Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

G-Koovee voitti Tampere Areena turnauksen

 
G-Koovee voitti Tampere Areena turnauksen


Viikonloppuna pelattu Tampere Areena turnaus avasi toden teolla kauden 08/09. G-Koovee vei turnausvoiton isännän ottein, voittaen kaikki turnauksen kamppailunsa.

Kutsuturnaukseen osallistui Salibandyliigakauteen valmistautuvien turnausjärjestäjien Classicin sekä G-Kooveen lisäksi NST Lappeenrannasta, Hämeenlinnan Trackers sekä FBT Pori.

G-Koovee oli turnauksen ainoa joukkue, joka ei varsinaisesti romahtanut missään vaiheessa viikonlopun aikana. Vaikka varsinaisen kauden alkuun on vielä yli kuukausi aikaa niin joukkueessa on selvää yllätyspotentiaalia ja tiukat ottelut kääntyivät ainakin nyt tamperelaisten eduksi. ”G” on perinteisesti fyysinen ja suoraviivainen joukkue, mutta nyt ryhmässä on nuorten pelaajien ansiosta taitoa enemmän kuin aiemmin.

Viikonloppuna joukkueesta edukseen esiintyi erityisesti tehokaksikko Marko LahtinenValtteri Sainio. Mutta myös uuden ikäpolven esiinmarssi näkyi selvästi, sillä junioriosastolta mm. maaleja takonut Tommi Ahola sekä kypsästi esiintyneet nuorten maajoukkueikäiset Miro Lehtinen ja Nico Andersson pelasivat upean turnauksen. Onnistujiin voidaan lukea myös G-Koovee maalivahtikalusto

Nousijajoukkue FBT Pori oli myös pääosin positiivinen ilmestys. Joukkue voitti neljästä pelistään kaksi. Kovalla asenteella pelanneen porilaisryhmän mielenkiintoisin nimi alkavalle kaudella on nuori maalipyssy Juha Tikka. Vasta 19-vuotias nuorukainen osoitti, että maalinteko onnistuu myös liigajoukkueita vastaan. Joukkueesta esiintyivät edukseen myös runsaasti tehoja iskeneet Hannu Katila ja Janne Kujansuu. Pori lienee alkavalla kaudella ikävä paikka vierailla monelle joukkueelle, siksi energinen kuva joukkueesta jäi.

Vaisusti vielä perjantaina ja lauantaina esiintynyt Classic teki ryhtiliikkeen sunnuntaina. Joukkue kyykytti päätösottelussa NST:tä maalein 11-5 ja esiintyi muutenkin pirteästi. Kahdessa ottelussa kentällä esiintynyt Vesa Punkari väläytteli etenkin sunnuntaina vaarallisuuttaan ja sveitsiläispuolustaja Michael Flury lienee myös joukkueelle vahvistus, kunhan pääsee sinuiksi suomalaisen pelityylin kanssa. Myös Simo Korteniitty osoitti olevansa vankka vahvistus Classic-puolustukselle. Vaikka Classicin hyökkäysarsenaalista lähtikin nimekkäitä pelaajia viime kauden jälkeen niin paikkaajia löytyy varmasti. Esimerkiksi nuori rightin hyökkääjä Teemu Lehtola osoitti viikonlopun peleissä, että ainesta on nousta isoonkin rooliin Classic-hyökkäyksessä.

NST yllätti viime kaudella liigassa positiivisesti ja samaa tuttua aktiivista pelaamista on luvassa myös alkavalla kaudella. Lappeenrantalaisten otteet ailahtelivat viikonloppuna, mutta mm. lauantain Trackers-pelissä joukkue esitti aika ajoin varsin tyylikästä peliä. NST:n vaarallisin akseli viikonloppuna oli duo Arto VainikainenLasse Kosonen. Vaikka joukkue menettikin viime kauden ykkösmaalivahtinsa Ossi Lahden Nokialla niin uusia päteviä paikkaajia on löytynyt tilalle. Alasarjoista NST:hen siirtyneet veräjänvartijat Jarkko Monthan ja Pyry Luukkonen esittivät viikonloppuna aika ajoin mainioita otteita.

Turnauksen jumboksi jäänyt Trackers ei saanut vielä Tampereen turnauksessa peliään kulkemaan vaan esitykset jäivät ailahteleviksi. Postiivista kerrottavaa löytyy kuitenkin myös hämeenlinnalaisryhmästä. Suurelle yleisölle vielä tuntematon hyökkääjä Timo Johansson saattaa olla yksi alkukauden yllättäjistä. Johansson oli hurjassa tehovireessä koko viikonlopun iskien neljään otteluun komeat 11 (6+5) tehopistettä. Lupaava hyökkääjä löysi mukavasti yhteisen sävelen Jussi Korhosen kanssa.

Tulokset:

perjantai 15.8
18.30  G-Koovee - Classic   11-4 (', 5-2, 3-1)

lauantai 16.8
10.00  Trackers - Classic  6-7 (', 2-2, 0-3, 0-1) rl.
12.00  FBT Pori - G-Koovee  7-8 (', 2-2, 3-3, 0-1) rl.
15.00  NST - Trackers   10-7 (', 3-0,  6-6)
17.00  Classic - FBT Pori  6-11 (', 4-4, 0-5)
19.00  NST - G-Koovee  3-4 (', 0-2, 2-1)

sunnuntai 17.8
10.00  Trackers - FBT Pori  12-7 (', 4-2, 3-2)
10.30  Classic - NST  11-5 (', 4-1, 5-3)
12.30  G-Koovee - Trackers  4-3 (', 0-2, 3-1)
14.30  FBT Pori - NST  9-4

Turnauksen sarjataulukko

0tt

V

T

TM

PM

 +/-

P

1. G-Koovee 4 4 0 27 17 10 8
2. FBT Pori 4 2 2 34 30 4 4
3. Classic 4 2 2 28 33 -5 4
4. NST 4 1 3 22 31 -9 2
5. Trackers 4 1 3 28 28 0 2

Pistepörssi TOP5

1. Timo Johansson, Trackers 6 + 5 = 11
2. Hannu Katila, FBT Pori 7 + 3 = 10
3. Janne Kujansuu, FBT Pori 1 + 8 = 9
4. Juha Tikka, FBT Pori 7 + 1 = 8 
5. Marko Lahtinen, G-Koovee 5 + 2 = 7
    Arto Vainikainen, NST 5 + 2 = 7


Turnaus tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle




Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää