Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Minna Uotilan tehoilta toi Kooveelle kaksi pistettä Espoosta

 
Minna Uotilan tehoilta toi Kooveelle kaksi pistettä Espoosta


Hyökkääjä Minna Uotila kipusi naisten salibandyliigan pistepörssin kärkeen huikean tehoiltansa myötä. Uotila osui Oilers-verkkoon viisi kertaa ja syötti jatkoaikamaalin sunnuntai-illan hiuksianostattavassa trillerissä, jossa Koovee otti tärkeät pisteet Espoon Oilersilta 5-6 (', 3-2, 1-1, 0-1).

64 minuuttia ja 20 sekuntia kestänyt ottelu oli Kooveen kannalta hyvin vaihteleva. Joukkue oli hyvin hereillä sekä ensimmäisen että toisen erän alkupuoliskolla, mutta päästi kotijoukkueen mukaan erien lopuissa. Ottelussa mentiin coast-to-coast-hengessä, ja erityisesti Oilersin ajoittain käyttämä kolmen pelaajan korkea karvaus tuotti Kooveelle ongelmia pelinavaamisessa.

Koovee johti ottelun ensimmäisessä erässä 2-0 ja toisessa 4-1, mutta Oilers nousi toisen erän lopussa tasoihin ja kolmannen erän puolivälissä Tuija Hämäläisen maalilla ensimmäisen kerran johtoon 4-5. Johtoaseman menettäminen ei kuitenkaan vienyt Kooveelta uskoa ja yritystä, vaan pelin tempo ja taistelutahto kasvoivat tappiotilanteessa entisestään.

Oilers-maalille pystyttiin rakentamaan hyviä tilanteita, mutta todellinen etsikkoaika tasoitukselle saatiin kolmannen erän lopussa, kun kotijoukkueesta passitettiin jäähypenkille ensin Anni Lemettinen ja ennen jäähyn loppumista myös Tuula Kupila. Koovee otti aikalisän ja lähti rakentamaan kavennusmaalia kuudella pelaajalla kolmea vastaan. Kolmen pelaajan ylivoimalla ei hyvistä paikoista huolimatta saatu palloa tolppaa lähemmäs, mutta hetkeä myöhemmin 6-4-ylivoima tuotti jo tulosta. Hanna Palomäki syötti pallon oikeaan laitaan Minna Uotilalle, joka latasi kovaa ja tarkasti pelin tasoihin.

Jatkoajalla joukkueet rauhoittivat peliään hieman eikä päästä päähän menty enää samalla tahdilla. 5-5-tasapeli vaiherikkaasta ottelusta alkoi näyttää jo todennäköiseltä tulokselta, kunnes Oilersin Anni Rainio passitettiin jäähypenkille vaarallisesta pelistä. Espoolaisyleisö protestoi jäähyä rajusti, mutta koska Rainion maila osui Koovee-puolustaja Anna Nylundia kasvoihin, ei tuomareilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin viheltää jäähy. Koovee-ylivoima ei kuitenkaan toiminut parhaalla mahdollisella tavalla ja Oilers pystyi pelaamaan kellosta aikaa hyvin pois. Ottelun hahmo Minna Uotila pelasti Kooveen kuitenkin vielä kerran: yv-kuviossa oikeasta laidasta pystysyöttö Eeva-Maria Paavolalle, joka laukoi pienestä kulmasta Kooveelle riemastuttavat pisteet.

Ottelun parhaana palkittiin luonnollisesti Minna Uotila, joka oli siis mukana kaikissa vierasjoukkueen maaleissa. Uotila pyssytti maaleja läheltä ja kaukaa, hyvistä syötöistä ja omasta reboundistaan.
- Alussa oltiin selkeästi vastustajaa parempia, mutta Oilers paransi pelin kuluessa. Välillä peli oli molemmilta kyllä tosi sekavaa koohaamista, tehonainen arvioi ottelun jälkeen.

5+1 tehot ovat liigatasolla varsin harvinaisia. Minna Uotila ei vastaavia viiden maalin iltoja omalta liigauraltaan muista.
- Ehkä joskus junnuissa on tullut tällaisia tehoja yhdessä pelissä. Onnistumiset tuo tietysti positiivista fiilistä, mutta ei tehoja tule pelin kuluessa laskettua. Pari hyvää paikkaa jäi kyllä vielä käyttämättäkin, Uotila muistelee.

Minna Uotilan lisäksi hyviä maalipaikkoja pelissä avautui etenkin Tuire Niittymäelle, joka hieman paremmalla onnella olisi tehnyt muutamankin maalin. Tällä kertaa tolpat olivat kuitenkin edessä. Anni Mettälä uurasti ottelussa sekä hyökkääjänä että puolustajana ja onnistui molemmilla tonteilla. Joukkueen onnistujiin voidaan laskea myös maalivahti Tanja Henttinen, joka napsi kiinni monia pahoja tilanteita.

Tilastot:
Oilers - KOO-VEE 5-6 (', 3-2, 1-1) ja.
01.09 0-1 Minna Uotila (Satu Sainio)
04.33 0-2 Minna Uotila
17.19 1-2 Heini Haapalahti (Lea Liiri)
20.04 1-3 Minna Uotila (Enni Laine)
21.46 1-4 Minna Uotila (Hanna Palomäki)
30.10 2-4 Anni Lemettinen (Tuija Hämäläinen)
36.18 3-4 Anni Lemettinen (Janica Ignatius)
37.02 4-4 Tuija Hämäläinen (Siru Karjalainen)
42.23 KOO-VEE, Minna Simonen 2 min
49.35 5-4 Tuija Hämäläinen (Anni Lemettinen)
53.39 Oilers, Anni Lemettinen 2 min
55.01 Oilers, Tuula Kupila 2 min
56.17 5-5 Minna Uotila (Hanna Palomäki) yv.
62.27 Oilers, Anni Rainio 2 min
64.20 5-6 Eeva-Maria Paavola (Minna Uotila) yv.

Torjunnat:
Oilers, Krista Nieminen: 10 + 16 + 12 + 2 = 40
KOO-VEE, Tanja Henttinen: 8 + 10 + 6 + 2 = 26

Katso kuvagalleria KOO-VEEn sivuilta

KOO-VEEn tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää