TJK karkasi toisen jakson alussa

17.5.2009 TJK – PIF 5 – 1 (2 – 0)
TJK:n maalit: Mira Kykkänen 3, Jonna Kykkänen 2.

TJK:n kotiottelu Piffeniä vastaan pelattiin yhdellä Suomen kauneimmista urheilukentistä Pyynikillä kesäisessä säässä. Ottelun urheilullinen kauneus tosin rajoittui lyhyisiin väläyksiin, mutta komeista maaleista saimme nauttia.

Pelin alku oli kotijoukkueelta varsin sekavaa, syötöt eivät löytäneet omia ja suunanmuutokset varsinkin hyökkäyksestä puolustukseen olivat verkkaisia. Paraisten roimasti nuortunut joukkue oli aavistuksen verran hallitseva osapuoli, ja hankki mm. jakson ensimmäisen kulman. Tosin PIF:n hyökkäykset kulkivat varsin säännönmukaisesti oikealta laidalta Kia Hellsbergin kautta, ja varsin usein nähtiin kilpajuoksu hänen ja meidän laitapakkimme Piian kesken.

Ehkä vartin verran kotijoukkue haeskeli tuntumaa, ja sitten ote siirtyi lievästi TJK:lle. Ensin Mira onnistui vääntämään meille kulmapotkun, jota ei kuitenkaan onnistuttu hyödyntämään. Kohta Meri ja Mira onnistuivat juonimaan pallon Lindaa varten puolustuksen taakse, mutta maalivahti Evelina Huhta oli nopeampi. Oikeastaan ensimmäisen kunnon maalintekoyritykseen pääsi Meri, joka laukoi paristakympistä lujan kudin, mutta ei onnistunut yllättämään maalivahtia.

Onni hymyili TJK:lle kohta tämän tilanteen jälkeen. Noora kaivoi pallon oikealla laidalla ja pelasi Miralle ylöspäin. Kaukaa sivurajan ja kuudentoista nurkan väliltä lähti laukaus, joka oli maalivahtia korkeampi, mutta laski juuri sopivasti yläputken alle. Ajassa 27 minuuttia siirryimme 1-0 johtoon.

Ehkä hyvä olo vaivasi, sillä PIF onnistui välittömästi keskialoituksen jälkeen luomaan kohtalaisen vaarallisen hyökkäyksen, eikä meikäläisten peli taaskaan kulkenut toivotun johdonmukaisesti. Puolustuksen varmuus oli tällä kertaa valttia, ja niinpä liberon tontilla vahvasti pelannut Memmu näki Miran vapaana oikealla laidalla: pitkä avaussyöttö, Mira hakee vetopaikan kuudentoista nurkalta, ja jälleen korkea pallo putken alle, eikä maalivahdilla mitään mahdollisuuksia. Toinen maali syntyi vain kuusi minuuttia ensimmäisen jälkeen ajassa 33 minuuttia.

Jakson loppupuoli oli kohtalaisen tasaväkistä, paikkoja tarjoutui niukasti: PIF sai vaparin n. kolmestakympistä, mutta vierailijat eivät päässeet jatkamaan keskitystä ja peliä jatkettiin maalipotkulla. Meidän vuoromme oli, kun Sisko ja Meri juonivat Lindalle tekopaikan, mutta tämän saksariyritys ei tuottanut tulosta.

Toiselle jaksolle TJK lähti huomattavasti ryhdikkäämmin ja saneli tahdin jokseenkin alusta alkaen. Tosin PIF sai ensi minuutteihin hyökkäyksen, joka päättyi maalipotkuun. Tämä annettiin vasemmalle laidalle, jossa lopulta Mira eteni lähelle kuudentoista rajaa. Keskeltä nousi pelattavaksi Jonna, jolle Mira antoi tarkan syötön. Tilaa ja aikaa oli tähdätä, ja maalivahti sivuttaisliikeessä, joten Jonna pääsi tykitämään varman laukauksen varsin keskelle maalia: 3-0. TJK päättää karata tässä vaiheessa: seuraavassa hyökkäyksessä Tane yrittää vapauttaa pistosyötöllä Miran, häirintä on vahva mutta Mira hankkii kulman. Kulmatilanteessa Noora pääsee terävään kääntölaukaukseen, mutta pallo painuu puolisen metriä etukulmasta ohi. Hetkeä myöhemmin Tane pääsee vaparilla yrittämään maalia, mutta pallo nousee niukasti ylähirren yli. Seuraava PIF:n hyökkäys päätyy Johannan hyppysiin. Tämä avaa Memmulle, joka käynnistää Tanen kautta hyökkäyksen: pallo pelataan tyhjään tilaan Jonnalle, joka on saman tien nokikkain maalivahdin kanssa eikä erehdy. Maalien välillä oli eroa vain neljä minuuttia.

Eikä tämä tähän pääty. Hyvä vaihe jatkuu, syötöt osuvat kohdalleen ja vaarallisia hyökkäyksiä rakennetaan. Ensin Mira pääsee puskemaan Tanen keskityksestä ja Noora kiiruhtaa karoille, mutta maali varjeltuu. Sitten Jonna kaivaa pallon keskialueella ja pelaa alle Piialle. Tämä syöttää Miran vapaaksi puolustajien välistä. Tänään liekehtinyt kärkemme täydentää hattutemppunsa tarkalla laukauksella alas vasemmalle ajassa 63 minuuttia.

Ja tässä välissä, 45-63 minuuttia, nähtiin TJK:n kannalta ottelun paras vaihe. Kylläisyys iski kotijoukkueeseen, mutta PIF ei puolestaan ollut alistunut. Keskikolmanneksen vasemmalla laidalla Erica Söderholm oivaltaa oikean laidan painottomuuden ja antaa komean syötön ristiin vastakkaista laitaa nousseelle Kia Hellsbergille. Tämä pääsee irti meikäläisistä, nousee kuudentoista reunalle ja roikottaa korkean putoavan pallon lähelle taempaa ylänurkkaa. Kavennus ajassa 69 minuuttia muistuttaa kovasti Miran ensimmäisen jakson maaleja.

Toinenkaan maali vieraille ei ole kaukana. PIF:n pelaaja pääsee laukomaan avopaikasta, mutta osuma ei ole puhdas, vaan pallo kiertää erikoisella jengalla ohi. PIF:n keskikentällä erityisesti Anna Sjöblom ja Erica Söderholm pelaavat yritteliäästi, ja kotijoukkue on hetkittäin ahdingossa. Aivan loppuminuuteilla jälleen oikealta laidalta Hellsberg yrittää nostaa maalivahdin yli, mutta pallo menee meidän kannaltamme onnekkaasti ylähirttä pitkin eikä sen alle. Yllättävä hyökkäys tulee myös varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Anna Sjöblom nousee keskeltä ja näyttää puijaavan meidän puolustuksemme. Laidalta kuitenkin on hätiin ehtinyt Sisko, joka tekee ponnekkaan yrityksen tyhjäksi.

Lukemat 5-1 näyttävät varsin vakuuttavilta, mutta mikään huippuesitys tämä ei TJK:lta ollut lukuunottamatta toisen jakson ensimmäistä pariakymmentä minuuttia. PIF oli sinnikäs ja yritteliäs, joukkueessa oli taitavia yksilöitä, mutta ehkä rintaman kapeus vaivasi eikä viimeistely onnistunut. Lukemiin nähden yllättävää lienee, että – ainakin minun mielestäni – TJK:n puolustusnelikko pelasi ottelun kokonaisuuden kannalta johdonmukaisimmin. Toki kentän hahmosta ei ollut epäilystä. Mira on ennenkin ollut syttynyt Piffeniä vastaan, mutta nyt tehot 3+1 kertovat huippuesityksestä. TJK:n parhaana palkittiin Mira, PIF:n paras oli Kia Hellsberg.

Helatorstaina kohtaamme ennakkoon ajatellen vaikeamman vastustajan, kun matkustamme Kontulaan Viikinkien vieraaksi.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.