Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TamU:n hallitus toivoo tukea ja työrauhaa joukkueelle

 
TamU:n hallitus toivoo tukea ja työrauhaa joukkueelle

Tampere Unitedin ympärillä on käyty julkista keskustelua seuran sisäisestä tilanteesta, taloudellisesta asemasta ja niiden vaikutuksesta kilpailutoimintaan. Pääosin äänessä ovat olleet seuran ulkopuoliset tahot. Seuran hallitus ei ole halunnut provosoitua tähän julkiseen väittelyyn, vaikka hämmästelee paikoin hyvin henkilökohtaisiksi käyneitä syytöksiä ja kannanottoja.

Seuran kahden avainhenkilön ­ toimitusjohtaja Sami Salosen ja urheilutoimenjohtaja Jarkko Wissin ­ irtisanouduttua tehtävistään hallituksen kiireellisenä tehtävänä on organisoida seuran toiminta uudelleen ja rekrytoida seuran johtoon uusi, asiansa osaava toimitusjohtaja. Toimet uuden toimivan johdon löytämiseksi ovat parhaillaan käynnissä.

­ Avainhenkilöiden poislähtö on valitettava asia, mutta tällä hetkellä katseet on suunnattava tiukasti eteenpäin. Toimitusjohtajan tehtävä on herättänyt kiinnostusta ja varsin varteenotettavia ehdokkaita on noussut esiin. Tiedotamme asiasta tarkemmin, kun ratkaisut konkretisoituvat. Siihen asti toimitusjohtajan varamiehenä jatkaa Petri Olin, seuran puheenjohtaja Harri Pyhältö kertoo.

­Seuran taloudellisesta tilanteesta on esitetty erilaisia tulkintoja. Kiistaton tosiasia on, että neuvottelut yhteistyökumppanien kanssa eivät ole tuoneet tuloksia toivotulla tavalla. Sopimuskanta on jäljessä viimevuotisesta, joten meidän on tehtävä uuden, kestävän pohjan mahdollistavia rakenteellisia muutoksia. Toisaalta tilanne on merkittävästi valoisampi kuin nykyhallituksen aloitettua tehtävässään. Tässä maailmantalouden tilanteessa TamU:n asema ei liene ainutlaatuinen tai poikkeuksellinen. Viestit muista urheiluliiketoimintaa harjoittavista yrityksistä ovat hyvin samansuuntaiset.

Neuvottelut yhteistyökumppanien kanssa ovat tänä päivänä vaikeita ja tuloksen eteen on tehtävä entistä enemmän työtä. Seuran onneksi Pirkanmaalta on löytynyt myös toimijoita, jotka ovat halunneet olla rakentamassa parempaa huomista ja ovat kantaneet oman kortensa kekoon tilanteen tasapainottamiseksi.

Suunta ylöspäin

Tampere Unitedia perustettaessa seuran kilpailullisiksi tavoitteiksi asetettiin sijoittuminen säännöllisesti Suomen viiden parhaan seuran joukkoon sekä pääsy Euroopan kentille. Tämä lähtökohta ei ole muuttunut miksikään ja tähän tavoitteeseen myös seuran nykyhallitus sitoutuu.

Hallitus haluaa kehittää seuran toimintaa askel askeleelta entistä ammattimaisempaan suuntaan. Välillä se tarkoittaa tosiasioiden tunnustamista, vauhdin hidastamista ja pahimmillaan jopa taka-askeleita. Kirkkaana tavoitteena on kuitenkin tamperelaisen huippujalkapalloilun kehittäminen nyt ja tulevaisuudessa. TamU on 2000-luvulla ollut Suomen menestyksekkäin jalkapallojoukkue ja sitä se haluaa olla myös tulevaisuudessa.

­ Kyseessä ei ole vain Tampere Unitedin, vaan koko tamperelaisen huippujalkapalloilun tulevaisuus. Seuran hallitus tekee kaikkensa varmistaakseen sen, että tamperelaiset voivat nauttia huippujalkapallosta myös jatkossa. Onnistuakseen tässä tehtävässä joukkueemme tarvitsee työrauhan ja hallitus tukea ja ymmärrystä niin seuran kannattajilta, tukijoilta, yhteistyökumppaneilta kuin omalta organisaatioltaankin. Siinä missä seuran sloganin mukaisesti "Menestys on yhteinen", myös vaikean tilanteen kohdatessa tuloksia saadaan aikaan vain yhdessä tehden, voimat positiivisesti yhdistäen, puheenjohtaja Harri Pyhältö tiivistää.

Tätä uutta tulevaisuutta seuran hallitus haluaa olla omalta osaltaan rakentamassa, yhdessä niiden tahojen kanssa, jotka haluavat nähdä tamperelaisen seuran jalkapallon kansallisena ja kansainvälisenä lippulaivana myös ensi vuosikymmenellä.

TamU:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere United - logo

TamU - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää