Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen maalilla vahvat vahdit - Hanna Palomäki tekee paluun liigaan

 
Kooveen maalilla vahvat vahdit - Hanna Palomäki tekee paluun liigaan


Viimeksi Rupun maalilla kevään 2007 pronssipelissä torjunut Tanja Henttinen on yksi Kooveen maalivahdeista naisten salibandyliigassa. Henttisen torjuntaprosentti kaudella 06-07 oli 83,3. Kooveen maalivahtiosastoa vahvistaa myös SPV:n riveissä sekä 1-divisioonassa että liigassa pelannut Satu Vuoti, joka torjui viime kaudella 79,8 prosenttia vedoista.

Classicin 1-divisioonajoukkueesta siirtyvä hyökkääjä Hanna Palomäki tekee Kooveessa vuoden tauon jälkeen paluun liigakentille. Palomäki on pelannut ylimmällä sarjatasolla HIFK:ssa, SSV:ssä, Tiikereissä ja Classicissa 239 ottelua ja tehnyt niissä 85+63 tehopistettä. Hän on ollut voittamassa Suomen molempia maailmanmestaruuksia ja maaotteluita on kertynyt 38.

Tuire Niittymäki tulee Kooveehen Classicin liigajoukkueesta. Kaudella 06-07 hän oli MIG:n tehokkain pelaaja 1-divisioonassa. Myös Nokian KrP:stä siirtyvän Jetta Uotilan odotetaan pääsevän hyvään vauhtiin debyyttikaudellaan liigassa.


Eteenpäin menevä joukkue

Kooveen kokoonpanossa on tässä vaiheessa viisi juniori-ikäistä pelaajaa, joilta voidaan odottaa paljon tulevaisuudessa. Omista kasvateista edustukseen on nostettu Ruut Horsti ja Heini Hautaniemi. Rupusta rinkiin liittyy Tiia Pitkänen ja RuRusta Rebekka Väyrynen. Myös SC Topin tehokkaimpiin pelaajiin viime kaudella kuulunut Anni Mettälä on RuRun kasvatti. Hän keräsi 2-divisioonassa 25 tehopistettä 24 ottelussa.

- Täytyy myöntää, että Tampereen pelaajamarkkinoilla on ollut ahdasta. Mestaruuden myötä Euro cupiin matkustava Classic on pystynyt houkuttelemaan pelaajia jonoksi asti ja liiganousijalla on siinä kyljessä ollut haasteellinen tilanne, vaikka esimerkiksi valmennuksen, olosuhteiden ja taustojen osalta meillä on kaikki kunnossa, joukkueenjohtaja Kimmo Pitkänen kertoo.

1-divisioonan länsilohkoa viime kaudella hallinneen Kooveen runko on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa ja käsissä on joukkue, jonka kehitysnäkymät ovat hyvät.
- Etsimme vielä muutamaa pelaajaa täydentämään kokoonpanoa ja lopullinen joukkue julkistetaan lähempänä kauden alkua. Myös tavoitteista keskustellaan myöhemmin. Se on varmaa, että kauteen lähtee nälkäinen, yhtenäinen ja motivoitunut joukkue, Pitkänen lupaa.


Ammattilaiset asialla

Naisten päävalmentajana aloitti keväällä Kooveen täysipäiväinen valmennuspäällikkö Hannu Santanen, jonka ansioluettelosta löytyvät muun muassa valmentajan erikoisammattitutkinto, kaksi poikien mestaruutta sekä valinta salibandyliiton vuoden 2006 juniorivalmentajaksi.

Fysiikkavalmentaja Anne Vakkala on ohjannut liiga- ja maajoukkuetason urheilijoita sekä joukkue- että yksilölajeissa. Kooveessa hän on suunnitellut ja vetänyt kevään ja kesän aikana kaksi viikoittaista harjoituskertaa. Juhannuksesta alkaneen omatoimijakson jälkeen Vakkala ohjaa harjoituksia kerran viikossa.

Joukkueen fysioterapeuttina toimii alan ammattilainen Anne Rapola. Joukkueenjohtajina jatkavat Kimmo Pitkänen ja Saija Sippola, jotka saavat seurakseen aiemmin SPV:n taustoilla toimineet Tarja ja Mikko Mansikka-ahon sekä Mikko Uotilan.

Naisten salibandyliigan kotiottelut Koovee pelaa Kaukajärven Spiral-hallissa, jonka katsomoon mahtuu 600 katsojaa. Kauden avausottelussa 27.9. kello 17.30 Koovee saa vieraakseen niin ikään liigaan nousseen Tuupovaaran Urheilijat. Liigan lisäksi Koovee osallistuu Suomen Cupiin.


Kooveen sopimustilanne naisten salibandyliigassa 25.6.2008
-------------------------------------------------------------------------
Heini Hautaniemi (s. 1989 / Koovee jun.), 2008–2011
Tanja Henttinen, MV (s. 1982 / viimeksi SBS Rupu  / 91 liigaottelua, 0+4)
Ruut Horsti (s. 1990 / Koovee jun.), 2008–2011
Paula Kainu (s. 1982 / 8 liigaottelua, 0+0)
Tiia Kollin (s. 1988 / 47 liigaottelua, 3+5)
Enni Laine (s. 1981 / 13 liigaottelua, 1+2)
Anni Mettälä (s. 1989 / SC Top 2-div.)
Pia Mäenpää (s. 1982)
Tuire Niittymäki (s. 1982 / Classic / 18 liigaottelua, 1+0)
Eeva-Maria Paavola (s. 1986)
Hanna Palomäki (s. 1977 / Classic II 1-div./ 239 liigaottelua, 85+63)
Ritva Perkiö, MV (s. 1952 / 92 liigaottelua, 0+3)
Tiia Pitkänen (s. 1991 / Rupu jun.), 2008–2010
Susanna Sahla (s. 1982)
Satu Sainio (s. 1981 / 96 liigaottelua, 13+8)
Minna Simonen (s. 1970 / 287 liigaottelua, 55+27)
Jetta Uotila (s. 1983 / Nokian KrP 1-div.)
Minna Uotila (s. 1983 / 71 liigaottelua, 59+23)
Hanna Vallo (s. 1987)
Satu Vuoti, MV (s. 1984 / SPV / 22 liigaottelua, 0+0)
Rebekka Väyrynen (s. 1989 / RuRu jun.)

Valmentajat
Päävalmentaja Hannu Santanen
Fysiikkavalmentaja Anne Vakkala

Joukkueenjohtajat
Mikko Mansikka-aho
Tarja Mansikka-aho
Kimmo Pitkänen
Saija Sippola
Mikko Uotila

Fysioterapeutti
Anne Rapola

Huoltajat
Maretta Lehtinen
Johanna Peltonen

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää