Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loistava Kemmo käänsi trillerin KPV:lle

 
Loistava Kemmo käänsi trillerin KPV:lle


TPV - KPV 2 - 4, Ykkönen,  Sunnuntai 3.8.2008,  Tammelan stadion

Tammelan stadionilla nähtiin sunnuntai-iltana huikea Palloveikkojen kohtaaminen, jossa riitti maaleja, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ensimmäisellä jaksolla kentällä pyöri Jussi Kemmo -show, jonka avulla KPV meni jo 3-0 -johtoon.

TPV pääsi takaisin peliin mukaan kahdella maalilla tauon molemmin puolin. Joukkue hallitsi toista jaksoa täysin, mutta ei avopaikoistakaan saanut tasoitusta aikaan. Viime sekunneilla Kemmo kuittasi KPV:n voittonumeroiksi 2-4.

Maalivahtipeli nousi myös isoon asemaan. Alkukaudesta vuorenvarmasti pelanneella kotijoukkueen Juha Soukialalla ei ollut paras päivänsä, kun taas toisessa päässä Juhani Koponen piti kokkolalaisia pystyssä toisen jakson myllytyksessä.

Kaksi kautta TPV:ssa pelanneen Jussi Kemmon taidot tunnetaan Tampereella, mutta sunnuntaina mies näytti päässeensä mahtavaan vireeseen. Avausjaksolla Kemmo teki kentällä, mitä tahtoi. Debyyttinsä TPV:n paidassa tehneen Stephen Reihnerin ja Mikko-Ville Hyyhösen päät lienevät yhä pyörällä miesten jouduttua melkoiseen pyöritykseen.

KPV aloitti maalinteon jo neljännellä minuutilla. Tuomas Uusimäki syötti loistavasti Reihnerin ja Hyyhösen väliin, ja Kemmo ehti palloon ennen Soukialaa iskien KPV:n johtoon.

Pelissä nähtiin myös rajuja tilanteita. KPV:lta kaksi pelaajaa joutui jättämään kentän jo avausjaksolla. Jan Berg sai aivotärähdyksen, kun hän törmäsi kovalla vauhdilla yhteen Stephen Reihnerin kanssa. Yhteentörmäys oli raju mutta virhettä tilanteessa ei ollut.

Bergin tilalle tullut Jarkko Vesapuisto vei KPV:n kahden maalin johtoon kulmapotkusta todella halvalla tavalla. Maalivahti Juha Soukiala käänsi Vesapuiston antaman kulman suoraan omaan maaliin.

Pian tämän jälkeen Vesapuisto joutui sivuun, kun Jukka Pausolan taklaus osui häntä suoraan nilkkaan. Hetkeä myöhemmin KPV:n Aki Sipilä kannettiin paareilla kentältä pois Kalle Kankalan tultua jaloille myöhässä, mutta Sipilä pystyi jatkamaan silti peliä. Toisessa päässä puolestaan TPV:n Jaakko Rönkkö jäi keskityspallossa KPV-vahti Juhani Koposen jyräämäksi, mutta pystyi myös jatkamaan.

KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen kävi ymmärrettävästi lämpöisenä rivien harvetessa. Valmentajan tekninen alue näytti ulottuvan aina rangaistusalueelle asti.

Vihreäpaitojen vahva ote jatkui 40. minuutilla. Kemmo pyöritti laidalla sekä Reihnerin että Hyyhösen solmuun ja keskitti Ville Luokkalalle, joka puski tilanteeksi jo 0-3.

TPV muutti jo puolen tunnin kohdalla peliryhmitystään ja otti Danielin toiseksi kärkipelaajaksi keskikentän Jarno Eräsen tilalle. Daniel toikin tamperelaiset takaisin peliin mukaan taiteilemalla kavennuksen aivan ensimmäisen jakson viime hetkillä Kalle Kankalan mainion pystysyötön jälkeen.

Toiselle jaksolle TPV tuli hurjalla sykkeellä ja vyörytti hyökkäyksiä KPV:n maalille. Joukkue kavensi pelin 2-3:een jo toisella minuutilla. Sebastian Björkstrand laukoi takakulmaan Mikko-Ville Hyyhösen pudotettua Jaakko Rönkön vapaapotkun tälle.

Björkstrandilta nähtiin pelissä useita hyviä vapaapotkuja, mutta Juhani Koponen torjui ne järjestäen.

Myös hyvin vauhtiin päässyt Petri Lindberg laukoi pari kertaa tiukasti. Tasoitus oli enemmän kuin lähellä 53. minuutilla, kun Lindbergin vasuri lähetti pallon KPV:n maalin tolpan sisäreunaan. Paluupalloon pääsi Daniel, jolle avautui täysin tyhjä maali, mutta tällä kertaa hän hätäili ja ampui pallon ohi.

Daniel pääsi avopaikkaan myös 20 minuuttia myöhemmin Antti Hynysen esityöstä, mutta Koponen esitteli ottelun parhaimman torjunnan ja pelasti nopealla jalkatorjunnallaan kokkolalaiset.

Myös Kalle Kankalalla ja niukasti takatolpan ohi puskeneella Jukka Pausolalla oli tilaisuutensa tuoda tamperelaiset tasoihin, mutta kolmatta maalia TPV ei saanut sitten mistään.

Lopulta yliajalla Jussi Kemmo esitteli mallia maalinteosta. Hän riisti pallon Sebastian Björkstrandilta, karkasi läpi ja ohitti Soukialan jälleen kylmällä viimeistelyllä.

Erotuomarin vihellyksen jälkeen KPV juhli tiukan ja ajoittain kuumaksikin käyneen pelin voittoa piiritanssin merkeissä. KPV selviytyi toisen jakson myllytyksestä, ja vei kolme pistettä kiitos ylivoimaisen Jussi Kemmon taituruuden.

TPV:lle tappio oli harmittava sikäli, että tilanteiden perusteella joukkue olisi voinut saada pelistä enemmänkin. Taistelu ja toisen jakson hallinta olivat kuitenkin erinomaista, ja näillä esityksillä pisteitä tulee vielä lisää.

TPV
1 Soukiala Juha
4 Hyyhönen Mikko-Ville
5 Björkstrand Sebastian
7 Lindberg Petri
9 Rönkkö Jaakko (84' 17 Koroma Mohamed)
10 Eränen Jarno (32' 23 Nwoke Daniel)
14 Kankala Kalle
15 Pausola Jukka
18 Reihner Stephen
24 Tiihonen Tatu
27 Hynynen Antti (77' 8 Ollikainen Juuso)

KPV
12 Koponen Juhani
5 Kauppinen Tommi
7 Corr Paco
9 Kemmo Jussi
10 Itälä Olli-Pekka
11 Luokkala Ville
20 Sipilä Aki
23 Koivuranta Tarmo (83' 6 Piispanen Petri)
24 Uusimäki Tuomas
26 Kalliokoski Niko
28 Berg Jan (21' 4 Vesapuisto Jarkko (32' 14 Smith Lawrence))

Yleisö
527

Veikkauspörssi
3 Kemmo Jussi, KPV
2 Nwoke Daniel, TPV
1 Sipilä Aki, KPV

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää