Tappavan tehokas TPV löi GrIFK:n

Alkukauden kateissa ollut maalinteon taito löytyi tärkeään aikaan, kun Tampereen Pallo-Veikot saalisti tärkeät pisteet kaatamalla Grankulla IFK:n maalein 3-0. Joukkue tuplasi kauden maalimääränsä hyökkääjien lamaannutettua vastustajansa tehokkaalla viimeistelyllään.

Ensimmäisellä 45-minuuttisella TPV hyödynsi ainoan tekopaikkansa Markus Räikkösen jatkaessa vahvaa kauttaan, kun taas avausjaksoa hallinnut GrIFK hukkasi oman etsikkoaikansa. Pelin edetessä kotijoukkue paransi otteitaan ja kaunisteli numeroita Mohamed Koroman upealla soolomaalilla sekä Juuso Ollikaisen yliaikaosumalla.

Ottelun ensimmäistä 20 minuuttia vieraat hallitsivat täysin. TPV:n syöttöpeli ei kulkenut lainkaan ja vastustaja saneli suvereenisti keskikentällä pelin tahdin. TPV-vahti Juha Soukiala esitti jälleen tärkeän pelastuksen torjuttuaan Marko Ruuhijärven nostoyrityksen tämän päästyä läpi.

Tilanne nostatti tunteita, sillä GrIFK:n vaihtopenkki näki Soukialan koskeneen palloon alueen ulkopuolella. Tuomari Juha-Matti Kanniainen ja suurin osa katsojista olivat kuitenkin eri mieltä.

Pallo-Veikkojen peli näytti pitkään todella tuskaiselta, mutta 36. minuutilla joukkue iski salaman lailla. Jaakko Rönkkö pelasi Markus Räikkösen läpijuoksuun, ja tämä laukoi päättäväisesti 1-0. Avauskokoonpanoon murtautunut Räikkönen on löytänyt maalivireen. Suomen Cupin NoPS-ottelu mukaan lukien hän maalasi nyt jo neljännessä peräkkäisessä pelissään.

Toisella jaksolla TPV sai pelinsä kulkemaan jo huomattavasti paremmin, eikä joukkueen johtoasema ollut lopulta suuremmin uhattuna. Räikkösellä oli toinen tilaisuutensa maalintekoon 57. minuutilla ryöstettyään pallon GrIFK-kapteeni Miika Jokiperän kompuroidessa, mutta maalivahti Harri Kairavuo pysäytti tällä kertaa puolittaisen läpiajon mainiolla torjunnallaan.

Ottelun upein suoritus nähtiin kymmenen minuuttia myöhemmin. Mohamed Koroma sai pallon puolessa kentässä sivurajan tuntumassa. Sieltä vikkelä sierraleonelainen paineli maalille harhauttaen matkalla tielle osuneet puolustajat ja huipensi suorituksen viimeistelemällä TPV:n johtolukemiksi 2-0 joukkueen kolmannesta maalipaikasta.

GrIFK:n puhti ei enää riittänyt taisteluun, vaan yliajalla TPV kaunisteli vielä lukemia. Joukkueen tehoillan huipensi vaihdosta tällä kertaa aloittanut Juuso Ollikainen, jonka vapautti tekopaikkaan Mikko-Ville Hyyhönen.

Voitolla TPV nousi sarjassa kuudenneksi. Joukkue on kerännyt kaikki seitsemän pistettään kolmesta kotiottelustaan, eikä nuori joukkue ole siis suostunut vielä taipumaan Tammelassa. Ykkösen debyyttinsä ottelussa teki A-junioreista tällä kertaa Juuso Tuovinen.

Mäkinen haluaa vielä lisää "tappelumeininkiä"

Molempien joukkueiden tavoitteena on tällä kaudella turvata sarjapaikkansa ja ne kilvoittelevat siten samoista sijoituksista. Tappio keskinäisessä ottelussa kirveli luonnollisesti vieraiden valmentajaa Ari Tiittasta.

- Tämä oli juuri niitä pelejä, joita meidän pitäisi voittaa. Kolmea pistettä tultiin hakemaan ja yhtään ei saatu.

GrIFK saneli pelin tahdin ensimmäisellä 20 minuuttilla, mutta paine ei tuottanut tulosta. Viidessä ottelussaan joukkue on tehnyt vain kaksi maalia, joten ongelmakohta on selvä.

- Meillä on ongelmia maalille menossa. Tehot puuttuvat. Sekään ei auttanut, että Jon Poulsenin nivusvamma uusiutui alkulämmittelyssä. Häntä olisi kaivattu kentällä, Tiittanen harmitteli.

Keskustelua herätti tilanne, jossa TPV:n maalivahti Juha Soukiala torjui vastaantulollaan Marko Ruuhijärven nostoyrityksen tämän päästyä läpi. Soukiala tuli aivan rangaistusalueen rajalle vastaan, ja vieraiden mielestä hän ei pysynyt sisällä. Tiittanen kävi vielä ottelun jälkeen kyselemässä tuomari Juha-Matti Kanniaiselta tämän ratkaisua.

- Meidän mielestä Soukiala koski palloon alueen ulkopuolella. Siitä olisi ollut hyvä jatkaa miehen ylivoimalla, mutta se on jossittelua. Me teimme pari virhettä ja vastustaja käytti paikkansa kuolettavalla prosentilla.

Vaikka GrIFK putosi kierroksen myötä sarjajumboksi, ei Tiittanen ole vielä vaipumassa epätoivoon.

- Usko ei silti horju. Tämän ottelun pettymys pitää nieleskellä ja katsoa eteenpäin.

Kotijoukkueelle pisteet olivat kullanarvoiset, sillä vastustajan tapaan tämä ottelu oli katsottu etukäteen pakkovoiton paikaksi. Nyt joukkue voi lähteä rauhallisemmin mielin sarjataukoa edeltäviin vierasotteluihin PK-35:ta ja TP-47:aa vastaan.

Pallo-Veikkojen luotsi Juha-Pekka Mäkinen näki ottelun ratkaisuksi joukkueensa saaman mahdollisuuden vastahyökkäyksiin.

- Vastustajan puolustuslinjan taakse jäi juoksutilaa ja se sopi meille.

GrIFK:n hallitsemaan ottelun alkuun Mäkinen ei luonnollisesti ollut tyytyväinen. Peli parani kuitenkin ottelun edetessä.

- Johtoasemassa on helpompi pelata ja saimme maalin jälkeen oman pelimme kulkemaan. Alussa vastustaja sai pyörittää keskikentällä, kun annoimme edelleen liian paljon tilaa. Enemmän pitää vielä saada tappelumeininkiä. Tauolla painotettiin, että aika ja tila pitää saada pois.

Markus Räikkönen on ollut alkukauden iloisia yllättäjiä. Viime kaudella vain hajaminuutteja pelannut ja yhden maalin tehnyt hyökkääjä on esiintynyt pirteästi ja löytänyt maalivireen.

- Viime kaudella peliaika jäi vähiin, mutta nyt olen päässyt pelaamaan ja "tatsi" alkaa löytyä. JiiPee (Mäkinen) on uhannut mennä kentälle, jos me hyökkääjät emme tee maaleja, joten pakko yrittää onnistua, Räikkönen naureskeli.

29.5.2008, Ykkönen, Tammelan stadion
TPV - GrIFK 3-0 (1-0)
36´ 1-0 Räikkönen
67´ 2-0 Koroma
90´ 3-0 Ollikainen

13 Viitanen Markku
14 Kankala Kalle (73' 8 Ollikainen Juuso)
17 Koroma Mohamed (83' 16 Tuovinen Juuso)
21 Räikkönen Markus (87' 6 Tossavainen Aleksi)
23 Aho Heikki
24 Tiihonen Tatu

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.