Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Everi varmisteli olympiapaikkaansa SE-tempauksella

 
Antti Everi varmisteli olympiapaikkaansa SE-tempauksella

Painonnoston EM-kilpailujen superraskaan sarjan B-ryhmän aloitti 9 kilpailijaa. Suomen Antti Everi Oli ennakkotuloksissa heistä viides. Tempauksessa porilaislähtöinen astui lavalle kuitenkin toiseksi korkeimmin alkupainoin. Tanko painoi 167 kiloa ja nosto onnistui erinomaisesti. Viisi kiloa lisää ja oltiin jo kilon päässä miehen Suomen ennätyksestä. Tiukka veto ja tanko oli jo valua yli, mutta hyvin mies pystyi tasapainon löytämään ja raudat nousivat hymyssä suin kyykystä.

Viimeiseen yritykseen lastattiin Suomen ennätyslukemat 174 kiloa. Taistellen viimeisetkin voimavaransa yritykseen nousi tanko pään päälle ja kyykystä ylös. Uusi Suomen ennätys oli nähnyt päivänvalon.

Everin tempaus riitti ryhmän kakkossijaan Unkarin Peter Nagyn vetäessä voiton vain kaksi kiloa paremmalla tuloksella.

Kovaa taktikointia

Työnnössä nykyisin Tampereen Pyrintöä edustava Everi tarttui ensi kertaa 190 kilon tankoon. Yritys ei onnistunut aivan parhaalla tavalla, mutta hyväksytysti radat kuitenkin nousivat suorille käsille. Tasaisessa kisassa panoa koroteltiin kilo kerrallaan. Tsekin Petr Hejda, joka oli 9 kiloa Everiä edellä ennakkotuloksissa jäi kokonaan tuloksetta. Moni muukin mies sortui korotusinnossaan ja jäi parhaastaan. Suomalaisnostaja laski kilot insinöörin tarkkuudella ja otti toiseen yritykseensä 196 kiloa. Onnistunut nosto varmisti ainakin kolmannen sijan ryhmässä.

Kolmanteen yritykseensä tätä nykyä helsinkiläistynyt lastautti 201 kiloa. Tuima keskittyminen, raudat rinnalle ja varmasti ylös. Yhteistuloksen 375 kiloa on miehen oma ennätys. Tulos riitti ryhmän kolmanteen sijaan.

Kilpailun jälkeen Everi, kuten valmentaja Jaakko Kailajärvikin, oli erittäin tyytyväinen saavutukseensa.

– Kuuden putki, tempauksen Suomen ennätys ja yhteistuloksen oma ennätys olivat juuri sitä, mitä lähdin hakemaan. Toivottavasti olympiapaikka nyt varmistui. Sitten alkaakin kova treeni. Ei tuohon eteen kyllä montaa nostajaa Pekingissä Euroopan ulkopuolelta tule, iloitsi Everi.

Antti Everi sijoittui sunnuntaina päättyneiden EM-kilpailuiden superraskaan sarjan lopputuloksissa 11:nneksi henkilökohtaisella ennätystuloksellaan 375 (174+201) kiloa. Everi onnistui kaikissa kuudessa nostoyrityksessään.

Ennätystulokset EM-kisoissa kohensivat Everin mahdollisuuksia päästä Pekingin olympialaisiin. Henkilökohtaisen paikan olympialaisiin voi saada vielä sijoittumalla toukokuun lopulla julkaistavalla Kansainvälisen Painonnostoliiton rankinglistalla 15 parhaan joukkoon tai IWF:n myöntämällä villillä kortilla. Rankinglistalta kelpuutetaan Pekingiin kahdeksan mies- ja seitsemän naisnostajaa, villi kortti on jaossa kuudelle mies- ja neljälle naisnostajalle. Tämä koskee niiden maiden nostajia, jotka eivät ole saavuttaneet olympiapaikkoja MM- tai maanosien mestaruuskilpailuiden perusteella.

Painonnostoliiton tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää

Tampereen Pyrinnön Jenni Puputti on valittu EM-kisoihin

Suomen Painonnostoliitto on valinnut Tampereen Pyrinnön Jenni Puputin kilpailemaan huhtikuussa järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Lue lisää

Antti Everi Pekingin olympialaisiin

Kansainvälinen Painonnostoliitto kutsui porilaislähtöisen nykyisin helsinkiläistyneen Tampereen Pyrintöä edustavan Antti Everin Pekingin 2008 olympialaisiin.

Lue lisää

Everi nosti Suomen mestariksi

Painonnoston Suomen mestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna Porissa. Raskaan (+105) sarjan mestariksi nosti odotetusti Tampereen Pyrinnön Antti Everi. Joukkuekilpailun ykköstila meni niin ikään Tampereen Pyrinnölle.

Lue lisää

Antti Everistä vuoden 2007 nostaja

Suomen painonnostoliitto on jälleen valinnut parhaat nostajat. Tampereen Pyrintöä edustava Antti Everi valittiin niin vuoden nostajaksi kuin vuoden 2007 miesnostajaksi.

Lue lisää

Leader-cup varmisti Suomenmestaruuskilpailuihin lähtijät

Torstaina 31.1.08 Tampereen Nääshallissa nostettu Leader-cup oli viimeinen mahdollinen kilpailu Suomenmestaruus-kilpailujen tulosrajan rikkomiseen.

Lue lisää