Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves nyhjäsi voiton farmijoukkueesta

 
Ilves nyhjäsi voiton farmijoukkueesta

Ilves kohtasi historiansa aikana ensimmäistä kertaa farmijoukkue NoPS:n. Nokian riveissä viiletti tukku tuttuja pelimiehiä viime kausilta. Viime kauden ryhmästä mukana karkeloissa olivat Janne Anttila, Sami Lamminen ja Eero Kanerva. Myös parin kauden takainen kapteeni, Vesa "Moppe" Moilanen, luuti tutulla paikalla toppariosastolla. Ottelu pelattiin hieman outoon aikaan keskellä viikkoa ja jo klo 16:45 alkaen. Siitäkin huolimatta joukkueiden vaihtopenkki pullisteli innokkaista pelimiehistä.

Peli oli alusta alkaen varsin hölkkävauhtista menoa. Ilves haki maltilla tilanteita ja yritti läpäistä NoPS:n puolustusta. Peliä ehti vanheta vain kuusi minuuttia, kun kauden maalikomeetta Aapo Lappalainen puttasi sisään avausmaalin. Tilannetta edelsi Janne Sallin pitkä syöttö Mikko Mäkelälle. "Mäksä" piti palloa tovin ja siirsi sivuun boxiin rynnänneelle Aapolle. Aapon tarkka kuti vasempaan alanurkkaan ei antanut pienintäkään mahdollisuutta vierailijoiden maalivahdille. Ensimmäinen jakso ei hienouksia tarjoillut vaan tempo pysyi alhaisena. Toinen merkintä jaksolle tuli Toni Hevonkorven keltaisesta kortista.

Toiselle jaksolle pelin tempo hieman nousi ja kotijoukkue sai enmmän juonesta kiinni. Valmentajavelho Veijo Visuri vaihteli ukkoja ja haki tuoreita jalkoja kirmaamaan kentälle. Toista maalia saatiin odotella aina ottelun 72 minuutille, kun Vaasan oma poika Janne Salo täräytti pomppupallon kulman jälkitilanteesta oikean tolpan juureen. Matkaa maaliin oli 20 metriä ja pallo otti pari pomppua ennen kuin verkon perukoille syöksyi. Ei kun lottokuponkia palauttelemaan vaan. Viisi minuuttia edellisestä NoPS:lle tarjoutui kavennuspaikka, kun läpi päässyt Lamminen "vedettiin nurin" kuudentoista sisällä. Antero Mertarannan sanoin, "tilanteessa oli jurkkaa mukana". Mies itse ei kuitenkaan mennyt pilkulle palloa vetämään vaan kohteliaisuuttaan antoi vetovuoron toiselle. Maalissa pelannut Jesse-Petteri Jalanne kuitenkin veti pidemmän korren ja poimi pallon hallitusti oikeasta alakulmasta. Ottelun loppu mentiin vauhdilla ja Ilves haki lisämaaleja, mutta tuloksetta.

Ottelu ei kamalasti hienouksia tarjonnut. Joukkueen puolustuspeli oli mallikasta ja kotijoukkueen maalivahdin, Jalanteen, ei montaa kertaa tarvinnut pallon eteen sännätä. Varsinkin laitapakit Toni Järvinen - Janne Salo olivat pirteällä pelipäällä. Järän muutamat "vettä korvasta" hämyt eivät jättäneet ketään kylmäksi. Myös ensimmäistä kertaa Ilves-paidassa viilettänyt Jan Kulokorpi esiintyi edukseen.

20.2.2008 Harj.ott., Pirkkahalli
Ilves - NoPS 2-0 (1-0)

6´   1-0 Aapo Lappalainen
72´ 2-0 Janne Salo

Ilveksen kokoonpano:
Jesse-Petteri jalanne
Toni Järvinen
Hannu Iivonen
Janne Salli ('71 Matias Karti)
Janne Salo
Jussi Räsänen ('65 Ilari Ruuth)
Mikko Pessi
Toni Hevonkorpi
Kimmo Ruukki ('46 Jan Kulokorpi)
Mikko Mäkelä ('82 Tomi Lahtinen)
Aapo Lappalainen ('60 Jarno Majamaa)

Ilves jalkapallon tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää