Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuukka Mäntylälle pitkä sopimus Tapparaan

 
Tuukka Mäntylälle pitkä sopimus Tapparaan

Tappara on tehnyt kenties koko Suomen urheiluhistorian suurimman pelaajasopimuksen kiinnittämällä Tuukka Mäntylän joukkueeseensa peräti 10-vuotisella sopimuksella.

27-vuotias Mäntylä on Tapparan oma kasvatti, joka on pelannut kirvesrintojen edustusjoukkueessa vuodesta 1999 lähtien yhteensä 317 liigaottelua. Hän oli mukana voittamassa SM-kultaa 2003 ja kahta hopeaa sitä edellisinä vuosina.

Kaksi edellistä kautta Mäntylä on pelannut Ruotsin Elitserienin Frölunda Indiansissa, jossa hän tällä kaudella oli joukkueen eniten pisteitä tehnyt puolustaja runkosarjassa tehoin 3+17=20. Kausina 2003-2005 Mäntylä pelasi myös Ruotsissa, silloin Luulajan joukkueessa.

A-maajoukkueessa Mäntylä on pelannut yhteensä 92 ottelua mukaan lukien MM-kisat vuosina 2004, 2006 ja 2007. Palkintokaappia koristaa näiltä vuosilta MM-hopea ja -pronssi. Nuorten maajoukkueista saldona on alle 20-vuotiaiden MM-hopea sekä alle 18-vuotiaiden MM-kulta ja -pronssi.

Mäntylän sopimus Tapparan kanssa ulottuu kauden 2019 loppuun saakka. Sopimus antaa puolustajalle mahdollisuuden pelata kolmella kaudella ulkomailla, jonne hän voi yhteisymmärryksessä seuran kanssa siirtyä myös kesken kauden.

– Tällainen pitkä sopimus on uusi päänavaus suomalaisessa jääkiekossa. Tiedämme Tuukan loistavaksi tyypiksi niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, ja saamme hänestä tärkeän tukipilarin puolustukseemme moneksi tulevaksi kaudeksi, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen sanoo.

Tuukka Mäntylän sopimuksen myötä Tapparalla on nyt koossa 20 pelaajasopimusta ensi kaudeksi.

Tapparan tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle



TuukkaMäntylä

Tuukka Mäntylä

25.5.1981 Tampere
Tiedot


Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Lue lisää
Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää
Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Lue lisää
Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lue lisää
Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Lue lisää
Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

Lue lisää