Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TJK voitti vauhdikkaan hiekkakenttäpelin

 
TJK voitti vauhdikkaan hiekkakenttäpelin

MPS kävi pari kuukautta sitten Pirkkahallissa pelaamassa TJK:n kanssa tasaisen ja kaksijakoisen harjoituspelin, jossa pisteet jaettiin lukemin 2-2. Myös TJK:n vierailu Tapulin hiekkakentällä (!) oli tasainen ja kaksijakoinen. Ensimmäisellä jaksolla ote oli selkeähkösti TJK:n hallussa ja MPS:n maalipaikat olivat harvassa; toisella jaksolla MPS hallitsi, mutta TJK teki vaarallisia vastaiskuja.

Malmi tosin aloitti reippaasti. Kolmannen minuutin paikkeilla Tiina Taavela pääsi yllättävän vapaasti yrittämään zippiä Johannan yli, mutta onneksemme zippi nousi myös maalin yli. Tämä lienee herättänyt TJK:n sillä Seuraavasta hyökkäyksestä Anu hankki meille kulman. Ovelasti Tane pelasi kulman alle Memmulle, joka palautti kulmalta vastaantulleelle Tanelle. Komea keskitys maalinedustalle, jossa Meri selkä maaliin päin teki mahdottoman näköisen tempun: urheiluruudun maalikimaraan kelvollinen saksipotku nousi ylähirren alle maalivahdin ulottamattomiin. TJK:n avausmaali syntyi jo kuudennella minuutilla.

Ja hyvä paine jatkui ja toinen maali oli lähellä: Heinämäen Miian laukaus yli kolmestakympistä tömähtää ylähirteen. MPS iskee kuitenkin vaarallisesti. Nousu vasemmalta laidalta, ja pallo toimitetaan kuudentoista rajalle. MPS:n pelaaja käännähtää irti vartijastaan ja laukoo kiukkuisesti. Tarkasti tilanteen seurannut Johanna torjuu pahan tilanteen heittäytymällä. Tilanne oli sittenkin vain pieni häiriö yleiseen käsikirjoitukseen. Kohta seuraa Miran hankkima kulma, ja jälkitilanteessa Tane pääsee yrittämään korkeata laukausta, valitettavasti kuitenkin hieman liian korkeata.

Ja kohta taas tapahtuu. Hyvin peliä rakentanut Tane lähettää Miran juoksuun, mutta MPS:n puolustaja pelastaa tilanteen kulmaksi loukaten samalla itsensä. Tuomari antaa luvan antaa kulman, jonka Tane keskittää takatolpalle. Upeasti Meri nousee tolpalle ja ohjaa tarkan keskityksen sisään. Luvut ovat 0-2 jo ajassa 12 minuuttia.

TJK:n hallinta hieman laantuu ja MPS saa mahdollisuuden kääntää peli. Puolustuksesta annettu purku kimpoaa vastustajasta takaisin, ja avaa aivan 1-2 Malmille nopean 2-1 -hyökkäyksen, joka päättyy vastustamattomasti meidän kannaltamme takaiskuun. Pelin kiivaasta tahdista kertoo, että 1-2 maalin syntyaika oli 19 minuuttia.

Kavennus oli yksi pelin taitekohtia sikäli, että se muuttui melkoiseksi hermopeliksi ja sitkeäksi taisteluksi: ollaan vasta puolessavälissä ensimmäistä jaksoa, ja kiivaus johtaa ensimmäisiin varoituksiin: yksi kummallekin. Mutta mitä peliin tulee, MPS pyrki pitkiin läpisyöttöihin, jotka menivät yleensä pitkiksi, TJK rakensi ehkä monipuolisemmin. Aivan viimeisellä minuutilla saamme vaparin oikealta laidalta. Anu antaa tarkan keskityksen, jonka Mira puskee verkon perille. Meidän kannaltamme helpottava osuma tulee kreivin aikaan.

Toiselle jaksolle olimme pakotettuja tekemään pari vaihtoa (Mira ja Miia) joten oli selvää, että pelaisimme vähemmän hyökkäävästi. Kupletin juoni oli, että MPS piti palloa enemmän hallussaan, ja me haimme vastaiskuja. MPS:n voimakas prässi teki pelin avaamisen vaikeaksi, mikä ajoittain johti hätäiseen peliin omassa päädyssä. Tosin kymmenen minuutin paikkeilla saimme painettua pelin pysyvämmin vastustajan puoliskolle ja saimme pari lupaavaa paikkaa. Ensin Anu tarjoili alle Merille, jonka laukaus hieman oikeni. Sitten Sini ja Noora saivat pientä mylläkkää MPS:n kuudentoista sisään.

Jakson puolenvälin ympäristö oli TJK:lle hankala vaihe, kun kotijoukkue sai hyvän vauhdin päälle. Näytimme jälleen joutuvan kulmakierteeseen ja kun se saatiin poikki, Malmi ei antanut pahaakaan rauhaa meidän puolustuksellemme antaa hallittuja avauksia. Jos Meri oli ensimmäisellä jaksolla hyökkäyksen voimahahmo, toisella jaksolla hän rauhoitti peliämme puolustavana keskikenttäpelaajana. Vahvan prässin lisäksi Malmi aiheutti meille päänvaivaa erityisesti Anna Niemisen hyökkäyspään rajaheitoilla, jotka hän linkosi aina meikäläisittäin tuskastuttavan pitkälle. Kuitenkin Malmi sai vain yhden pahan tekopaikan aikaiseksi hallinnasta huolimatta. Tuolloin paristakympistä lähti paha laakea kuti (laukojana Anne Hirvasvuopio?), joka otti pahan pompun juuri Johannan edestä. Onneksi Johanna sai ohjattua laukauksen kulmaksi.

Ja vauhdikkaan kamppailun tilanteet vaihtelevat. Pari minuuttia MPS:n paikan jälkeen Tane tarjoaa Tiialle läpisyötön: fiksu zippi maalivahdin yli mutta myös hieman yli maalin. Peli aaltoilee vauhdikkaasti, vaihtopenkki kuohuu ja tuskin pysyy nahoissaan. Vielä pari hyvää hyökkäystä meille, ja Malmi pidetään poissa tekopaikoilta. Loppuvihellys päättää maalittoman toisen jakson.

Kuten alussa totesin, ottelu oli kokonaisuutena kohtalaisen tasaväkinen. Ottelun käänsi kuitenkin TJK:lle hyökkäyksemme laatupelaajien (Mira, Meri, Tane, Anu) luovuus, joka synnytti useita maukkaita tekopaikkoja. Malmi jauhoi pitkiäkin jaksoja näyttävästi, mutta kuten todettu, todella hyvät paikat olivat harvassa. Harvoin on näin helppo nimetä ottelun selkeätä voimahahmoa: Merin kaksi komeata maalia ja toisen jakson vakaa puolustustyöskentely tekevät valinnasta itsestäänselvyyden. Ja kun puolustukannalla oltiin, Linda raastoi keskikentällä ja Satu oli rautaa keskuspuolustuksessa.

Nyt on onneksi kymmenen päivän tauko ja ehdimme nuolla haavat ja paikkailla kolhut. Vieraaksemme saapuu 17.5. PIF Paraisilta.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää