Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nõmme Kalju käänsi pelin lopussa edukseen

 
Nõmme Kalju käänsi pelin lopussa edukseen

Maksim Smirnovin kaksi maalia toivat voiton JK Nõmme Kaljulle, joka kaatoi Tampereen Pallo-Veikot tämän kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa maalein 2-1.

TPV:lta puuttui ottelusta tukku runkopelaajia, ja näin moni harjoitusringissä oleva pelaaja sai näyttömahdollisuuden. TPV:n 16 sopimuspelaajasta nähtiin lauantaina kentällä vain seitsemän. Oudot pelikaverit ja kauden ensimmäinen harjoitusottelu tekivät sen, ettei kentällä nähty vielä kovin hienoja hyökkäyssommitelmia.

TPV aloitti kuitenkin pirteästi ja hallitsi ensimmäistä 20 minuuttia. Joukkue meni johtoon 19. minuutilla. Daniel laukoi irtopallosta avausmaalin Juuso Tuovisen taistelun jälkeen.

Virolaisjoukkue pääsi peliin paremmin mukaan sen edetessä. Joukkueen selvä kompastuskivi olivat paitsiot, joita syntyi käsittämätön määrä etenkin toisella jaksolla. Erikoista oli myös jatkuva protestointi, vaikka tilanteet olivat useimmiten selviä.

Toisen jakson TPV aloitti jälleen pirteämmin ja olisi voinut lisätä johtoaan. Vain maalivahti Rene Kaasin loistavat torjunnat sekä Danielin lähivetoon että Petri Lindbergin vapaapotkuun estivät toisen maalin synnyn. Myös Jami Palsalla oli loistava paikka Kaasin jo torjuttua Danielin yrityksen, mutta veto paluupallosta meni niukasti ohi.

Ottelun loppupuolella TPV väsähti pahasti ja jo useasti tänä vuonna pelannut Kalju pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä tilaa saatuaan. Joukkueen vaarallisin pelaaja Maksim Smirnov käänsi kahdella osumallaan voiton virolaisille.

Tasoitus syntyi 76. minuutilla, jolloin Smirnov käytti saamansa tilan hyväkseen ja ampui Sergei Terehhovin kulmapotkusta pallon ohi voimattoman Mika Hilanderin. Voittomaali syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin. Liivo Leetma jatkoi keskityksen maalinedustalle ja Smirnov tuikkasi loppunumeroiksi 1-2.

Viimeisellä vartilla Kalju olisi voinut onnistua useamminkin, mutta kokonaisuudessaan ottelu oli TPV:lta tyydyttävä ensimmäiseksi harjoitusotteluksi ottaen huomioon puuttuneet pelaajat.

- Ihan mukiinmenevä peli meiltä. Lopussa väsähdimme selvästi ja lisäksi vaihdot sekoittivat pelin täysin, päävalmentaja Juha-Pekka Mäkinen kiteytti kentällä nähdyn.

Mäkinen antoi tunnustusta joukkueen nuorille pelaajille, koko ottelun Jaakko Pasasen toppariparina pelanneelle 19-vuotiaalle Eemi Ruuskalle ja toisen jakson keskikentällä pelanneelle 17-vuotiaalle Mikael Aroselle.

- Eemillä on selvästi käsitystä pelaamisesta ja Mikke on taitava, kunhan hän saa vielä fyysisyyttä, Mäkinen näki.

TPV
1 Hilander Mika
3 Juura Iikka
7 Lindberg Petri (72' 26 Salkov Sergei)
9 Rönkkö Jaakko (46' 19 Palsa Jami)
16 Tuovinen Juuso (70' 24 Tiihonen Tatu)
18 Ruuska Eemi
22 Westerholm Erik (46' 27 Lindberg Marko)
23 Nwoke Daniel
24 Tiihonen Tatu (46' 17 Aronen Mikael)
25 Pasanen Jaakko
26 Salkov Sergei (57' 15 Al-Tallab Ahmed)

JK Kalju
33 Savitski Daniil (46' Kaas Rene)
2 Haavistu Mikk
3 Hurt Martin
3 Smirnov Maksim
4 Kägo Risto (53' 13 Saharov Aleksander)
7 Nunes Felipe
11 Kaukvere Tõnis
12 Arruda Alan
23 Pimentel Marcio
24 Kask Kristofer (53' 5 Leetma Liivo)
27 Terehhov Sergei

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Pallo-Veikot - logo

TPV - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää