Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tampere United Oy:lle merkittävä uusi omistaja

 
Tampere United Oy:lle merkittävä uusi omistaja

Tampere Unitedin osakeanti etenee suunnitellusti
SORASET YHTIÖT UUDEKSI MERKITTÄVÄKSI OMISTAJAKSI

Jalkapallon Veikkausliigan kolminkertaisen mestarin Tampere Unitedin taloustilanne kehittyy positiiviseen suuntaan. Hallituksen toimet uusien omistajien löytämiseksi suunnatuilla osakeanneilla ovat tuottaneet tulosta ja neuvottelut omistuspohjan laajentamiseksi jatkuvat edelleen useiden eri tahojen kanssa. Tähän mennessä osakeanti on tuottanut yhteensä 220.000 euroa.

Valtaosan uusista osakkeista on merkinnyt Suomen suurimpiin yksityisiin maanrakentajiin kuuluva Soraset Yhtiöt Oy Kangasalta. Perinteisen tie- ja pohjarakentamisen lisäksi Soraset toimii myös silta- ja perustusurakoinnissa sekä kivimurskaustoiminnassa. Sorasetin liikevaihto on noin 43 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 130 henkilöä. Yhtiön tämän hetken suurin käynnissä oleva urakka on VT 4:n rakentaminen välillä Toivakka-Vaajakoski.

Soraset Yhtiöiden toimitusjohtaja Petri Uitus näkee Tampere Unitedissa suuren potentiaalin.

TamU on 2000-luvun menestynein jalkapalloseura Suomessa, eikä ole mitään syytä uskoa, ettei se olisi sitä tulevaisuudessakin. Kun kuulimme osakeannista ja mahdollisuudesta olla auttamassa seuraa uuteen nousuun, halusimme olla mukana rakentamassa kivijalkaa menestykseen. Näemme omistajuudessa myös väylän verkottumiseen pirkanmaalaisen liike-elämän kanssa.

TamU on kaikkien paikallisten jalkapalloihmisten yhteinen joukkue. Sen vuoksi meidän oli helppo lähteä mukaan taustaryhmään, Uitus toteaa.

NEUVOTTELUT JATKUVAT

Tampere United Oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Pyhältö arvioi osakeannin tuovan yhtiölle vielä lisää uusia omistajia.

­Soraset toimii tiennäyttäjänä muille TamU:sta kiinnostuneille. Neuvotteluja niin potentiaalisten uusien osakkaiden kuin yhteistyökumppaneidenkin kanssa jatketaan tiiviisti, Pyhältö toteaa.

­Kireästä tilanteesta huolimatta Tampere Unitedilla on ystäviä, jotka näkevät seuran potentiaalin. Urheiluliiketoiminta on aina haasteellista, ei vähiten tällaisessa taloustilanteessa. On hyvä, että seuran omistuspohjaa saadaan laajemmaksi. Se avaa paremmat mahdollisuudet toiminnan kehittämiseen kaikilla tasoilla.

Erityisesti Pyhältöä lämmittää se, että uudeksi merkittäväksi omistajaksi saatiin paikallinen, vahva toimija.

­Soraset on oman alansa kärkinimiä, aivan kuten TamU:kin. Yhdessä voimme olla vielä vahvempia.

Tampere Unitedin tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle
TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää