Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Classic joutui taipumaan jatkoajalla

 
Classic joutui taipumaan jatkoajalla


Vaikeaa oli keskiviikkona löytää ratkaisua ympäripyöreään naisten kolmanteen finaaliin. Pienten marginaalien kamppailun vei lopulta jatkoajan ylivoimamaalilla nimiinsä Porvoon Salibandyseura luvuin 1-2 (', 0-0, 1-1, 0-1). PSS johtaa finaalisarjaa samoin 1-2-lukemin ja on siis voiton päässä mestaruudesta.

Voittomaalin ampui Porvoon Heini Laitinen, jonka nimi ei kovin usein maalitilastoissa esiinny. Nyt kuitenkin onnisti, kun matala “siniviivalaukaus” löysi tiensä pelaajamuurin läpi ja Miia Pöntisen jalan ali alanurkkaan. Jatkoaikaa oli tuolloin ehtinyt kulua 7.32 ja maalivahti Pöntisen estämisjäähyä puolitoista minuuttia.

Tuomaripari otti jatkoajan seitsemännen minuutin startatessa kovaa roolia. PSS-hyökkääjä ajautui Pöntisen syliin, ja hetken painiskelun päätteeksi läheltä tilannetta seurannut raitapaita vislasi Classic-vahdin jäähylle estämisestä. Kohtalokkaan kakkosen kärsi Erja Lötjönen.

- No kyllähän se jäähy vähän jäi kalvamaan. Aika kovaan paikkaan se vihellettiin. Näytti pahasti siltä, että porvoolainen olisi tullut maalivahdin alueelle, mutta tuomari oli lähellä ja näki tilanteen varmasti minua paremmin, Classicin valmentaja Irina Peltola totesi.

Tarkkaa ja maalitonta

Ottelu oli alusta alkaen todella tarkkaa pelaamista. PSS ehkä hienokseltaan hallitsi ensimmäistä erää, mutta kahdesti aukesi Classicin Hanna Sipiläiselle avopaikka ottelun avausmaalin tekoon. Ensimmäisessä tilanteessa Jonna Mäkelä heittäytyi ilmiömäisesti laiturin laukauksen tielle, toisessa paikassa Sipiläisen veto karkasi korkeuksiin maalin ammottaessa tyhjyyttään.

Vielä toisessa erässäkään ei verkkoja saatu heilumaan. Peli oli, jos mahdollista, yhä tarkempaa. Vasta päätöserä tarjosi katsojille tuuletuksia. PSS-pakki Anu Peltokangas karkasi vasemmasta laidasta läpi, ampui kerran ja sivalsi Pöntisen torjuman pallon ilmasta sisään ajassa 49.03.

Vaikka kolmannen erän alussa vaikutti vahvasti siltä, että yksi maali riittäisi kolmannessa finaalissa voittoon, kuittasi Classic PSS:n osuman nopeasti. Tamperelaisten parhaana palkittu Henna Yläsuo kaivoi pelivälineen nurkasta itselleen, kiersi maalin ja latasi luukulle. Taistelija Erja Lötjönen oli mailoineen välissä ja jatkoi lähietäisyydeltä pallon ohi Jonna Mäkelän ajassa 51.15.

Tämä jäi kuitenkin ainoaksi kerraksi, kun maajoukkuevahti Mäkelä tuli ohitetuksi ja PSS vei potin jatkoajan ylivoimaosumalla. Tehoton Classic olisi kipeästi kaivannut loukkaantunutta kapteeniaan Katriina Saarista. Paikkoja tosin syntyi ilman häntäkin riittävästi, jotta voittomaali olisi voinut syntyä.

- Sitä samaa omaa työtä jatketaan, mitä tähänkin mennessä. Näissä peleissä on todella pienet marginaalit ja lopulta kuitenkin parempi joukkue voittaa mestaruuden, Irina Peltola loi uskoa.

Neljäs finaali pelataan lauantaina Porvoossa, missä mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla PSS:lle. Mahdollinen viides finaali pelataan sunnuntaina Tampereella kello 14.00 alkaen.

SC Classicin tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää