TPV ja FC Hämeenlinna iloittelivat maaleilla

Kaksi viikkoa sitten maalittomaan tasapeliin päätyneet TPV ja FC Hämeenlinna iloittelivat maaleilla sunnuntain harjoitusottelussa. Kahdesti ottelua johtanut ja hyvän ensimmäisen jakson pelannut TPV joutui lopulta taipumaan lukemin 4-3. Ottelussa kentälle palasi myös pitkään sivussa ollut Jukka Pausola.

Pallo-Veikkojen peli kulki mukavasti varsinkin ensimmäisellä jaksolla, jolla nähtiin vain yksi maali. Tämä syntyi jo kolmannella minuutilla, kun Juuso Ollikainen siirsi TPV:n johtoon paluupallosta maalivahdin torjuttua ensin Sebastian Björkstrandin kaukovedon.  Avausjaksolla TPV pystyi rakentamaan tilanteita pelaamalla, kun taas hämeenlinnalaiset turvautuivat järjestään tavoittelemaan pitkillä avauksilla hyökkääjä Anssi Lainetta.

Toisen jakson alku oli kuitenkin TPV:lta heikko. Ensin Olli Lehtimäki tasoitti pelin ja kohta tämän jälkeen nähtiin hölmöilyä TPV:n puolustukselta vaarattomassa keskityspallossa, kun Jussi Jokela puski pallon omaan maaliin keskitystä nappaamaan tulleen maalivahti Vili-Oskar Laaksosen edestä. Hämeenlinnalaishyökkääjiä ei tilanteessa ollut lähimaillakaan.

Pallo-Veikot nousi kuitenkin tasoihin ja meni jälleen johtoon, kun vaihtomies Valtteri Uimonen väläytteli tehojaan. 58. minuutilla Uimonen jatkoi päällään Jaakko Rönkön vapaapotkun maaliin, ja kymmenisen minuuttia myöhemmin hän onnistui uudelleen Sebastian Björkstrandin ja Markus Räikkösen esityöstä.

Tamperelaiset eivät onnistuneet kuitenkaan pitämään johtoasemaansa. FC Hämeenlinna nousi tasoihin helpohkolla maalilla, kun laidalta annetusta vapaapotkusta pallo tuli Timo Prihalle Jukka Pausolan pään kautta ja tämä lirutti tasoituksen ohi Laaksosen.

Pari minuuttia ennen loppua FC Hämeenlinna iski vielä voittomaalin. Harmittavasti sikäli, että lukuisat niukat tappiot syövät ajan mittaa itseluottamusta, vaikka TPV:n sunnuntaisessa esityksessä oli pelillisesti paljon positiivista

Puolustuksessa henkilökohtaisia virheitä tuli kuitenkin liikaa. Yksi syy tähän on, että joukkueen puolustuksen kokoonpanoa on jouduttu muuttamaan ottelusta toiseen. Maalivahtien ja puolustajien vaihtuessa joukkue ei ole saanut kuntoon vakipermanenttia. Tällä kertaa tolppien välissä torjui Vili-Oskar Laaksonen ja nyt puolustajista sivussa olivat Erik Westerholm ja Markku Viitanen. Lisäksi Sampsa Isoaho joutui jättämään kentän puoliajalla selkävaivojen vuoksi.

Myös Petri Lindberg jäi tauolla sivuun jalkavaivojen vuoksi. Jukka Pausola pelasi ottelun lopusta 25 minuuttia, mutta esityksestä näki, että miehen polvi ei ole vielä täysin kunnossa.

30.3.2008, Harj.ott., Hämeenlinna
FC Hämeenlinna - TPV 4-3 (0-1)

3´ 0-1 Ollikainen
50´ 1-1 Lehtimäki
53´ 2-1 OM
58´ 2-2 Uimonen
69´ 2-3 Uimonen
73´ 3-3 Priha
88´ 4-3 ?

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.