Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

G-Kooveen pakassa monta jokeria

 
G-Kooveen pakassa monta jokeria


Viime kauden päätteeksi G-Kooveen päävalmentaja Mika Myllyniemi toivoi kahta asiaa: joukkueen rungon säilymistä ja muutamaa uutta vahvistusta. Ensimmäinen toive toteutui täysin, jälkimmäinen osittain.

- Yksi kokenut hyökkääjä olisi vielä hyvä löytää. Sellainen jätkä, joka tekisi kovassa paikassa muutaman maalin ja tukisi tätä isoa kokonaisuutta. Aivan sama, puhuisiko se venäjää, ruotsia tai mitä tahansa, Myllyniemi sanoo.

Vaikka hamuttu hyökkääjä jäisi saamatta, on G-Kooveella koossa vahva ja tasapainoinen porukka. Pelaajien keski-ikä on alle 24 vuotta, joten on selvää, että joukkueen täysi potentiaali saavutetaan vasta parin vuoden kuluttua. Yli puolella pelaajista on sopimus aina kevääseen 2011 saakka. Alkavalla kaudella ykköstavoite on pudotuspeleihin pääseminen.

- Olemme pystyneet jatkamaan siitä, mihin viime keväänä jäimme. Pelaajien roolit ovat jo nyt hyvin selkeät, eikä joukkueessa ole sellaista jännitystä ja epävarmuutta kuin viime vuonna tähän aikaan, Myllyniemi kertoo.

Vaihtuvuus vähäistä

Viime kauden Gunners-pelaajista G-Kooveen nuttuun siirtyivät lähes kaikki. Nimekkäimmistä pelaajista maisemaa vaihtoivat opiskelujen perässä pääkaupunkiseudulle muuttanut Riku Reunamäki, naapuriseura Classiciin loikanneet Matti Tuomiranta ja Simo Korteniitty sekä Sveitsiin lentäneet Janne Lamminen ja Ilkka Mäkipää.

G-Kooveen tärkeimmät hankinnat ovat maalivahtiosaston Pekka Nieminen ja Olli Tuomarla. Veskarikaksikon lisäksi nuoren joukkueen vahvoja tukipilareita ovat puolustajat Jukka Laurila ja Sveitsistä tullut Lauri Hannelius.

Hyökkäyspäässä tehoja tarvitaan totutusti ainakin Veli-Matti LuukoltaVille Matikaiselta ja Rene Anderssonilta, mutta päävalmentaja Mika Myllyniemi uskoo, että kauden edetessä esiin nousee myös aivan uusia ratkaisijoita.

- Esimerkiksi Ville Hakolinna on kääntämätön kortti. Kaverin lähtönopeus pallollisena on paras mitä olen nähnyt, ja tänä kesänä Ville on tehnyt todella paljon töitä. Samaa yllätysvalmiiden pelaajien sarjaa on Tommi Ahola, jolla on aika kultainen kosketus palloon, Myllyniemi luettelee.

G-Koovee 2008–2009

 

Maalivahdit

Nieminen Pekka (synt. 1979)

Tuomarla Olli (1980)

Vuorinen Mikko (1980)

 

Puolustajat

Andersson Nico (1991)

Andersson Rene (1988)

Hannelius Lauri (1983)

Jaakkola Teemu (1987)

Jehkinen Juuso (1980)

Kaikkonen Markus (1991)

Laurila Jukka (1980)

Puotila Ville (1981)

Turunen Lasse (1983)

Wettervik Vesa (1979)

 

Hyökkääjät

Ahola Tommi (1989)

Derdar Karim (1983)

Hakolinna Ville (1986)

Kouri Kalle (1988)

Lahtinen Marko (1985)

Lajunen Markus (1988)

Lehtinen Miro (1990)

Luukko Veli-Matti (1984)

Matikainen Ville (1981)

Mutanen Aapo (1987)

Mäenpää Henri (1988)

Niilivuo Kari (1983)

Rantanen Jere (1988)

Sainio Valtteri (1982)

Suominen Valtteri (1988)

Utriainen Jukka-Pekka (1988)

 

Valmentajat

Myllyniemi Mika, päävalm.

Pantzar Ilja

Riihimäki Arto

Sepponen Juha-Matti

G-Kooveen tiedotteesa / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää