Classic selkeästi parempi myös Espoossa

Classicin naisten liigajoukkue pilasi epäilemättä Espoon Oilersin taktiset suunnitelmat toisessa välieräottelussa jo parissa ensimmäisessä vaihdossa. Katriina Saarinen ja Hanna Hakala iskivät reiluun minuuttiin kaksi maalia ja tamperelaiset ottivat toisen kiinnityksen finaalipaikkaan lopulta luvuin 4-10 (', 2-4, 2-4).

- Numerot kertovat ottelusta oleellisen. Hallittiin peliä aina, kun saimme oman pallollisen pelimme pyörimään, Classicin toinen valmentaja Kati Pasanen totesi.

Avauserään ei enää kahden salamamaalin jälkeen lisäosumia syntynyt, mutta toinen erä alkoi taas Classic-ryminällä. Hanna Sipiläinen ja Maiju Hakulinen lisäsivät vieraiden johdon 0-4:ään kahdessa ja puolessa minuutissa erän alusta.

Anne Suomalaisen viimeisteltyä kahdesti näytti peli jo taputellulta. Oilers tuli kuitenkin vielä toisessa erässä hapuilemaan hentoista oljenkorttaan otteluun mukaan pääsystä Janna Ahosen ja Annukka Virneksen kavennuksilla.

Mutta ei hätää. Classic aloitti kolmannen erän aivan kuten kaksi aikaisempaakin. Katriina Saarisen 2-7-maali vain 39 sekuntia erän alusta latisti lopullisesti Oilersin kirin.

- Oli tärkeää, että kerrankin onnistuttiin erien alussa. Se vei pahimman terän Oilersin taistelulta, Pasanen arvioi.

- He tulivat kovaa päälle ja rikkoivat paljon, mutta me kykenimme pitämään päämme kylmänä, hän jatkoi.

Tutut tehonaiset

Anne Suomalainen osui vielä kolmannessa erässä kahdesti ja Kassu Saarinen viimeisteli loppulukemat Oilersin Marion Rittmayerin maalattua sitä ennen pariin kertaan. Kokeneet ketut Saarinen (4+1) ja Suomalainen (3+4) olivat sunnuntaina hirveässä tikissä.

Ottelusarja on Classicille katkolla keskiviikkona Kalevassa kello 18.30 alkaen. Sarjan poikki pistäminen on tunnetusti hankalaa, mutta tähän mennessä tamperelaiset ovat olleet espoolaisia kilpasiskojaan selvästi edellä.

- Ihan hyvältä näyttää, kunhan terveystilanne vain pysyy hyvänä. Pientä flunssaa on joukkueen sisällä ollut, mutta vain Mari Ulmanen on ollut sivussa ja hänkin on pelannut ylivoimaa, Kati Pasanen selvitti.

Ottelupöytäkirja (salibandyliiga.fi)

SC Classicin tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.