pelejä silmällä pitäen, Johansson analysoi.

Lue koko raportti Classicin -sivuilta

SC Classicin tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää