Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves täydensi sekä valmennustiimiä että pelaajistoa

 
Ilves täydensi sekä valmennustiimiä että pelaajistoa


Ilveksen valmennusjohtoa on täydennetty. Päävalmentaja Sakari Pietilän johtamaan valmennustiimiin liittyvät Juha Juujärvi sekä Juha Pajuoja. Pelaajapuolella vuoden jatkosopimuksen ovat tehneet hyökkääjä Pasi Määttänen ja puolustaja Toni Niemi.

Juujärvi valmensi kuluneella kaudella Mestiksessä Lempäälän Kisaa. Hän on toiminut myös Tapparassa A-nuorten päävalmentajana sekä kehityspäällikkönä. Pajuoja on aikaisemmin toiminut liigavalmentajana Ässissä ja Ilveksessä. Pajuoja jatkaa Ilveksessä vielä tämän kevään ajan yhteyspäällikön tehtävissä. Hän on myös 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja.

Maalivahtivalmentajana jatkaa Arto Koivisto ja fysiikkavalmentajana Pasi Keskumäki. Koko liigajoukkueen valmennustiiimin sopimukset ovat mallia 1+1.

A-nuorten päävalmentajana on aloittanut Pekka Kangasalusta, jonka parina on Marko Kangasjärvi kaksivuotisilla sopimuksilla. Molemmat valmensivat viime kaudella Ilveksen B-junioreja. Kangasalustalla on takanaan pitkä ura liigapelaajana useassa seurassa. Ilveksen A-nuoria valmentanut Sami Hirvonen siirtyy Mestis-seura Lempäälän Kisan päävalmentajaksi, mutta kuuluu Ilveksen organisaatioon.

Ilves on täydentänyt joukkuettaan kahdella jatkosopimuksella sekä liigasopimuksilla neljän oman juniorin kanssa. Vuoden jatkosopimuksen ovat tehneet hyökkääjä Pasi Määttänen ja puolustaja Toni Niemi.

Liigasopimus on tehty seuraaville nuorille: keskushyökkääjä Joonas Rask (2+1), hyökkääjä Toni Rajala (', hyökkääjä Matias Sointu (2+1) ja puolustaja Ville Laine (2).

Nuorista sopimuspelaajista Rask, Rajala ja Sointu ovat mukana Suomen maajoukkueessa 13.4. Venäjällä alkavassa 18-vuotiaiden MM-turnauksessa.

Lekistä peliaikaa nuorille

Ilves solmi farmiseurasopimuksen Mestiksessä pelaavan Lempäälän Kisan kanssa. Hyvin alkanut yhteistyö saa näin jatkoa hieman kattavammin.

- Kyllä tämä sopimus lähtee ihan siitä, että saadaan ns. harmaalla alueella oleville pelaajille roolin mukainen pelipaikka, valaisee Ilveksen urheilupäällikkö Juha Hautamaa edustusjoukkueen nelosketjun ja A-nuorten kärkiketjujen väliin joutuneiden pelaajien tilannetta.

- Tässä pyritään ensisijaisesti joustavaan pelaajaliikenteeseen. A-nuorten ja miesten SM-liigan välillä on huippulahjakkuuksia lukuunottamatta iso kuilu, ja LeKi-yhteistyö palvelee pelaajien kehittymistä erittäin hyvin, uskoo Honkalehto.

- LeKin kanssa tehty sopimus mahdollistaa ns. "kahden suunnan" sopimuksen tekemisen pelaajien kanssa ja uskonkin, että muutamia tämäntyyppisiä ratkaisuja tullaan vielä tekemään, paljastaa Hautamaa.

Sakari Pietilä on myös mielissään LeKi-sopimuksesta.

- Pitkin talvea olen kuullut napinaa, siitä kuinka nuoret ei saa peliaikaa jne. Tuntuu vähän, että Ilveksessä on päässyt juniorimyllyn jälkeen vähän liian helposti edustusjoukkueeseen, täräyttää Sakke.

