Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Janne Ojanen jatkaa peliuraansa

 
Janne Ojanen jatkaa peliuraansa


Kevään ajan asiaa pohtinut Tappara-kapteeni Janne Ojanen on tehnyt päätöksen jatkaa mahtavaa peliuraansa myös kaudella 2008-09. Uusi kausi tulee olemaan hänen 19. kautensa SM-liigassa ja Tapparassa, ja sen aikana hän myös noussee SM-liigan kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi Arto Javanaisen.

Javanainen pitää ykköspaikkaa tällä hetkellä 792 tehopisteellä. Viime kaudella 52 pistettä nakutellut Ojanen aloittaa kauden 779 pisteestä eli tarvitsee 14 lisää noustakseen ykköseksi.

Vuonna 1985 liigauransa aloittanut Ojanen on voittanut lähes kaiken mahdollisen. SM-liigassa mitalisaldo on 3 kultaa, 2 hopeaa ja tänä keväänä voitettu pronssi. Maajoukkuepaidassa on kertynyt MM-kulta 1995 sekä MM-hopeaa ja -pronssia, olympialaisista hopeaa ja pronssia, ja nuorten maajoukkueessa MM-kultaa. Henkilökohtainen meriittilista on vieläkin pidempi, niistä arvokkaimpana valinta SM-liigan parhaaksi pelaajaksi vuonna 2002. Tänä keväänä Ojanen palkittiin SM-liigan herrasmiespelaajana.

- On upeaa, että Janne päätti vielä jatkaa pelaamista. Hänen pelkkä läsnäolonsa tekee muistakin pelaajista parempia ja pelaajana hän on edelleen aivan terävintä liigakärkeä, kuten viime kausikin osoitti, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen iloitsi jatkosopimuksesta.

Ojasen sopimuksen myötä Tappara on nyt kiinnittänyt kevään pronssijoukkueesta kaikki kuusi ykkös- ja kakkosketjun hyökkääjäänsä.



Tappara kiinnitti myös nuorta voimaa takalinjoille

Konkari Janne Ojasen lisäksi Tappara on tehnyt sopimuksen kahden nuoren pelaajan kanssa. 20-vuotias Miko Malkamäki ja 18-vuotias Jesse Turkulainen kiekkoilevat kirvesrintojen takalinjoilla ainakin kauden 2010-11 loppuun.

Kevääseen 2009 ulottunutta sopimustaan kahdella lisävuodella jatkanut Malkamäki pelasi kuluneella kaudella ensimmäisen kerran Tapparan SM-liigamiehistössä. 27 ottelussa hän teki kaksi maalia ja syötti yhden. Malkamäki kuului myös Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen vuodenvaihteessa.

Tapparan kanssa 2+1 -vuotisen sopimuksen tehnyt Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuepuolustaja Jesse Turkulainen siirtyy kirvesrintoihin Ruotsista, jossa hän on pelannut koko tähänastisen junioriuransa. Tällä kaudella 188-senttinen puolustaja edusti Södertälje SK:n juniorijoukkueita niin alle 20-vuotiaiden kuin alle 18-vuotiaidenkin sarjoissa. Vanhemmassa juniori-ikäluokassa hän teki tehot 2+6 pelaamissaan 26 ottelussa. Turkulainen on pelannut Suomen poikien maajoukkueessa kolmisenkymmentä maaottelua.

Tappara/ Tamhockeyn tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Lue lisää
Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää
Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Lue lisää
Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lue lisää
Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Lue lisää
Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

Lue lisää