Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves raateli FJK:n

 
Ilves raateli FJK:n


Ilveksen ja FJK:n välinen piirinsarjanottelu Pirkkahallin sunnuntai-illassa oli selvää kauraa ottelun alkumetreiltä lähtien. Huolimatta melko laihasta maalisaaliista, oli isäntäjoukkue Ilves kaikilla osa-alueilla vierailijoita edellä. Ottelu lopetti samalla hallin betonilla luistelemisen ja seuraavat harjoitusottelut onkin tarkoitus taiteilla taivasalla vireässä kevätilmastossa Kaupissa.

Otteluun saatiin lentävä lähtö, kun ottelua oli pelattu vasta puolisen minuuttia. Pallo kimposi kuin varkain forssalaispuolustajasta suoraan Mikko Mäkelän jalkaan ja mies oli läpiajossa. Kylmän viileä viimeistely kuudentoista rajalta oli taattua "Mäksä" -laatua. Harmittavaa oli kuitenkin, että ilveshyökkääjän ottelu kesti vain 7 minuuttia - reisi pakettiin ja pulkalla kotiin. Joukkueen lääkärin antaman tiedotteen mukaan ei kuitenkaan ole mistään vakasta kysymys ja mies palannee hyvinkin nopeasti takaisin ruotuun.

Mäkelän avausosuman jälkeen kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue. Ilves sai ottelusta erinomaisen peliharjoituksen, sillä pallonhallinta -prosentit näyttivät suunnilleen 75/25 ilvespelureiden eduksi. Palloa siirreltiin näyttävästi, vaikkakin maukkaat maalitilanteet jäivät silti luomatta. Aktiivinen pallollinen pelaaminen kuitenkin palkittiin lopulta illan toisella osumalla. Ajassa 43 minuuttia Jan Kulokorpi passasi kaikkien yllätykseksi pallon kantapäällä keskialueella Jaakko Laitiselle, joka mallasi pelivälineen askelmerkeille sopivaksi ja latasi näyttävästi reilusta 20 metristä pallon tolpan juureen. Tiputanssit näytökseksi ja taululle 2-0.

Toinen puoliaika ei tarjoillut käytännössä mitään ihmeellistä raportoitavaa. Ilves jatkoi tyylikästä syöttötyöskententelyä keskikentän maestron Toni Hevonkorven johdolla. Muutamaa hukattua maalipaikkaa lukuunottamatta Ilvekseltä erittäin kypsä ja varma esitys. Piirinsarjan pisteet jäivät näin kotiin ja matkaa kohti sarjakauden tyrskyjä voidaan jatkaa maltillisesti ja luottavaisin mielin.

Jos jotain erityistä mainittavaa ottelusta täytyy hakea, niin yksi asia oli ainakin se, että "Heppa" Hevonkorpi ei antanut yhtäkään harhasyöttöä koko ottelua aikana. Mies alkaa olemaan ammattilaisen tavoin lähellä huippukuntoa sopivasti mitä lähemmäs kesä tulee. Toinen merkille pantava asia oli Aapo Lappalaisen yritteliäs hyökkäspelaaminen, vaikka nyt ei lukuisista maalipaikoista osunutkaan. Alkutalvesta maaleja sylkenyt nuorukainen tulee olemaan myrkyllinen kaveri vihollisleirien puolustusjoukoille, kun hanat taas aukeavat. Kolmantena seikkana mainittakoon Ilveksen joukkuepelaaminen. Joukkue on erittäin kurinalainen puolustussuunnan pelaamisen suhteen. Hyökkäyspelaamisessa on kerta kerralta enemmän ja enemmän luovuutta. Tänään joukkue osoitti myös kykenevänsä erittäin kypsään syöttötyöskentelyyn ja pallonhallintaan silloin kun joukkueelta ottelun johtamista vaaditaan. Maaleja olisi voinut rakennella enemmänkin, mutta tämän kaltaisella pelaamisella niitä tulee varmasti syntymään kesällä riittävästi.

30.3.2008, Piirisarja, Pirkkahalli
Ilves - FJK 2-0 (2-0)

'1 1-0 Mikko Mäkelä
'43 2-0 Jaakko Laitinen

Ilveksen kokooonpano:
Juha Ojanperä
Toni Järvinen
Sakari Putkonen
Petteri Poukka
Janne Salo ('71 Hannu Immonen)
Juha-Pekka Torvinen ('46 Jussi Räsänen)
Mikko Pessi
Toni Hevonkorpi
Jaakko Laitinen
Jan Kulokorpi ('62 Tuomas Niskanen)
Mikko Mäkelä ('8 Aapo Lappalainen)

Ilvesedustuksen tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää