Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Illallinen pitkän kaavan mukaan – naisille jatkoaikavoitto

 
Illallinen pitkän kaavan mukaan – naisille jatkoaikavoitto

Naisten edustus haki tiistai-iltana erittäin arvokkaan ja maukkaan jatkoaikavoiton Mosanmäeltä. Ratkaisumaali syntyi viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun Minna Uotilan tekemä voittomaali lopetti ottelun ajassa 64.59.


Tapanilan Erä III – KOO-VEE 2-3 ja. (1-0, 1-0, 0-2, 0-1)
05.14 KOO-VEE, Eeva-Maria Paavola 2 min.
06.00 1-0 Elina Turkka (Marja-Leena Yrjönen) yv.
11.46 KOO-VEE, Anna Nylund 2 min.
21.06 Erä III, Marja-Leena Yrjönen 2 min.
26.21 2-0 Tuuli Mikkonen (Jaana Lirkki)
29.55 Erä III, Viliina Rantaniska 2 min.
40.11 2-1 Minna Uotila (Tanja Henttinen)
48.24 Erä III, Alison Quinn 2 min.
53.57 2-2 Jetta Uotila (Anna Nylund)
60.23 Erä III, Tuuli Mikkonen 2 min.
60.52 Erä III, Miina Järvelä 2 min.
64.59 2-3 Minna Uotila (Hanna Palomäki)

Torjunnat:
Liisa Kokkonen, Erä III: 10+12+20+4=46
Tanja Henttinen, KOO-VEE: 8+3+11+1=23

Tampere-Helsinki –välillä nautittu koko perheen elokuva Kummeli Stories oli kirvoittanut Kooveen muikeaan peli-iloon, sillä painopiste pysyi pitkin ottelua hyvin kotijoukkue Erä III:n päädyssä. Avausmaalista vastasi kuitenkin emäntien Elina Turkka, joka pääsi Kooveen joukkuerangaistuksen aikana laukomaan reikäisen ohi maalivahti Tanja Henttisen. Keppanalle tarjottiin erässä toinenkin yv-tilaisuus, kun muun muassa Pääkallo.fi:stä tuttu Anna Nylund otti rutiini-kakkosen, mutta tällä kertaa vieraiden alivoimanelikot hoitivat leiviskänsä tyylillä. Loppuerä oli paikoitellen Koovee-painostusta, mutta viimeistelyt jäivät puuttumaan. Erä III:kin sai paikkansa pari kertaa vastaiskuista, mutta lisämaaleja ei aikaiseksi saatu.

Toinen erä noudatteli pitkälti ensimmäisen kaavaa. Koovee loi jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja kaikkien kolmen ketjunsa voimin, mutta kun ei niin ei. Laukaukset päätyivät joko seinille, päätylautaan tai loistavan ottelun pelanneen Keppanan Liisa Kokkosen syliin. Emännät puolestaan käyttivät avautuneen maalipaikan, kun tamperelaisillekin tuttu Tuuli Mikkonen höpläytti Koovee-pakit, pisti Henttisen kyljelleen ja lirutti pallon rysään. Erä III:n 2-0 –johdossa siirryttiin toiselle erätauolle.

Erätauolla päävalmentaja Hannu Santanen jaksoi valaa uskoa omiinsa. Ottelun hallinta oli ollut pitkälti Kooveella edellisen 40 minuutin aikana, ja aikaa kavennuksen ja tasoituksen tekoon varmasti oli. Kolmas erä alkoikin lupaavasti, kun Tanja Henttinen kiskaisi hänelle ajautuneen pallon laitaan pistehai Minna Uotilalle, joka katkaisi muutaman ottelun kestäneen maalittoman putkensa lataamalla pallon takanurkkaan. Usko tasoitukseen kasvoi entisestään ja erän puolivälin jälkeen odotus ja raivoisa painostus palkittiin. Maalinedushässäkän päätteeksi Jetta ”Idoli” Uotila siirsi pelivälineen maalilinjan yli ja merkkautti samalla itselleen uran ensimmäisen liigaosuman. Pallo luonnollisesti talteen ja kotio näytille. Kooveella oli saumat myös johtomaaliin, mutta erässä 20 kertaa torjunut Kokkonen piti lukemat 2-2:ssa varsinaisen peliajan loppuun asti.

Jatkoajalla vieraille tarjottiin mahdollisuus voittomaaliin, kun 23 sekunnin pelin jälkeen Keppanan Tuuli Mikkonen passitettiin kärsimään kakkosta. Sykkeet nousivat entisestään, kun puolisen minuuttia myöhemmin Erä III joutui kahden naisen alivoimalle Miina Järvelän rikottua Kooveelaista. Muutama hyvä paikka saatiin aikaiseksi, mutta aina oli Kokkosen kroppa edessä tai laukauksen jälkeen pallo löytyi kaukalon ulkopuolelta.

Yleisö oli vetämässä ulkovaatteita niskaan ja odottamassa loppusummeria, kun Koovee sai vielä sisäänlyönnin kulmapisteeltä digitaalien näyttäessä aikaa 64.59. Sekunnin aikana voi tapahtua paljonkin; loukkaantumisista toipunut Hanna Palomäki siirsi takaviistoon Minna Uotilalle, jonka nopea veto yllätti maalivahti Kokkosen. Tuomarit hyväksyivät maalin neuvonpitonsa jälkeen ja vieraat pääsivät tuulettamaan jatkoaikavoittoa. Kooveen voittomaali nostatti luonnollisesti suuria hämmästyksiä, kummastuksia ja pettymyksen purkauksia, mutta tuomarit pysyivät päätöksessään.

Arvokkaan vierasvoiton kera Tampereelle palannut Koovee nousi kahden pisteensä ansiosta play off-viivan paremmalle puolelle, tasapisteisiin SB Vantaan kanssa. Viikon päästä perjantaina Koovee saa vieraakseen Turun Palloseuran, joka majailee tällä hetkellä sijalla 6.

KOO-VEEn tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2008-2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää