Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Gunners ja Kooveen salibandy yhdistyvät

 
Gunners ja Kooveen salibandy yhdistyvät – tavoitteena Tampereen vahvin salibandyorganisaatio


Perinteikäs tamperelainen salibandyseura Gunners siirtää miesten ja poikien toimintansa Suomen suurimman salibandyseuran Kooveen alle. Voimien yhdistämisen tavoitteena on rakentaa Tampereen vahvin salibandyorganisaatio ja tarjota samassa seurassa sekä laajaa ja laadukasta harrastetoimintaa että huipputason kilpasalibandya.

– Seurojemme vahvuudet nivoutuvat hyvin yhteen. Gunnersissa on ollut vahva miesten edustusjoukkue sekä vanhimmat poikajuniorit. Kooveessa on Suomen suurin harrastajamäärä, paljon juniorijoukkueita, vahva naisten toiminta sekä päätoimisia työntekijöitä, Gunnersin puheenjohtaja Panu Pitkänen vertailee.

Merkittävin seuraus yhdistymisestä on Gunnersin miesten liigatoiminnan siirtyminen Kooveen alle. Lisäksi yhdistymisen tärkeänä tavoitteena on luoda yhteen seuraan vahva omien junioreiden tuotanto edustusjoukkueiden tarpeisiin sekä monipuoliset harrastamisen mahdollisuudet.

– Isossa seurassa pystytään tarjoamaan tukea sekä kilpa- että harrastepuolen toiminnalle. Kooveessa toimijoita on enemmän ja esimerkiksi valmentajille voidaan tarjota parempi toimintaympäristö, Pitkänen sanoo.

– Kooveella on nyt vuosikymmenen tauon jälkeen kaksi joukkuetta salibandyn ylimmällä sarjatasolla ja se on seuralle iso asia. Yhdistyminen on meille uusi, positiivinen ja strategian mukainen haaste. Pyrimme tulevalla kaudella hyvään suoritukseen yhtenä seurana, kommentoi Kooveen puheenjohtaja Risto Laine.

Miesten edustus liigaan nimellä G-Koovee

Miesten edustusjoukkue pelaa ensi kaudella liigassa nimellä G-Koovee. Myös A- ja B-ikäiset poikajuniorit toimivat yhdistelmänimen alla. Miesten ja vanhimpien poikajunioreiden toimintaa kehitetään yhtenä kokonaisuutena, ja näin pelaajien liikkuminen joukkueiden välillä on helppoa.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa Mika Myllyniemi ja valmennustiimiä täydentävät Arto Riihimäki ja Ilja Pantzar. Uusien pelaajien scouttaamisesta ja pelaajaneuvotteluista vastaa urheilutoimenjohtaja Jarkko Savenius, ja liigajoukkueen managerina tulee toimimaan Kari Jussila.

Pelaajapuolella joukkue rakennetaan pääosin nykyrungon varaan. Varmoja uusia pelaajanimiä ovat Ruotsin AIK:sta paluun Suomeen tekevä maalivahti Pekka Nieminen, Pirkkalan Pirkoista siirtyvä hyökkääjä Tommi Ahola sekä tällä kaudella Sveitsissä pelannut puolustaja Lauri Hannelius. Muut mahdolliset vahvistukset pelaavat parhaillaan playoffs-pelejä, joten heidän kanssaan keskusteluja käydään kauden päättymisen jälkeen.

Muut Kooveen joukkueet pelaavat jatkossakin Koovee-nimellä. Gunners ry:ssä toimintaansa jatkaa Gunnersin naisten joukkue (I tai II divisioonassa).

Junioreihin toimintaväylät kilpa – haastaja – harraste

Junioripuolella yhdistyminen tuo lisää kilpasalibandyosaamista ja vanhimpia junioreita Kooveehen. Juniorijoukkueiden määrän lisääntyminen luo myös mahdollisuudet erilaisten toimintaväylien rakentamiseen vanhimpiin junioreihin. Pelaajat voivat taitotasonsa ja motivaationsa mukaan valita joko kilpa-, haastaja- tai harrastejoukkueen. Näin kaikille pelaajille voidaan taata haastavaa toimintaa ja samalla luodaan myös selvä putki pikkunaperoiden kerhoista aina edustusjoukkueeseen asti.


Kooveen salibandy ja G-Koovee kaudella 2008–2009
- Suomen suurin salibandyseura, lisenssimäärä noin 1150
- Miesten edustusjoukkue SM-liigassa
- Naisten edustusjoukkue SM-liigassa (joukkue nousi liigaan keväällä 2008)
- Miehissä lisäksi II-V joukkueet ja naisissa II-III joukkueet
- A-pojat SM-sarjassa ja I divisioonassa
- B-pojissa 2–3 joukkuetta
- C-pojissa 3–4 joukkuetta
- D-pojista alaspäin 2 joukkuetta per ikäluokka
- Tytöissä joukkueet A–E-ikäluokissa
- noin 600 kerholaista
- Nuori Suomi -sinetti vuodesta 2004
- Päätoimiset työntekijät valmennuspäällikkö ja junioripäällikkö
- Lisäksi KOO-VEE ry:n talous- ja hallintopalvelut sekä lasten liikunnan ohjaajat
- www.koovee.fi/salibandy

Koo-Veen ja Gunnersin tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää