Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Soukiala nousi sankariksi ja TPV:n maalitilikin aukesi

 
Soukiala nousi sankariksi ja TPV:n maalitilikin aukesi


Tampereen Pallo-Veikot nappasi äärimmäisen tärkeän avausvoiton Ykkösessä kotiyleisönsä edessä koleassa sunnuntai-illassa. Ensimmäiset kaksi ottelua maaleitta pelannut joukkue sai Vasa IFK:ta vastaan maalitilinsä vihdoin auki. Ottelun sankariksi kohosi kuitenkin tärkeitä torjuntoja tehnyt maalivahti Juha Soukiala.

Soukialan tähtihetket osuivat toisen jakson alkuun. Hän torjui ensin jalallaan nokikkain päässeen Tomislav Krstevskin maalintekoyrityksen ja kohta perään upeasti Cristoffer Kloon rangaistuspotkun. Soukiala liimasi rangaistuspotkun myös edellisessä ottelussa KPV:ta vastaan, eikä häntä ole vielä tällä kaudella yllätetty 11 metristä.

Toisen jakson alkua täysin hallinneen Vasa IFK:n tasoitusmaalille Soukiala ei voinut mitään. Rikard Lindroosin takatolpan kautta maaliin uponnut kuti ei ollut otettavissa. Sen sijaan Soukiala noukki myös keskityspallot varmasti näppeihinsä ja piti TPV:ta pystyssä vaikeina hetkinä.

Maalivahtipelin lisäksi ottelun ratkaisi TPV:n parempi viimeistely. Punapaidat käyttivät tilanteensa hyväkseen tehokkaasti.

Ottelun avausjaksolla kotijoukkue oli hieman terävämpi. Maali nähtiin 18 minuutin kohdalla. Juuso Ollikaisen mainio pystysyöttö löysi Kalle Kankalan, joka pelasi itsensä näppärällä liikkeellä läpi ja viimeisteli tarkasti 1-0.

Toinen hyvä maalipaikka TPV:lla oli 39. minuutilla, mutta maalivahti Kamil Olsztynskin jalkatorjunta Mohamed Koroman yritykseen piti vaasalaiset pelissä mukana. VIFK:n paikat jäivät avausjaksolla puolittaisiksi.

Toiselle jaksolle VIFK tuli todella vahvasti, kun taas kotijoukkue oli tauon jälkeen umpijäässä. Rangaistuspotku vihellettiin, kun topparina pelannut Sebastian Björkstrand arvioi keskityspallon heikosti ja joutui huonon puskunsa seurauksena repimään Tomislav Krstevskin nurin. Tilanne kuohutti tunteita, sillä muuten herkästi kortteja nostellut tuomari Toni Ollikainen näytti Björkstrandille vain keltaista korttia Vasa IFK:n vaihtopenkin kiivasti vaatiessa ulosajoa.

Kloon epäonnistuttua rangaistuspotkussa VIFK tuli tasoihin Lindroosin maalilla ja se oli vähintä, mitä VIFK ansaitsi hallittuaan toisen jakson ensimmäistä 15 minuuttia täysin.

Peli kuitenkin tasaantui ja viimeisen puolen tunnin aikana ottelussa nähtiin oikeastaan vain yksi hyvä maalipaikka. Sen TPV hyödynsi. Avausjaksolla pimennossa ollut Tomi Petrescu paransi otteitaan pelin edetessä ja rakensi TPV:n voittomaalin, jonka viimeisteli pirteästi pelannut Markus Räikkönen 72. minuutilla.

Loppua kohti Vasa IFK satsasi luonnollisesti hyökkäykseen muttei saanut rakennettua selviä maalitilanteita. Tilaa saatuaan TPV olisi voinut lisätä johtoaan mutta laukaukset jäivät puuttumaan.

Kolme pistettä oli TPV:lle erittäin tärkeät, mutta loukkaantumiset eivät jätä joukkuetta rauhaan. Nyt avausjaksolla kentän joutui jättämään Markku Viitanen, joka sai tällin pakaraansa. Laitapakista toppariksi siirretyn United-apu Heikki Ahon mukanaolo oli nyt tärkeää, kun toppariosastolta puuttui myös kuumeinen Mikko-Ville Hyyhönen.

TPV:n päävalmentaja Juha-Pekka Mäkinen voikin vain toivoa, että sairaslista tyhjenisi edes hieman torstain FC Hämeenlinna -otteluun mennessä.

18.5.2008, Ykkönen, Tammelan stadion
TPV - VIFK 2-1 (1-0)

18´ 1-0 Kankala
58´ 1-1 Lindroos
72´ 2-1 Räikkönen

Yleisöä, 285

Veikkauspörssi
3 Soukiala Juha, TPV
2 Koroma Mohamed, TPV
1 Tuovila Miikka, VIFK

TPV:n kokoonpano:
1 Soukiala Juha
5 Björkstrand Sebastian
8 Ollikainen Juuso (76' 19 Käki Kustaa)
11 Mäenpää Sami (83' 20 Uimonen Valtteri)
13 Viitanen Markku (40' 3 Jokela Jussi)
14 Kankala Kalle
17 Koroma Mohamed
21 Räikkönen Markus
23 Petrescu Tomi
24 Tiihonen Tatu
25 Aho Heikki

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää