Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mestarijoukkue valmistautuu Eurocupiin; Luomaniemi ja Virnes kovimmat vahvistukset

 
Mestarijoukkue valmistautuu Eurocupiin; Luomaniemi ja Virnes kovimmat vahvistukset


Keväänsä mestaruudella kruunannut Tampereen Classic valmistautuu jo täydellä teholla kauteen 2008-09. Mestaruuden myötä saavutettu Eurocup-paikka tuo uudistuneelle ja vahvistuneelle joukkueelle lisää haasteita. Nimekkäimpiin vahvistuksiin kuuluvat Sveitsistä kotimaahan palaava hyökkääjä Katri Luomaniemi sekä vuosi sitten Ruotsin mestaruuden voittanut puolustaja Annukka Virnes.

Luomaniemi on huippuluokan vahvistus

Päättyneellä kaudella FB Ridersissa pelannut Luomaniemi, 23, kuului Sveitsin liigan parhaimmistoon, vaikka joukkue jäi sarjassa harmittavasti viidenneksi ja tippui ensimmäisenä joukkueena ulos playoffeista. Henkilökohtaisesti Luomaniemen kausi meni kuitenkin hyvin. Hän sijoittui pistepörssissä hienosti kahdeksanneksi (14+15=29) ja debytoi myös naisten maajoukkueessa pelaten kuusi maaottelua.

Kotimaan liigassa Luomaniemi on aiemmin edustanut huittislaista SBS Rupua neljä kautta ja parhaalla kaudellaan 2006-07 Luomaniemi iski kovat tehot 18+20=38. Siirtomarkkinoiden kuumimpiin nimiin kuulunut Luomaniemi ei ole vielä saavuttanut SM-mitalia.

- Tottakai vaakakupissa painoi halu pelata menestyvässä joukkueessa sekä mahdollisuus päästä lokakuussa Sveitsissä järjestettävään Euroopan Cupiin. Uskon, että Classicissa minulla on mahdollisuus myös voittaa jotain, Luomaniemi listaa siirtonsa syitä.

Virnes ja Ahonen ovat Ruotsin mestareita

Rönnbyn riveissä Ruotsin mestaruuden keväällä 2007 voittanut Annukka Virnes, 28, on kahdet MM-kilpailut pelannut taitava ja kokenut puolustaja. Maaotteluja tilille on kertynyt 25 ja tehopisteitä 8+3. Liigauransa jo kaudella 1997-98 Oulussa aloittanut Virnes on pelannut 205 runkosarjaottelua ja saavuttanut kolme SM-kultaa sekä kaksi MM-hopeaa. Päättyneellä kaudella oikealta laukova puolustaja edusti Espoon Oilersia ja iski 18 ottelussa tehot 9+4.

Oilersista tulee myös hyökkääjä Janna Ahonen, 31, joka aiemmin on edustanut Classicia neljä kautta ollen mukana seuran edellisissä mestaruusjuhlissa keväällä 2003. Viime kaudella hän oli Oilersin toiseksi tehokkain pelaaja (15+5) ja keväällä 2007 hän juhli Virneksen kanssa Ruotsin mestaruutta. Maajoukkuepaidan Ahonen on pukenut päälleen kuusi kertaa.

Ahola Nopsista, Koo-Veesta Eskola, Salo ja Tyyskänen

Mielenkiintoinen uusi pelaaja on myös vasta 16-vuotias huippulahjakkuus Viivi Ahola. Taitava nuori hyökkääjä on Nokian Palloseuran kasvatti ja pelasi viime kaudella seuran C- ja B-juniorijoukkueissa.

Liigaan nousseesta paikalliskilpailija Koo-Veesta tulevat maalivahti Mirella Eskola, hyökkääjä Johanna Salo sekä puolustaja Katja Tyyskänen. Kolmikko on viimeksi pelannut liigatasolla SBS Rupussa, Tyyskäsellä on lisäksi kaksi SM-hopeaa Tapanilan Erästä.

Maalivahtiosasto on Eskolan siirron myötä kunnossa, sillä viime kauden loukkaantuneena ollut Kreeta Lakkala palaa kaukaloon ja mukana ovat edelleen myös A-tyttöjen mestarivahdit Sara Aaltonen ja Senja Keskitalo. Jokerikorttina maalivahtiryhmässä on lisäksi Miia Pöntinen.

Omasta juniorikaartista edustusjoukkueeseen liittyvät A-tyttöjen SM-kultaa tänä keväänä voittaneet Siru Torkki, Elina Mäntylä sekä Anniina ja Kristiina Sirviö. Jenni Vahelan pelaaminen joukkueessa ratkeaa opiskelupaikkojen varmistuttua kesän aikana. Lisäksi Annemari Lyden on alkukauden Sveitsissä, mutta palaa joulutauon jälkeen Classiciin.

Runko jatkaa

Mestarijoukkueen runko pysyy kasassa lähes kokonaisuudessaan. Toukokuussa vuoden naispelaajaksi valittu Katriina Saarinen, 35, jatkaa edelleen nuorempiensa kiusaamista. Myös ykköskentällisen muut lenkit, pudotuspelien pistepörssivoittaja Anne Suomalainen ja kauden tyttöjunioriksi valittu Hanna Sipiläinen sekä puolustuksen johtohahmot Irja Lahtinen ja Henna Yläsuo, jatkavat joukkueessa. Samoin tekevät kokeneempaan kaartiin kuuluva Mari Ulmanen, 33, ja nuoremman polven huipputaitava Nina Rantala, 19.

Valmennuspuoli on edelleen hyvissä käsissä, sillä mestarivalmentajat Irina Peltola ja Kati Pasanen jatkavat joukkueen peräsimessä. Maalivahtivalmennuksesta vastaa kevään ratkaisupeleissä mestaruuden takuunaisena torjunut Miia Pöntinen ja valmennuskonsulttina toimii alusta asti mukana ollut valmentajavelho Pasi Peltola. Päävalmentaja Irina Peltola on luonnollisesti tyytyväinen joukkueen kokoonpanoon.

- Saimme sopivia vahvistuksia ja tärkeät runkopelaajamme jatkavat. Voitontahto joukkueessa on suuri ja alkavalla kaudella menestysmahdollisuudet ovat huikeat, kun pääsemme pelaamaan seurajoukkueiden kovatasoista Eurocupia, Irina Peltola kertoo.

Eurocup tärkein tavoite

Alkava kausi tulee olemaan haasteellinen, koska Eurocup pelataan jo lokakuussa. Tavoitteet on asetettu korkealle, sillä EC:n lisäksi tamperelaiset mielivät menestyä myös Suomen Cupissa sekä kevään playoffeissa. Eurocupin ovat aiemmin voittaneet suomalaisista naisjoukkueista vain Tapanilän Erä 1999 ja Classic keväällä 2004.

Fyysisen valmennuksen ekspertti Kati Pasanen kertoo harjoittelun olevan hyvällä mallilla tavoitteita silmällä pitäen. Mestaruusjuhlien jälkeen pelaajilla oli ansaittu neljän viikon kevyempi omatoiminen harjoittelujakso ja yhteisharjoituksen alkoivat toukokuussa. Heinäkuussa on kolmen viikon omatoiminen jakso, jolle jokainen pelaaja saa yksilöidyn harjoitusohjelman.

- Eurooppa Cupin vuoksi kesän ja alkusyksyn harjoittelun rytmitys on hieman erilainen edellisvuoteen nähden, kun lokakuussa täytyy olla jo terävässä kunnossa. Kuntopohja on tällä porukalla onneksi niin hyvällä tasolla, että esimerkiksi kovempi voimaharjoittelu oli mahdollista aloittaa jo alkukesästä. Lisäksi joukkueen sitoutuminen harjoitteluun on huippuluokkaa, kehuu Pasanen.


CLASSICIN NAISTEN EDUSTUSJOUKKUE 2008-2009:

Maalivahdit:

5, Sara Aaltonen                                
18, Senja Keskitalo
33, Pöntinen Miia
35, Kreeta Lakkala
98, Mirella Eskola

Kenttäpelaajat:

2, Annukka Virnes
3, Annemari Lyden (tammikuu 09)        
7, Henna Yläsuo        
8, Mira Juvonen       
11, Janna Ahonen                        
12, Minna Kallio
13, Siru Torkki        
14, Karja Tyyskänen
19, Maiju Hakulinen        
20, Anne Suomalainen        
21, Nina Rantala        
22, Hanna Sipiläinen        
24, Mari Ulmanen                
25, Raakel Räsänen       
26, Emma Rantanen                
27, Hanna Hakala        
28, Katariina Saarinen        
37, Johanna Salo                        
41, Irja Lahtinen
45, Kristiina Sirviö
46, Elina Mäntylä
55, Anniina Sirviö                
66, Katri Luomaniemi        
87, Tiina Lehto       
92, Viivi Ahola

Valmennus:

Irina Peltola
Kati Pasanen
Miia Pöntinen, mv -valmentaja
Pasi Peltola, katsomovalmentaja

SC Classicin tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää