Minna Uotilan tehoilta toi Kooveelle kaksi pistettä Espoosta

Hyökkääjä Minna Uotila kipusi naisten salibandyliigan pistepörssin kärkeen huikean tehoiltansa myötä. Uotila osui Oilers-verkkoon viisi kertaa ja syötti jatkoaikamaalin sunnuntai-illan hiuksianostattavassa trillerissä, jossa Koovee otti tärkeät pisteet Espoon Oilersilta 5-6 (', 3-2, 1-1, 0-1).

64 minuuttia ja 20 sekuntia kestänyt ottelu oli Kooveen kannalta hyvin vaihteleva. Joukkue oli hyvin hereillä sekä ensimmäisen että toisen erän alkupuoliskolla, mutta päästi kotijoukkueen mukaan erien lopuissa. Ottelussa mentiin coast-to-coast-hengessä, ja erityisesti Oilersin ajoittain käyttämä kolmen pelaajan korkea karvaus tuotti Kooveelle ongelmia pelinavaamisessa.

Koovee johti ottelun ensimmäisessä erässä 2-0 ja toisessa 4-1, mutta Oilers nousi toisen erän lopussa tasoihin ja kolmannen erän puolivälissä Tuija Hämäläisen maalilla ensimmäisen kerran johtoon 4-5. Johtoaseman menettäminen ei kuitenkaan vienyt Kooveelta uskoa ja yritystä, vaan pelin tempo ja taistelutahto kasvoivat tappiotilanteessa entisestään.

Oilers-maalille pystyttiin rakentamaan hyviä tilanteita, mutta todellinen etsikkoaika tasoitukselle saatiin kolmannen erän lopussa, kun kotijoukkueesta passitettiin jäähypenkille ensin Anni Lemettinen ja ennen jäähyn loppumista myös Tuula Kupila. Koovee otti aikalisän ja lähti rakentamaan kavennusmaalia kuudella pelaajalla kolmea vastaan. Kolmen pelaajan ylivoimalla ei hyvistä paikoista huolimatta saatu palloa tolppaa lähemmäs, mutta hetkeä myöhemmin 6-4-ylivoima tuotti jo tulosta. Hanna Palomäki syötti pallon oikeaan laitaan Minna Uotilalle, joka latasi kovaa ja tarkasti pelin tasoihin.

Jatkoajalla joukkueet rauhoittivat peliään hieman eikä päästä päähän menty enää samalla tahdilla. 5-5-tasapeli vaiherikkaasta ottelusta alkoi näyttää jo todennäköiseltä tulokselta, kunnes Oilersin Anni Rainio passitettiin jäähypenkille vaarallisesta pelistä. Espoolaisyleisö protestoi jäähyä rajusti, mutta koska Rainion maila osui Koovee-puolustaja Anna Nylundia kasvoihin, ei tuomareilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin viheltää jäähy. Koovee-ylivoima ei kuitenkaan toiminut parhaalla mahdollisella tavalla ja Oilers pystyi pelaamaan kellosta aikaa hyvin pois. Ottelun hahmo Minna Uotila pelasti Kooveen kuitenkin vielä kerran: yv-kuviossa oikeasta laidasta pystysyöttö Eeva-Maria Paavolalle, joka laukoi pienestä kulmasta Kooveelle riemastuttavat pisteet.

Ottelun parhaana palkittiin luonnollisesti Minna Uotila, joka oli siis mukana kaikissa vierasjoukkueen maaleissa. Uotila pyssytti maaleja läheltä ja kaukaa, hyvistä syötöistä ja omasta reboundistaan.
- Alussa oltiin selkeästi vastustajaa parempia, mutta Oilers paransi pelin kuluessa. Välillä peli oli molemmilta kyllä tosi sekavaa koohaamista, tehonainen arvioi ottelun jälkeen.

5+1 tehot ovat liigatasolla varsin harvinaisia. Minna Uotila ei vastaavia viiden maalin iltoja omalta liigauraltaan muista.
- Ehkä joskus junnuissa on tullut tällaisia tehoja yhdessä pelissä. Onnistumiset tuo tietysti positiivista fiilistä, mutta ei tehoja tule pelin kuluessa laskettua. Pari hyvää paikkaa jäi kyllä vielä käyttämättäkin, Uotila muistelee.

Minna Uotilan lisäksi hyviä maalipaikkoja pelissä avautui etenkin Tuire Niittymäelle, joka hieman paremmalla onnella olisi tehnyt muutamankin maalin. Tällä kertaa tolpat olivat kuitenkin edessä. Anni Mettälä uurasti ottelussa sekä hyökkääjänä että puolustajana ja onnistui molemmilla tonteilla. Joukkueen onnistujiin voidaan laskea myös maalivahti Tanja Henttinen, joka napsi kiinni monia pahoja tilanteita.

21.46 1-4 Minna Uotila (Hanna Palomäki)
30.10 2-4 Anni Lemettinen (Tuija Hämäläinen)
36.18 3-4 Anni Lemettinen (Janica Ignatius)
37.02 4-4 Tuija Hämäläinen (Siru Karjalainen)
42.23 KOO-VEE, Minna Simonen 2 min
49.35 5-4 Tuija Hämäläinen (Anni Lemettinen)
53.39 Oilers, Anni Lemettinen 2 min
55.01 Oilers, Tuula Kupila 2 min
56.17 5-5 Minna Uotila (Hanna Palomäki) yv.
62.27 Oilers, Anni Rainio 2 min
64.20 5-6 Eeva-Maria Paavola (Minna Uotila) yv.

Torjunnat:
Oilers, Krista Nieminen: 10 + 16 + 12 + 2 = 40
KOO-VEE, Tanja Henttinen: 8 + 10 + 6 + 2 = 26

Katso kuvagalleria KOO-VEEn sivuilta

KOO-VEEn tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.