TPV aiheutti Viikingeille kauden avaustappion

Ykkösen sarjakärki Viikingit joutui taipumaan ensimmäistä kertaa tämän kauden Ykkösessä, kun Tampereen Pallo-Veikot tarjosi torstaina kotiyleisölleen selvästi kauden parasta peliään ja kukisti vuosaarelaiset Juuso Ollikaisen viime hetken maalilla 2-1. Ennakkoon pelistä odoteltiin Viikinkien näytöstä, mutta TPV vei voiton ja ansaitusti. Loppuratkaisu oli dramaattinen, kun molemmille joukkueille tarjoutui yliajalla mahdollisuus voittomaaliin.

Pallo-Veikkojen hyökkäyspeli oli Viikinkejä vastaan kuin eri planeetalta kauden aiempiin kotiotteluihin verrattuna. Onnistumisten myötä joukkueen itseluottamus kasvoi silmissä, eikä TPV suinkaan tyytynyt puolustamaan ennakkoon selvästi kovempaa joukkuetta vastaan, vaan piti palloa ja hyökkäsi ennakkoluulottomasti luoden enemmän maalipaikkoja.

Suuri kiitos TPV:n hienon pelistä kuuluu myös uusiseelantilaisapu Chris Jamesille, joka vakuutti takuuvarmasti koko yleisön kyvyistään. Mies teki erinomaisella asenteella töitä, riisti palloja, rakensi hyökkäyksiä ja laukoi vaarallisesti halliten keskikenttää.

Myös jo edellisessä ottelussa Jyväskylässä mainiosti pelannut Jarno Eränen oli jälleen hyvässä vireessä. Eränen vei kotijoukkueen johtoon ottelun 36. minuutilla laukauksella, jonka voi huoletta nimettä TPV:n kauden tähän asti komeimmaksi. Saatuaan pallon vasemmalla laidalla Tatu Tiihoselta Eränen laukoi pallon yli 20 metristä takatolpan kautta sisään niin, että maalivahti Luis Fernandolle ei jäänyt pienintäkään mahdollisuutta torjua vetoa.

Viikinkien valmentaja Toni Korkeakunnas reagoi joukkueensa heikkoihin otteisiin nopeasti ja suoritti jo ennen taukoa kaksi vaihtoa. Näillä helsinkiläiset saivat pientä piristystä peliinsä, mutta Viikinkien maalipaikat olivat todella vähissä ennen kuin joukkue pääsi tasoittamaan 64. minuutilla kuin varkain rangaisten välittömästi TPV:n pienestä puolustusvirheestä, joka avasi tilaa maalille. Jan Demidovits huomasi tämän, keskitti tarkasti ja vapaaksi jäänyt Eero Peltonen puski peli tasoihin.

Viikingeillä oli mahdollisuus ryöstää kaikki kolme pistettä yliajalla, kun Oskari Partoselle avautui vapaa vetopaikka TPV:n rangaistusalueella. Laukaus pomppivaan palloon kuitenkin epäonnistui ja painui ohi. Kotiyleisö huokaisi helpotuksesta syvään ennen kuin minuutti myöhemmin sai tuulettaa TPV:n voitto-osumaa.

Ratkaisun kehittivät tällä kertaa TPV:n vaihtomiehet. Mohamed Koroma purjehti oikealta laidalta ohi Viikinkien puolustuksen ja antoi loistokeskityksen maalin edustalle, josta Juuso Ollikainen jatkoi pallon ohi Luis Fernandon. Yliajan kolmannella minuutilla syntynyt maali jäi myös ottelun viimeiseksi tilanteeksi, sillä tuomari Mikko Lehtola puhalsi pelin poikki välittömästi aloituspotkun jälkeen.

TPV:n ryhmässä löytyi torstaina vain onnistujia, kun taas koko Viikinkien ryhmä pelasi yllättävän vaisusti. Mainittujen Jamesin ja Eräsen lisäksi vasta kauden kolmannen Ykkösen pelinsä pelannut Sami Mäenpää juhlisti 30 ikävuottaan erinomaisella esityksellä keskikentän pohjalla. Markku Viitasen jäätyä kokoonpanosta sivuun vasta alkulämmittelyn jälkeen kentälle flunssaisena joutunut Mikko-Ville Hyyhönen sekä topparipari Sebastian Björkstrand hoitivat osuutensa kiitettävästi.

Pallo-Veikoille pisteet maistuivat, sillä ennakkoon kolmesta ottelusta sarjan kärkijoukkueita vastaan ei paljon pisteitä odotettu. Neljä pistettä näistä oli mainio suoritus ja antaa hyvät asetelmat pistejahtiin tärkeisiin otteluihin Jippoa, KäPaa ja Atlantista vastaan.

TPV
1 Soukiala Juha
3 Jokela Jussi
4 Hyyhönen Mikko-Ville
5 Björkstrand Sebastian
9 Rönkkö Jaakko
10 Eränen Jarno (84' 8 Ollikainen Juuso)
11 Mäenpää Sami
14 Kankala Kalle (70' 17 Koroma Mohamed)
23 Schweleff Henri (64' 15 Pausola Jukka)
24 Tiihonen Tatu
27 James Chris

Viikingit
1 Da Silva Luis Fernando
5 Kivistö Nicolas (39' 4 Kleemola Osmo)
8 Malakeev Viatcheslav (83' 16 Partonen Oskari)

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.