Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TJK karkasi toisen jakson alussa

 
TJK karkasi toisen jakson alussa

17.5.2009 TJK – PIF 5 – 1 (2 – 0)
TJK:n maalit: Mira Kykkänen 3, Jonna Kykkänen 2.

TJK:n kotiottelu Piffeniä vastaan pelattiin yhdellä Suomen kauneimmista urheilukentistä Pyynikillä kesäisessä säässä. Ottelun urheilullinen kauneus tosin rajoittui lyhyisiin väläyksiin, mutta komeista maaleista saimme nauttia.

Pelin alku oli kotijoukkueelta varsin sekavaa, syötöt eivät löytäneet omia ja suunanmuutokset varsinkin hyökkäyksestä puolustukseen olivat verkkaisia. Paraisten roimasti nuortunut joukkue oli aavistuksen verran hallitseva osapuoli, ja hankki mm. jakson ensimmäisen kulman. Tosin PIF:n hyökkäykset kulkivat varsin säännönmukaisesti oikealta laidalta Kia Hellsbergin kautta, ja varsin usein nähtiin kilpajuoksu hänen ja meidän laitapakkimme Piian kesken.

Ehkä vartin verran kotijoukkue haeskeli tuntumaa, ja sitten ote siirtyi lievästi TJK:lle. Ensin Mira onnistui vääntämään meille kulmapotkun, jota ei kuitenkaan onnistuttu hyödyntämään. Kohta Meri ja Mira onnistuivat juonimaan pallon Lindaa varten puolustuksen taakse, mutta maalivahti Evelina Huhta oli nopeampi. Oikeastaan ensimmäisen kunnon maalintekoyritykseen pääsi Meri, joka laukoi paristakympistä lujan kudin, mutta ei onnistunut yllättämään maalivahtia.

Onni hymyili TJK:lle kohta tämän tilanteen jälkeen. Noora kaivoi pallon oikealla laidalla ja pelasi Miralle ylöspäin. Kaukaa sivurajan ja kuudentoista nurkan väliltä lähti laukaus, joka oli maalivahtia korkeampi, mutta laski juuri sopivasti yläputken alle. Ajassa 27 minuuttia siirryimme 1-0 johtoon.

Ehkä hyvä olo vaivasi, sillä PIF onnistui välittömästi keskialoituksen jälkeen luomaan kohtalaisen vaarallisen hyökkäyksen, eikä meikäläisten peli taaskaan kulkenut toivotun johdonmukaisesti. Puolustuksen varmuus oli tällä kertaa valttia, ja niinpä liberon tontilla vahvasti pelannut Memmu näki Miran vapaana oikealla laidalla: pitkä avaussyöttö, Mira hakee vetopaikan kuudentoista nurkalta, ja jälleen korkea pallo putken alle, eikä maalivahdilla mitään mahdollisuuksia. Toinen maali syntyi vain kuusi minuuttia ensimmäisen jälkeen ajassa 33 minuuttia.

Jakson loppupuoli oli kohtalaisen tasaväkistä, paikkoja tarjoutui niukasti: PIF sai vaparin n. kolmestakympistä, mutta vierailijat eivät päässeet jatkamaan keskitystä ja peliä jatkettiin maalipotkulla. Meidän vuoromme oli, kun Sisko ja Meri juonivat Lindalle tekopaikan, mutta tämän saksariyritys ei tuottanut tulosta.

Toiselle jaksolle TJK lähti huomattavasti ryhdikkäämmin ja saneli tahdin jokseenkin alusta alkaen. Tosin PIF sai ensi minuutteihin hyökkäyksen, joka päättyi maalipotkuun. Tämä annettiin vasemmalle laidalle, jossa lopulta Mira eteni lähelle kuudentoista rajaa. Keskeltä nousi pelattavaksi Jonna, jolle Mira antoi tarkan syötön. Tilaa ja aikaa oli tähdätä, ja maalivahti sivuttaisliikeessä, joten Jonna pääsi tykitämään varman laukauksen varsin keskelle maalia: 3-0. TJK päättää karata tässä vaiheessa: seuraavassa hyökkäyksessä Tane yrittää vapauttaa pistosyötöllä Miran, häirintä on vahva mutta Mira hankkii kulman. Kulmatilanteessa Noora pääsee terävään kääntölaukaukseen, mutta pallo painuu puolisen metriä etukulmasta ohi. Hetkeä myöhemmin Tane pääsee vaparilla yrittämään maalia, mutta pallo nousee niukasti ylähirren yli. Seuraava PIF:n hyökkäys päätyy Johannan hyppysiin. Tämä avaa Memmulle, joka käynnistää Tanen kautta hyökkäyksen: pallo pelataan tyhjään tilaan Jonnalle, joka on saman tien nokikkain maalivahdin kanssa eikä erehdy. Maalien välillä oli eroa vain neljä minuuttia.

Eikä tämä tähän pääty. Hyvä vaihe jatkuu, syötöt osuvat kohdalleen ja vaarallisia hyökkäyksiä rakennetaan. Ensin Mira pääsee puskemaan Tanen keskityksestä ja Noora kiiruhtaa karoille, mutta maali varjeltuu. Sitten Jonna kaivaa pallon keskialueella ja pelaa alle Piialle. Tämä syöttää Miran vapaaksi puolustajien välistä. Tänään liekehtinyt kärkemme täydentää hattutemppunsa tarkalla laukauksella alas vasemmalle ajassa 63 minuuttia.

Ja tässä välissä, 45-63 minuuttia, nähtiin TJK:n kannalta ottelun paras vaihe. Kylläisyys iski kotijoukkueeseen, mutta PIF ei puolestaan ollut alistunut. Keskikolmanneksen vasemmalla laidalla Erica Söderholm oivaltaa oikean laidan painottomuuden ja antaa komean syötön ristiin vastakkaista laitaa nousseelle Kia Hellsbergille. Tämä pääsee irti meikäläisistä, nousee kuudentoista reunalle ja roikottaa korkean putoavan pallon lähelle taempaa ylänurkkaa. Kavennus ajassa 69 minuuttia muistuttaa kovasti Miran ensimmäisen jakson maaleja.

Toinenkaan maali vieraille ei ole kaukana. PIF:n pelaaja pääsee laukomaan avopaikasta, mutta osuma ei ole puhdas, vaan pallo kiertää erikoisella jengalla ohi. PIF:n keskikentällä erityisesti Anna Sjöblom ja Erica Söderholm pelaavat yritteliäästi, ja kotijoukkue on hetkittäin ahdingossa. Aivan loppuminuuteilla jälleen oikealta laidalta Hellsberg yrittää nostaa maalivahdin yli, mutta pallo menee meidän kannaltamme onnekkaasti ylähirttä pitkin eikä sen alle. Yllättävä hyökkäys tulee myös varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Anna Sjöblom nousee keskeltä ja näyttää puijaavan meidän puolustuksemme. Laidalta kuitenkin on hätiin ehtinyt Sisko, joka tekee ponnekkaan yrityksen tyhjäksi.

Lukemat 5-1 näyttävät varsin vakuuttavilta, mutta mikään huippuesitys tämä ei TJK:lta ollut lukuunottamatta toisen jakson ensimmäistä pariakymmentä minuuttia. PIF oli sinnikäs ja yritteliäs, joukkueessa oli taitavia yksilöitä, mutta ehkä rintaman kapeus vaivasi eikä viimeistely onnistunut. Lukemiin nähden yllättävää lienee, että – ainakin minun mielestäni – TJK:n puolustusnelikko pelasi ottelun kokonaisuuden kannalta johdonmukaisimmin. Toki kentän hahmosta ei ollut epäilystä. Mira on ennenkin ollut syttynyt Piffeniä vastaan, mutta nyt tehot 3+1 kertovat huippuesityksestä. TJK:n parhaana palkittiin Mira, PIF:n paras oli Kia Hellsberg.

Helatorstaina kohtaamme ennakkoon ajatellen vaikeamman vastustajan, kun matkustamme Kontulaan Viikinkien vieraaksi.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää