Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tiukille se meni... mutta Classic jatkaa finaaliin!

 
Tiukille se meni... mutta Classic jatkaa finaaliin!


Classic onnistui kuin onnistuikin päihittämään Tapanilan Erän välieräsarjan ratkaisevassa viidennessä ottelussa luvuin 9-8 (', 4-1, 1-6, 0-0, 1-0). Maanantaina Tampere Areenalla nähtiin eittämättä yksi kaikkien aikojen salibandynäytelmistä.

Classic pelasi kaksi erää loistavan kurinalaista peliä ja johti ansaitusti viidellä maalilla. Kolmannessa erässä Classic kuitenkin jäätyi ja taisteleva Erä nousi rinnalle tilanteesta 8-3. Jussi Kosolan laukaus livahti alakulmaan vain kolme sekuntia ennen summeria.

Jatkoajalla niin Niko Juhola kuin Lassi Vänttinen kilauttivat rimaan heti ensimmäisessä vaihdossa, mutta loppuajan Erä jäädytti peliä. Rangaistuslaukauskisassa Jussi Kosola oli pitkään Erän supersankari nostettuaan rystyltä maalin heti ensimmäisessä parissa.

Juuso Kiviharju onnistui lopulta tasoittamaan neljännessä parissa harhautettuaan Kosolan tapaan rystylle. Kun Jussi Viitanen torjui Rein Kiven ja Juhana Särkelän yritykset ja Jani Naumanen pysäytti Tero Karppasen lurituksen alleen, lähdettiin finalistia hakemaan jatkovedoista.

Ensin ottelun tuoksinnassa kasvojaan loukannut Karppanen ampui päin Naumasta. Joni Niirasella oli tilaisuus ratkaista Erälle, mutta Jussi Viitanen venytti upeasti kätensä hyökkääjän noston tielle. Juuso Kiviharju oikeastaan toisti seitsemäntenä vetäjänä aiemman rankkarinsa ja nosti pallon rystyltä yli Naumasen. Kolmannen pelin sankari Juhana Särkelä joutui kovaan paikkaan tasoittavallaan. Yritys oli hyvä, mutta tolppa oli osoitteena. Tampere Areena räjähti; Classic livahti niukasti jatkoon.

- Varmasti olivat elämäni tärkeimmät maalit, sitä ei käy kieltäminen. Mutta homma on vielä kesken, Juuso Kiviharju totesi.

Classic-luotsi Pasi Peltola oli luonnollisesti huojentunut finaalipaikasta, mutta ei täysin tyytyväinen tapaan, jolla Classic finaaliin on tiensä raivannut.

- Otan vähän omaan piikkiin sekä tätä että TPS-sarjaa, että saatiin vasta neljänsiin ja viidensiin peleihin kaivettua se tarvittava lataus. Se on ollut vaikeaa, sillä katseet on koko kauden ollut finaalisarjassa SSV:tä vastaan, Peltola selvitti.

- Viitasen Jussi sanoi ennen peliä hyvin, että kai sillä on ollut jokin tarkoitus finaaleja ajatellen, että ollaan oltu molemmissa sarjoissa 1-2-häviöllä, mutta noustu. Kait sitten tämänkin päivän tapahtumilla on jokin suurempi tarkoitus, Passo visioi.

Finaalisarja SSV:tä vastaan alkaa perjantaina Pasilassa. Tampereella pelattavan toisen finaaliottelun alustava pelipäivä on maanantai 31.3.

Otteluraportti, SC Classicin sivuilta

Ottelupöytäkirja (Salibandyliiga.fi)

SC Classicin tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää