Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilveksen Cup juna nytkähti liikkeelle

 
Ilveksen Cup juna nytkähti liikkeelle


Ilves aloitti cuptaipaleensa maanantaina Turun Impivaaran tekonurmella ottelulla JyTyä vastaan. Valmentajavelho Veijo Visuri oli tehnyt muutamia vaihtoja edellisten otteluiden kokoonpanoihin, mm. Janne Salli, Mikko Mäkelä ja Hannu Immonen olivat kaikki kokonaan kokoonpanon ulkopuolella. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanossa esiintyivät Sakari Putkonen, Janne Salo, Topi Mattila ja Jan Kulokorpi. Kaikki selviytyivät omasta osuudestaan oikein hyvin.

Ensimmäisellä puoliajalla Ilves pyrki pitämään ottelun tempoa yllä nopealla pallosiirtelyllä. Syöttöpeli toimikin ajoittain oikein hyvin, mutta pieni huolimattomuus viimeisissä syötöissä ja maalipaikoissa esti maalien synnyn ennen ottelun 40. minuuttia, jolloin Mikko Pessin tarkka vasemman jalan kaukolaukaus painui vastustamattomasti maalin oikeaan alakulmaan. Lisää osumia ei ensimmäisellä puoliajalla syntynyt ja tauolle siirryttiinkin Ilveksen 0-1 johdossa.

Toiselle puoliajalle Visuri vaihtoi kentälle Tuomas Niskasen ja Kimmo Ruukin. Molemmat esiintyivät läpi ottelun energisesti ja aiheuttivat useita vaaratilanteita vastustajan maalille. Pelinhallinta oli toisella puoliajalla entistä enemmän Ilveksellä, mutta toista maalia saatiin odottaa aina 66. minuutille, jolloin juuri kymmenen sekuntia aikaisemmin kentälle vaihdettu Jarno Majamaa puski Topi Mattilan nappisyötöstä Ilveksen 0-2 johtoon ensimmäisellä kosketuksellaan ottelussa. Maalin jälkeen Ilves jatkoi painostustaan ja ottelun 74. minuutilla painostus tuottikin tulosta Kimmo Ruukin tehdessä 0-3 maalin upean yksilösuorituksen päätteeksi. Tämän jälkeen Ilves keskittyi lähinnä pallonhallintaan siirrellen palloa välillä varsin näyttävästi Mikko Pessin toimiessa kapellimestarina.

Kokonaisuutenaan ottelu oli viihdyttävä molempien joukkueiden pyrkiessä pelaamaan palloa maatapitkin. Myös kotijoukkue rakenteli ottelun aikana muutamia mallikkaita hyökkäyksiä, mutta Ilveksen puolustus hoiteli tilanteet varmasti Juha Ojanperän johdolla. Lopputulokseen voidaan olla Ilvesleirissä ihan tyytyväisiä, vaikka paremmalla viimeistelyllä olisi osumia voinut syntyä enemmänkin. Tasaisesta petolaumasta on vaikea nostaa esille ketään yksilöitä, mutta erityismaininta voidaan antaa keskikentän kaksikolle Pessi - Räsänen, jotka tekivät hyvin töitä molempiin suuntiin ja jakoivat palloa rauhallisesti omille läpi ottelun.

12.5.2008, Suomen Cupin 4.kierros, Impivaaran tn/Turku
JyTy - Ilves 0-3 (0-1)

'39 0-1 Mikko Pessi
'67 0-2 Jarno Majamaa
'74 0-3 Kimmo Ruukki

Kokoonpano:
Juha Ojanperä
Petteri Poukka
Topi Mattila
Jaakko Laitinen ('46 Kimmo Ruukki)
Matti Jokinen ('66 Jarno Majamaa)
Jussi Räsänen
Juha-Pekka Torvinen
Mikko Pessi
Sakari Putkonen
Jan Kulokorpi ('46 Tuomas Niskanen)
Janne Salo

Ilves jalkapallon tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää