Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPV teki vain jatkopaikkaan tarvittavan

 
TPV teki vain jatkopaikkaan tarvittavan


Tampereen Pallo-Veikot selvitti tiensä Suomen Cupin viidennelle kierrokselle kukistamalla Nokian Palloseuran tiistai-iltana maalein 2-1. Voitto tuli nihkeän mutta tuloksellisesti riittävän esityksen jälkeen. Näin TPV vältti edellisvuoden kaltaisen nöyryytyksen. Silloin Kolmosen AC Vantaa pudotti tamperelaiset jatkosta.

TPV tarjosi Nokian keskuskentän kylmässä viimassa vain voittoon ja cupin jatkopaikkaan juuri riittävän esityksen. Toissapäiväisen Kokkolan vierailun selvästi painaessa jaloissa Pallo-Veikkojen tempo ja liikkuminen oli sovitettu tämänkertaisen vastustajan mukaan. Kaikki kunnia toki myös kelpo ottelun pelanneelle Kolmosen joukkueelle.

NoPS aloitti ottelun vahvasti ja heti ensimmäisellä minuutilla Erkka Heinä TPV:n maalilla joutui maalillaan venyttämään vaarallisen puskun alakulmasta.

Alun jälkeen peli kääntyi kuitenkin TPV:n suuntaan. Avausmaali nähtiin lopulta 43. minuutilla. Topparina tällä kertaa luutinut Sebastian Björkstrand vapautti pystysyötöllä Markus Räikkösen vetopaikkaan ja tämä laukoi tarkasti alanurkkaan ohi Tampere Unitedista NoPSiin siirtyneen Mika Hilanderin.

Toisella jaksolla Björkstrand lisäsi TPV:n johdon kahteen maaliin. "Basse" latasi vapaapotkun noin 20 metriä NoPSin maalista komeasti takanurkkaan.

NoPSin Joni Ikäläinen kavensi vartti ennen loppua lukemiksi 1-2, mutta innokkaasta yrityksestä huolimatta nokialaisten tasoituspaikat jäivät vähiin.

Pallo-Veikot oli tiistaina poikkeuksellisen kapealla ryhmällä matkassa. Keskiviikkona Kakkosen SalPan kohtaavan seuran A-juniorijoukkueen edettyä cupissa myös neljännelle kierrokselle ei edustusjoukkue voinut käyttää A-junioreitaan tässä ottelussa.

Kun entisten loukkaantuneiden lisäksi pelin jätti väliin tällin Kokkolassa saanut Jaakko Rönkkö, lisävahvistuksia haettiin tällä kertaa B-pojista. Miska Viemerö ja Henri Mikkola pääsivät myös esiintymään edustusjoukkueen paidassa viimeiseksi kymmenminuuttiseksi maalivahti Mikko Liukosen ollessa varalla.

Lisäksi ikinuoren päävalmentaja Juha-Pekka Mäkisen lisenssi ja pelioikeudet hoidettiin ottelun alla varmuuden vuoksi kuntoon, mutta kentälle asti "JiiPee" ei vielä itseään komentanut.

13.5.2008, Suomen Cup 4.kierros, Nokia
NoPS - TPV 1-2 (0-1)

43´ 0-1 Räikkönen
57´ 0-2 Björkstrand
75´ 1-2 Ikäläinen

TPV:n kokoonpano:
12 Heinä
3 Jokela
4 Hyyhönen
5 Björkstrand
8 Ollikainen (53' 13 Viitanen)
11 Mäenpää
17 Koroma (82' 23 Mikkola)
19 Käki
20 Uimonen (82' 18 Viemerö)
21 Räikkönen
24 Tiihonen

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää