Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Saintsille tappio Vaahteraliigan avauksesta

 
Saintsille tappio Vaahteraliigan avauksesta


Tampere Saints aloitti Vaahteraliigataipaleensa Pyynikin kentällä 398 katsojan silmien edessä. Sää oli pilvipoutainen, lämpötila 25 astetta, eli odotettavissa oli lämmin ottelu.

Saints pelasi ennakkoluulottomasti, mutta kokemattomuus näkyi pelinluvussa. Puolustuksen suurimpana syntinä olivat heikot tai ohi menneet taklaukset, minkä takia Porvoon pelaajat pääsivät liian usein karkuun. Taklauksia kertyi eniten kokeneille pelimiehille Aleksi Astorille, Niko Mäkiselle ja Jarno Sainiolle. Positiivista puolustuksessa oli nuorten pelaajien ajoittain tekemät hyvät suoritukset.

Ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin Saintsin liigahistorian ensimmäiset pisteet, kun Ilkka Laitinen teki potkumaalin, jolla Saints kavensi tilanteeksi 3-7. Porvoon kokemus alkoi näkyä toisella neljänneksellä, jolloin Brisco, Palikainen ja Panella tekivät TD:n mieheen. Saintsin ensimmäisen TD:n teki pelinrakentaja Chris Sharpe hienon 87 jaardia pitkän potkunpalautuksen tuloksena. Näin puoliajalle mentiin tilanteessa 9-27.

Toisella puoliajalla alkoi kotijoukkueen hyökkäys hieman väsyä ja Porvoo pääsi lisäämään johtoaan. Sharpe kavensi tilannetta juoksemalla yhden TD:n ja pelatun lisäpisteyrityksen. Saintsin Tommi Pinta raatoi melko väkevästi molempiin suuntiin saaden tuloksia kiinniotoilla ja taklauksilla.

Sharpen lisäksi pallon kanssa etenivät Christoffer Anttila ja Veikka Lehtonen. Heittohyökkäys ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla; välillä Sharpen heitot eivät löytäneet vastaanottajia ja liian usein pallot polttelivat vastaanottajien näpeissä. Heittojen onnistumisprosentti jäi vain 23,8:aan, paras kiinniottaja oli Lasse Kankaanpää kolmella kopilla ja 30 jaardilla.

Ottelussa nähtiin myös turhan paljon rangaistuksia puolin ja toisin. Saintsilla monet väärät aloitukset ja aloitusmuodostelmat selittyvät varmasti hermostuneisuudella, jota toivottavasti ei nähdä enää jatkossa tulikasteen jälkeen. Hallitsevan mestarin ja sarjanousijan ero oli kuitenkin selvä, mitä kuvastaa hyvin joukkueiden hyökkäysjaardit, jotka olivat Butchersille 458 ja Saintsille 149. Näin loppunumeroiksi muodostui 17-53 ja kaksi sarjapistettä lähti Porvooseen.

Kovia vastustajia on luvassa myös jatkossa, sillä seuraavaksi Saints matkustaa ma 9.6. Jyväskylään, jossa se kohtaa viime kauden pronssijoukkueen Jaguaarit. Seuraavaan kotiotteluun Pyynikille ma 16.6. klo 18.30 saapuu viime kauden hopeamitalisti Seinäjoki Crocodiles.

Tilastot (sajl.fi)

Tampere Saintsin tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
Tampere Saintsille kova vahvistus hyökkäykseen

Tampere Saintsille kova vahvistus hyökkäykseen

Vaahteraliigakauteen valmistautuva Tampere Saints solmi lauantaina 9.1 harjoitusleirin yhteydessä pelaajasopimuksen kokeneen TE Tommi Pinnan kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vaahteraliigaa myös ensi kesänä URHOtv:llä

Vaahteraliigaa myös ensi kesänä URHOtv:llä

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaa nähdään myös tulevana kesänä URHOtv:llä.

Lue lisää