Wusu ja Lahtinen ryöpyttivät TPV:ta

Babatunde Wusu ja Mika Lahtinen olivat pääroolissa, kun JJK riepotteli Tampereen Pallo-Veikkoja lauantaina pelatussa harjoitusottelussa peräti 7-2. JJK antoi TPV:lle kylmää kyytiä, kun tamperelaisten puolustus ei saanut yhteensä kuusi maalia tehnyttä kaksikkoa lainkaan kiinni.

Pallo-Veikkojen puolustus oli ottelussa poikkeuksellisen suurissa vaikeuksissa topparikaksikon hävittyä kaksinkamppailutilanteet järjestään. Lähes jokainen JJK:n hyökkäys päättyikin maalintekoyritykseen. Kun osa maaleista upposi vielä helponpuoleisesti, muodostui loppunumeroista rumat.

Maalinteko alkoi neljän minuutin pelin jälkeen, kun Wusu laukoi Lahtisen syötöstä tarkasti alakulmaan 1-0. Jatkoa seurasi 30. minuutilla. Matti Lähitien keskitykseksi tarkoitettu epäsuora vapaapotku kiersi tolppaan ja Wusu ehti paikalle ensimmäisenä jatkaen paluupallon yli maaliviivan. Hattutemppunsa Wusu täydensi ennen taukoa karattuaan helposti läpi ja löysähkön laukauksen yllätettyä Erkka Heinän.

Jyväskyläläisten tahti ei hiipunut toisella jaksolla. Viisi minuuttia oli pelattu, kun Mika Lahtinen puski TPV-puolustuksen keskeltä pitkän keskityksen sisään.

Reilun puolen tunnin jälkeen nähtiin TPV:n kannalta sysimusta kuusiminuuttinen, jonka aikana JJK-hyökkääjät löysivät itsensä kolmesti täysin vapaana TPV:n maalin edestä. Mika Lahtinen teki 5-0, Babatunde Wusu 6-0 ja Teemu Pulkkinen 7-0.

Loppupuolella TPV pääsi hieman kaunistelemaan lukemia. Ensin 17-vuotias Aleksi Tossavainen näytti pehmeille joukkuetovereilleen mallia fyysisestä pelistä ja puski kulmapotkusta 7-1. Hetkeä myöhemmin Petri Lindberg laukoi rangaistuspotkusta 7-2, kun uutena miehenä kokoonpanossa ollut Sebastian Björkstrand kaadettiin.

Björkstrandin lisäksi uutena miehenä maalinsuulla nähtiin Janne Peltonen, ja Erkka Heinä teki myös paluun tolppien väliin.

Tylyistä lukemista ja luokattomasta puolustuspelistä huolimatta TPV:n päävalmentaja Juha-Pekka Mäkinen ei panikoitunut.

- Pojat olivat tänään ihan tukossa. Olemme juosseet harjoituksissa viime aikoina niin paljon. Parempi, että olemme kaudella sitten kunnossa, Mäkinen kuittasi tappion.

TPV pitääkin ensi viikon kokonaan palautumistaukoa harjoituksista.

23.2.2008 Harj.ott., Pirkkahalli
TPV - JJK 2-7 (0-3)

05´ 0-1 Wusu
30´ 0-2 Wusu
43´ 0-3 Wusu
50´ 0-4 Lahtinen
63´ 0-5 Lahtinen
67´ 0-6 Wusu
69´ 0-7 Pulkkinen
79´ 1-7 Tossavainen
84´ 2-7 rp. Lindberg

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.