Gunnersille elintärkeä voitto

15.2.2008 Miesten Salibandyliiga, MetroAuto Areena/Tampere
Tampereen Gunners - HIFK 6-5 (',1-1,2-3)

Gunners nappasi sarjapaikkansa säilyttämisen kannalta äärimmäisen tärkeän voiton perjantaina. Helsingin IFK kaatui maalein 6-5.

HIFK:n taktiikka oli läpi ottelun varsin yksinkertainen mutta sitäkin tehokkaampi. Heti kun HIFK sai pallon, vähintään yksi helsinkiläinen singahti välittömästi Gunnersin maalille ja loput heittelivät inhottavia räkäpalloja kohti G-vahti Matti Tuomirantaa.

Putoamispeikkoa vastaan taistelevan HIFK:n puulaakimainen taktiikka tuotti välillä hämmästyttävän paljon vaikeuksia Gunnersin puolustukselle. Vastustajan pelaajien kimppuun ei aina ajettu tarpeeksi nopeasti, minkä vuoksi HIFK:lle avautui muutamia turhankin avoimia tekopaikkoja.

Puolustuspään löysäilyn lisäksi G sortui varsinkin toisessa erässä muutamiin amatöörimäisiin keskialueen pallonmenetyksiin. Onneksi maalivahti Tuomiranta oli jälleen vireessä ja otti muutaman tärkeän kopin.

Gunnersin kenttäpelaajista erityismaininnan ansaitsee nuorisoketju Riku Reunamäki - Miro Lehtinen - Teemu Jaakkola. Koostumus vastasi G:n avauserän osumista ja esiintyi läpi koko ottelun pirteästi. Nuorten lisäksi onnistuivat luottohyökkääjät Marko Lahtinen ja Veli-Matti Luukko. Kaksikko nousi esiin kolmannessa erässä ja iski G:n 5-4- ja 6-4-maalit.

- Koitin vielä lopussa vähän tasoittaa tilannetta, mutta se ei ihan riittänyt, Gunnersin päävalmentaja Mika Myllyniemi kommentoi pelin viime minuuteilla suunsoitosta ottamaansa 2+10 minuutin rangaistusta.

Vakavasti puhuen ajassa 57.24 tullut Myllyniemen rangaistus oli koitua Gunnersin kohtaloksi. HIFK veti maalivahtinsa pois ja pääsi pyörittämään ylivoimaa kuudella neljää vastaan. Puolitoista minuuttia ennen loppusummeria sitten kolahti, ja HIFK nousi maalin päähän. Gunnersin 6-5-johtoasema kuitenkin piti loppuun asti ja joukkue nappasi sarjapaikkansa säilyttämisen kannalta elintärkeät pisteet.

Sarjapaikka lähes varma

Perjantai-illan voiton myötä Gunners käytännössä varmisti sarjapaikkansa. Joukkue on nyt liigassa sijalla yhdeksän. Jäljellä ovat vierasottelut Josbaa ja Erää vastaan, ja jos G ottaa näistä matseista yhdenkin pisteen, voidaan liigakarsinnnoille vilkuttaa suloiset hyvästit. Jos taas Gunners häviää molemmat ottelunsa, kaikki riippuu OLS:n ja HaKin loppukauden otteista.

Ja kun teoritisoinnin vauhtiin päästiin, todettakoon vielä, että Gunnersilla on edelleen mahdollisuudet pudotuspeleihin. Tämän ihmeen toteutuminen vaatisi Gunnersilta voitot molemmista jäljellä olevista otteluista ja lisäksi NST:n sekä Oilersin romahtamisen viimeisissä otteluissaan.

Tilastot: Salibandyliigan sivuilta

Tampereen Gunnersin tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.