- Saimme hyviä kokemuksia LeKistä. Esimerkiksi Ville Korhonen sai paljon lisää virtaa Mestis-keikan jälkeen. Uskon, että tämä sopimus palvelee hyvin sekä Ilvestä että LeKiä, sanoo päävalmentaja Pietilä.

Joukkueen lähestulkoon kasassa

Hautamaa kertoo Ilveksen joukkueen olevan lähestulkoon valmis.
- Runko on nyt tässä. Saimme uusien pelaajien myötä hyvän lisän ensi kauden taistelevalla ilmeellä pelaavaan Ilvekseen, selventää Hautamaa.

Vahvistuksia joukkueeseen on kuitenkin vielä hakusessa.
- Maalivahtiosastolle olemme hakemassa täydennystä. Haemme Tero Leinoselle nuorta kirittäjää, vihjaa urheilupäällikkö.

Joukkueen hyökkäysosasto puolustuksesta puhumattakaan ei ole vielä kiveen hakattu.
- Hyökkäykseen haemme kärkitason kiekollista taitoa, kuten myös puolustukseen selkeätä ylivoimapakkia, kartoittaa Hautamaa.

Kaikkien hankintojen myötä ovi käy myös ulospäin.
- Teemu Jääskeläinen ei jatka joukkueessa, toteaa Hautamaa.

Muutaman viime kaudella joukkueessa esiintyneen pelaajan kanssa ollaan vielä enemmän tai vähemmän neuvottelemassa.
- Pasi Häkkisen suuntaan neuvotteluyhteyttä ei tällä hetkellä ole. Vesa Viitakosken suhteen mietitään sekä organisaation että Veskun itsensä intressejä ihan lähiaikoina, sanoo Hautamaa.

Ilves Hockeyn tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
Henrik Haapala loppukaudeksi Tapparaan

Henrik Haapala loppukaudeksi Tapparaan

Tappara saa yllätysvahvistuksen loppukaudeksi, kun Liigan viime kauden pistepörssin voittaja Henrik Haapala liittyy kirvesrintoihin. Florida Panthers ja Tappara ovat yhdessä sopineet rikkonaisen kauden pelanneen Haapalan siirtymisestä Tampereelle tämän kauden loppuun.

Lue lisää
Hyökkääjä Niko Ahoniemi lainalle TuToon

Hyökkääjä Niko Ahoniemi lainalle TuToon

Alkukauden KeuPa HT:n riveissä vuokralla pelannut Ilves-hyökkääjä Niko Ahoniemi, 21, siirtyy TuTon Mestis-joukkueeseen loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Lue lisää
Tapparalle kaksi uutta pelaajasopimusta

Tapparalle kaksi uutta pelaajasopimusta

Tapparan tulevien kausien sopimuspelaajien listaan lisätään tänään kaksi nimeä: hyökkääjät Kristian Kuusela ja Jarno Kärki.

Lue lisää
Brett Bulmer ei jatka Ilveksessä

Brett Bulmer ei jatka Ilveksessä

Ilves ja kanadalaishyökkääjä Brett Bulmer ovat yhteisymmärryksessä purkaneet sopimuksensa loppukauden osalta.

Lue lisää
Michael Keränen palaa Ilvekseen

Michael Keränen palaa Ilvekseen

Ilves on tehnyt sopimuksen Michael Keräsen kanssa. 26-vuotiaan hyökkääjän sopimus on loppukauden mittainen ja sisältää option kaudesta 2017-18.

Lue lisää
Kanadalaishyökkääjä Brett Bulmer Ilvekseen

Kanadalaishyökkääjä Brett Bulmer Ilvekseen

Ilves on tehnyt sopimuksen 24-vuotiaan kanadalaishyökkääjä Brett Bulmerin kanssa. Seitsemäntoista NHL-ottelua pelanneen hyökkääjän sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää