Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Everi Pekingin olympialaisiin

 
Antti Everi Pekingin olympialaisiin

Antti Everi,Tampereen Pyrintö
Suomen parhaalle miesnostajalle, Antti Everille tuli kutsu Pekingiin. (Arkistokuva: UrheiluTampere.com)


Kansainvälinen Painonnostoliitto kutsui porilaislähtöisen nykyisin helsinkiläistyneen Tampereen Pyrintöä edustavan Antti Everin Pekingin 2008 olympialaisiin.

Kansainvälinen Painonnostoliitto on kokouksessaan myöntänyt kilpailupaikan suomalaiselle miesnostajalle. Tämän päätöksen seurauksena Suomen Painonnostoliitto esittää Suomen Olympiakomitealle Suomen parhaan painonnostajan eli Antti Everin ja valmentajansa Jaakko Kailajärven lähettämistä Pekingiin.

Tekn yo Antti Everi (26) nostaa sarjassa yli 105 kg, viimeisinpänä saavutuksenaan Suomen mestaruus ja EM 11. sija tältä vuodelta ja MM 17. vuodelta 2007. Everin ennätykset (tempaus 174 kg, työntö 204 kg ja yhteistulos 375 kg) ovat Suomessa ja läntisessä Euroopassa omaa luokkaansa.

- Kyllä tässä on kovaa harjoiteltu tätä toivoen ja silmällä pitäen, kertoo juuri leiriltä Eestistä palannut iloinen Antti Everi. Sopivasti alkaa kesäloma, jotta voi hakea loppukuntoa kesän kotimaisista kisoista, jatkaa Everi.

- Antin todellinen tähtäin on Lontoossa 2012, mutta kovaa tulosta lähdetään hakemaan jo Pekingistä, kertoo valmentaja Jaakko Kailajärvi. Olympialaisiin maapaikkoja on huippumaillakin (Kiina, Venäjä, Kuuba jne.) vähemmän kuin MM-kisoissa ja Antilla on selkeät mahdollisuudet Olympiakomitean ns. sijoituskriteerien täyttämiseen eli 15 joukkoon, jatkaa Kailajärvi.

Tampereen Pyrintöä edustava Antti Everi valittiin Suomen parhaaksi painonnostajaksi 2007 ja parhaaksi miesnostajaksi 2006 ja 2007. Edellisen kerran Suomella oli edustaja Sydneyn olympiakisoissa v. 2000. Karolina Lundahl jäi valitettavasti tuloksetta. Miesnostajia oli edellisen kerran mukana Atlantassa 1996, jolloin Jouni Grönman oli 17 ja Janne Kanerva 14. Painonnoston pitkäjänteisestä harjoittelusta kertoo, että Atlantassa 10. sijoittunut Latvian Victors Scerbatihs voitti viime vuonna maailmanmestaruuden juuri Everin sarjassa.

Matti Everi / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää

Tampereen Pyrinnön Jenni Puputti on valittu EM-kisoihin

Suomen Painonnostoliitto on valinnut Tampereen Pyrinnön Jenni Puputin kilpailemaan huhtikuussa järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Lue lisää

Antti Everi varmisteli olympiapaikkaansa SE-tempauksella

Painonnoston EM-kilpailujen superraskaan sarjan B-ryhmän aloitti 9 kilpailijaa. Porilaislähtöinen Tampereen Pyrinnön Antti Everi tempaisi yli 105-kilon sarjan Suomen ennätyksen, 174 kiloa painonnoston EM-kisoissa Italian Lignano Sabbiadorossa. Lopputuloksissa Everi oli yli 105-kiloisten 11:s.

Lue lisää

Everi nosti Suomen mestariksi

Painonnoston Suomen mestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna Porissa. Raskaan (+105) sarjan mestariksi nosti odotetusti Tampereen Pyrinnön Antti Everi. Joukkuekilpailun ykköstila meni niin ikään Tampereen Pyrinnölle.

Lue lisää

Antti Everistä vuoden 2007 nostaja

Suomen painonnostoliitto on jälleen valinnut parhaat nostajat. Tampereen Pyrintöä edustava Antti Everi valittiin niin vuoden nostajaksi kuin vuoden 2007 miesnostajaksi.

Lue lisää

Leader-cup varmisti Suomenmestaruuskilpailuihin lähtijät

Torstaina 31.1.08 Tampereen Nääshallissa nostettu Leader-cup oli viimeinen mahdollinen kilpailu Suomenmestaruus-kilpailujen tulosrajan rikkomiseen.

Lue lisää