Ilves varmisti playoff-paikan Ruutupaidat voitolla

Ilves FS haki Vaasasta arvokkaan voiton numeroin 4-8 (2-4).

Edellisen päivän vaisu GFT-peli oli unohdettu ja taisteluhaalarit oli kaivettu takaisin päälle kun mansenmiehet astuivat nyssen kyytiin määränpäänä vaikeaksi tiedetty Vaasan kauppis. Ilves lähti reissuun sillä mielellä, että voitto otetaan vaikka väkisin ja samalla varmistetaan paikka auringossa eli kevään playoffeissa.

Ottelu lähti Ilveksen hallinnalla liikkeelle ja maalipaikkoja oli runsaasti. Kotijoukkueen maalivahti P. Kauppi sekä huono viimeistely pitivät kuitenkin kiikarit pitkään taululla. Ajassa 08.45 Ilves onnistui ensimmäisen kerran J. Mertasen iskiessä pallon A. Teittisen syötöstä maaliin. Ajassa 10.16 P. Pulkkinen iski Ilvekselle 0-2 numerot Teittisen toimiessa jälleen tarjoilijana. Marginaali pysyi ensimmäisen jakson loppuun kahdessa maalissa molempien joukkueiden osuttua vielä kahdesti. Ilveksen maalareina olivat J. Majamaa sekä P.Saukoniemi. Molempiin maaleihin syötön antoi T. Inapshba.

Jakson lopussa Ruutupaidoilla oli vahva n. 4 min jakso, muuten ottelussa mentiin Ilveksen tahdissa. Tauolle siis numeroissa 2-4.

Toisen puoliajan alussa Ruutupaidat sai kavennuksen 3-4:ään ajassa 25.28. Sen jälkeen Ilves takoi 4 maalia putkeen ja ottelu oli paketissa. Ilveksen maalareina olivat T. Alatalo (3-5). P. Saukoniemi (3-6) A. Teittinen Alatalon syötöstä (3-7) ja (3-8) syntyi J. Majamaan rankkarin jälkitilanteesta, kun Ruutupaidat painoivat pallon omiin. 3 sekuntia ennen pelin loppua Ruutupaidat saivat vielä yhden kavennusosuman ja lopputulos 4-8. Ilves oli saanut sen mitä tuli hakemaan.

Peli oli juuri sitä mihin kissapedot olivat valmistautuneet. Ruutupaidat heittivät varmaan lähemmäs 50 kertaa pallon targetin (yleensä Saranpää) rintaan ja sitten alkoi vääntö pohjapelaajaa vastaan sekä tiputuksen jälkivääntö. Ilves onnistui kuitenkin hoitamaan kakkospallot melko hyvin itselleen ja Saranpää saatiin myös pidettyä suhtkoht aisoissa. Miehen mielestä hän ei tee virheitä ollenkaan vaan vastustaja on ainoa joka rikkoo, vaikka susikäsi on aina kiinni pohjapelaajan paidassa ja repiminen armotonta. Kyllä Ilves repi ja raastoi, mutta taistelu oli kovaa ja kotijoukkueen pelityyli tiedossa. Rikkominen ei todellakaan ollut vain vierasjoukkueen etuoikeus.

Tuomaripari Honkanen - Lehtinen oli vaikeassa ja kuumassa paikassa. Aika tasan homma meni. Tunteita pelissä oli runsaasti ja välillä homma meni molempien vaihtopenkkien huutamiseksi.

Ilveksen tehomiehet: Teittinen 1+2, Saukoniemi 2+0, Alatalo 1+1, Inapshba 0+2, Mertanen 1+0, Pulkkinen 1+0, Majamaa 1+0

Maalivahti Kallioinen valittiin Ilveksen parhaana ja hänelle myös 3 veikkaus-tähteä. Hopea ja pronssi menivät kotijoukkueelle.

J. Majamaan ennakkoluulottomat ja röyhkeät ratkaisut ansaitsevat erityismaininnan. Samoin loukkaantuneena pelanneen T. Alatalo huikea taistelu molemmissa päissä kenttää.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.