Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves raateli FJK:n

 
Ilves raateli FJK:n


Ilveksen ja FJK:n välinen piirinsarjanottelu Pirkkahallin sunnuntai-illassa oli selvää kauraa ottelun alkumetreiltä lähtien. Huolimatta melko laihasta maalisaaliista, oli isäntäjoukkue Ilves kaikilla osa-alueilla vierailijoita edellä. Ottelu lopetti samalla hallin betonilla luistelemisen ja seuraavat harjoitusottelut onkin tarkoitus taiteilla taivasalla vireässä kevätilmastossa Kaupissa.

Otteluun saatiin lentävä lähtö, kun ottelua oli pelattu vasta puolisen minuuttia. Pallo kimposi kuin varkain forssalaispuolustajasta suoraan Mikko Mäkelän jalkaan ja mies oli läpiajossa. Kylmän viileä viimeistely kuudentoista rajalta oli taattua "Mäksä" -laatua. Harmittavaa oli kuitenkin, että ilveshyökkääjän ottelu kesti vain 7 minuuttia - reisi pakettiin ja pulkalla kotiin. Joukkueen lääkärin antaman tiedotteen mukaan ei kuitenkaan ole mistään vakasta kysymys ja mies palannee hyvinkin nopeasti takaisin ruotuun.

Mäkelän avausosuman jälkeen kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue. Ilves sai ottelusta erinomaisen peliharjoituksen, sillä pallonhallinta -prosentit näyttivät suunnilleen 75/25 ilvespelureiden eduksi. Palloa siirreltiin näyttävästi, vaikkakin maukkaat maalitilanteet jäivät silti luomatta. Aktiivinen pallollinen pelaaminen kuitenkin palkittiin lopulta illan toisella osumalla. Ajassa 43 minuuttia Jan Kulokorpi passasi kaikkien yllätykseksi pallon kantapäällä keskialueella Jaakko Laitiselle, joka mallasi pelivälineen askelmerkeille sopivaksi ja latasi näyttävästi reilusta 20 metristä pallon tolpan juureen. Tiputanssit näytökseksi ja taululle 2-0.

Toinen puoliaika ei tarjoillut käytännössä mitään ihmeellistä raportoitavaa. Ilves jatkoi tyylikästä syöttötyöskententelyä keskikentän maestron Toni Hevonkorven johdolla. Muutamaa hukattua maalipaikkaa lukuunottamatta Ilvekseltä erittäin kypsä ja varma esitys. Piirinsarjan pisteet jäivät näin kotiin ja matkaa kohti sarjakauden tyrskyjä voidaan jatkaa maltillisesti ja luottavaisin mielin.

Jos jotain erityistä mainittavaa ottelusta täytyy hakea, niin yksi asia oli ainakin se, että "Heppa" Hevonkorpi ei antanut yhtäkään harhasyöttöä koko ottelua aikana. Mies alkaa olemaan ammattilaisen tavoin lähellä huippukuntoa sopivasti mitä lähemmäs kesä tulee. Toinen merkille pantava asia oli Aapo Lappalaisen yritteliäs hyökkäspelaaminen, vaikka nyt ei lukuisista maalipaikoista osunutkaan. Alkutalvesta maaleja sylkenyt nuorukainen tulee olemaan myrkyllinen kaveri vihollisleirien puolustusjoukoille, kun hanat taas aukeavat. Kolmantena seikkana mainittakoon Ilveksen joukkuepelaaminen. Joukkue on erittäin kurinalainen puolustussuunnan pelaamisen suhteen. Hyökkäyspelaamisessa on kerta kerralta enemmän ja enemmän luovuutta. Tänään joukkue osoitti myös kykenevänsä erittäin kypsään syöttötyöskentelyyn ja pallonhallintaan silloin kun joukkueelta ottelun johtamista vaaditaan. Maaleja olisi voinut rakennella enemmänkin, mutta tämän kaltaisella pelaamisella niitä tulee varmasti syntymään kesällä riittävästi.

30.3.2008, Piirisarja, Pirkkahalli
Ilves - FJK 2-0 (2-0)

'1 1-0 Mikko Mäkelä
'43 2-0 Jaakko Laitinen

Ilveksen kokooonpano:
Juha Ojanperä
Toni Järvinen
Sakari Putkonen
Petteri Poukka
Janne Salo ('71 Hannu Immonen)
Juha-Pekka Torvinen ('46 Jussi Räsänen)
Mikko Pessi
Toni Hevonkorpi
Jaakko Laitinen
Jan Kulokorpi ('62 Tuomas Niskanen)
Mikko Mäkelä ('8 Aapo Lappalainen)

Ilvesedustuksen tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää