Ilveksen kuiva kausi sai jatkoa

Ilves matkasi FC Interin reservijoukkueen, FC Sinimustien vieraaksi Turkuun. Nihkeästi kauden aloittaneet turkulaiset nappasivat kuitenkin Ilveksen kustannuksella kauden avausvoiton, vielä puhtaasti 3-0 lukemin.

Ilves lähti otteluun kolme pistettä mielessä. Mihinkään muuhun ei oltaisi tyytyväisiä. Edellisenä päivänä ja vielä ottelupäivänä valmentaja Veijo Visurille tarjoiltiin kylmää suihkua. Neljä avauksen miestä poissa. Mikko Pessi oli matkoilla, Jussi Räsänen ja Jaakko Laitinen jäivät kotisohvalle toivottavasti pienten jalkavaivojen vuoksi. Joukkueen vasen pakki Toni Järvinen kaatuili aamutuimaan pyörällä ja tuloksena katkennut solisluu. Yhtä kaikki, joukkueessa riittää materiaalia ja nälkäisiä pelimiehiä.

Ottelua lähdettiin tutusti viemään Ilveksen hallinnassa. Pallo liikkui mieheltä toiselle ja tilanteita luotiin. Ottelun 12 minuutilla vastustaja sai kuitenkin kulman. Oikealta annettu kulmapotku löysi aivan vapaana seisseen vastustajan. Mies oli jätetty boksin sisään vartioimatta ja suoraan jalkaterän päälle tippunut peliväline oli helppo lakaista sisään. Tämä oli vastustajan ensimmäinen tilanne ja heti maali. Puntit tasoittuivat tästä hieman, Ilveksen tehdessä kuitenkin töitä enemmän. Kuitenkin se kuuluisa viimeinen syöttä meni jatkuvasti harakoille. Ajass 36 minuuttia puolustuksen haparoidessa, pääsi vastustaja laukomaan vapaasti kahdestakympistä. Komea "once in the life time" -veto löysi tiensä verkon perukoille aivan maalin oikeaan yläkulmaan. Vain pari minuuttia tästä Sinimustat latoivat taululle taukolukemat. Maali oli kuin kopio ensimmäisestä. Nyt se tuli vaan kulman jälkitilanteesta.

Sen verran ensimmäisestä puoliskosta otettiin opiksi, että toiselle puoliajalle kentälle marssi aivan eri joukkue. Joukkue ei ole vielä tehnyt ainoatakaan pelitilannemaalia sarjassa, eikä se sitä tehnyt nytkään. Vapaita paikkoja tarjoiltiin monelle. Parhaimpiin niistä pääsivät, maalivahdin kanssa jakson alussa nokikkain ollut, Matti Jokinen sekä ylärimaan, jakson lopulla, laukonut Toni Hevonkorpi. Mutta ei kun ei. Toinen jakso oli täydellistä Ilves-hallintaa, mutta kun ketsippipullon avaajaa ei löydy kenestäkään, niin nollille jäätiin.

Joukkueesta on vaikeata ketään nostaa esiin. Vaihdosta kentälle juossut Aapo Lappalainen toi eloa peliin. Juha-Pekka Torvinen oli tutun yritteliäs myös. Ensimmäinen jakso oli painajaismainen ja sitä ei kannata muistella enää ikinä. Toinen jakso antoi luottamusta tulevaan. Joukkue pelaa hyvin ja hallitsee pelejä, mutta maalintekijää kaivataan. Seuraavaksi pelataan KaaPoa vastaan tiistaina 27.5 klo 18:30 Tammelassa. Se on varma, että vastustajalle ei kannata antaa yhtään maalia eteen. Sen verran kova ryhmä on vastassa. Joko nyt saataisiin maaleja aikaiseksi ja täysi pistepotti kotiin.

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.