Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPV:llä kuuden pisteen viikko PK-35:n kaaduttua

 
TPV:llä kuuden pisteen viikko PK-35:n kaaduttua


Kahden kotiottelun viikko tuotti Tampereen Pallo-Veikoille kaksi peräkkäistä voittoa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tiistainen FC Hämeenlinnan kukistaminen sai sunnuntaina jatkoa, kun TPV löi PK-35:n 2-0.

Kotijoukkueen otteista puuttui edellisottelun loisto, mutta joukkueen salama-alku ja avausjakson vahva hyökkäyspeli riittivät voittoon.

Pari viikkoa sitten Vaasassa TPV avasi maalinteon jo 15 sekunnin pelin jälkeen. Tällä kertaa räväkästi aloittaneella joukkueella meni 20 sekuntia kauemmin. Mohamed Koroma kirmasi karkuun helsinkiläispuolustukselta Danielin syötöstä ja viimeisteli varmasti alakulmaan.

Viime aikoina useamman kerran vaihtopenkiltä aloittamaan joutuneen Koroman tuuletus oli kuitenkin liian riehakas, ja tuomari Vesa Hätilä joutui nostamaan paitansa riisuneelle pelurille samasta tilanteesta keltaisen kortin.

Samat miehet olivat asialla pari minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Koroma tarjoili ja Daniel laukoi upeasti suoraan ilmasta yläputken alle, mutta maalivahti Matthew McKenna piti loistotorjunnallaan PK-35:n pelissä mukana.

McKenna venyi avausjaksolla hyviin torjuntoihin useaan otteeseen TPV:n luodessa tukun erinomaisia tekopaikkoja. Daniel oli vauhdissa taas 23. minuutilla Jarno Eräsen ja Jaakko Rönkön pelattua hänet nokikkain McKennan kanssa, mutta tämän onnistui jalallaan torjua maalintekoyritys.

Vajaa 20 minuuttia myöhemmin pallo kävi PK-35:n tolpassa, kun ensin Petri Lindberg oli hukannut läpiajon, johon hän pääsi yhdessä Mohamed Koroman kanssa. Daniel pääsi vielä McKennan torjumaan paluupalloon, mutta PK:n puolustus siivosi lopulta pallon tolpan kautta sivuun.

Minuutti tästä Daniel iski TPV:n ratkaisevasti kahden maalin johtoon. Daniel sai pallon Jaakko Rönkön syötön pompattua helsinkiläispuolustajasta ja esitteli maalintekijän kykyjään tarkalla laukauksella alakulmaan.

Myös vierasjoukkueella oli avausjaksolla lukuisia tilanteita, mutta maalinteko ei helsinkiläisiltä onnistunut. Erityisesti PK-35:n erikoistilanteet aiheuttivat suuria vaikeuksia tamperelaispuolustukselle. Otto-Pekka Jurvainen ja Petteri Kaijasilta saivat todeta yritystensä mennevän niukasti maalin ohi, ja puolen tunnin kohdalla TPV:n pelasti kapteeni Markku Viitanen putsaamalla pallon maaliviivalta.

Toisella jaksolla pelin intensiteetti putosi ja tekopaikat vähenivät. TPV:n otteissa tiistain peli alkoi painaa, eikä joukkue enää saanut hyökkäyspeliään kulkemaan ensimmäisen 45-minuuttisen malliin. Harvassa olivat myös vieraiden hyvät paikat. Lähimmäksi pääsi jakson puolivälissä Petteri Kaijasilta, jonka pusku kiersi tolppaan.

Pallo-Veikkojen toisen jakson paras paikka tuli Jaakko Rönkölle Petri Lindbergin ja Danielin syötöistä, mutta jälleen Matthew McKenna oli mies paikallaan valkoisten maalilla.

Viimeinen kulminaatiopiste nähtiin 83. minuutilla, kun PK-35:n Feras Abid meni kumoon Juha Soukialan syöksyttyä tämän jalkoihin torjumaan palloa. Tuomari Vesa Hätilä vihelsi pilliinsä päättäväisesti - ja nosti Abidille kortin sukeltamisesta.

TPV:lle siis kolme pistettä, joiden myötä joukkue nousi yhdeksänneksi. Alkukauden hyvin pelanneelle PK-35:lle peli oli neljäs voitoton peräjälkeen, ja helsinkiläiset ovat enää kaksi pistettä TPV:n edelle.

Kotijoukkueen parhaita olivat maaleista vastanneiden miesten lisäksi keskikentän pohjalla vahvasti taistellut Mikko-Ville Hyyhönen sekä topparit Markku Viitanen ja Sebastian Björkstrand.

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää