Vahva JyPK kaatoi taistelevan TJK:n

Kylläpä oli hienoa, että joukkue pääsi pitkästä aikaa pelaamaan oikein priimakuntoiselle nurmelle. Ja mukavaa oli, että Ilveksestä tuli joukkueen avuksi E-K Myllymäki laitalinkiksi ja Mira ”Poro” Nieminen toiselle jaksolle kärjeksi.

Jos oli nurmi priimakuntoinen, priimakuntoiselta näytti TJK:n pelikin ainakin ensimmäisen kympin. Aivan aloituksen jälkeen, pallo pelataan laitaan nopealle E-K:lle, jonka keskityksestä Tane pääsee heti laukomaan. Hetkeä myöhemmin Mira (Kykkänen) keskittää maalille, mutta Jenni Visala poimii pallon helpohkosti. Ensimmäiseen kolmeen minuuttiin osuu myös tilanne, joka lähti Anun poikittaissyötöstä E-K:lle, joka jälleen kesottaa maalille hakien Miraa. Kohta seuraa Memmun vapaapotku, jota Tane pääsee jatkamaan, mutta takatolpasta ohi.

Peli tasaantuu tuon jälkeen, ja hallinta on vuorostaan enemmän JyPKillä. Vartin paikkeille tulee ehkä vierailijoiden ensimmäinen paha paikka, jossa laukaus muuttaa maalinedustalla suuntaa omasta pelaajasta, mutta onneksemme menee ohi. Sitten Maiju Syrjälä laukoo kaukaa, mutta ilkeästi laskevalla kierteellä. Johanna nyrkkeilee laukauksen ensin kulmaksi, ja sitten tulee hyvin esiin etutolpalle annettuun keskitykseen, jota vihreäasuinen pelaaja kärkkäästi haki.

Jakson puolivälin jälkeen TJK saa taas hieman paremmin pelijuonesta kiinni, ja kovasti töitä tehnyt Tane saa rakenneltua ihan hyviä tilanteita. Toisaalta JyPK on vahva keskialueella, mutta laukaukset eivät ole erityisen vaarallisia. ellei sitten niitä tee vaarallisiksi Anni Mantsisen kärkkäys tulla aktiivisesti karapalloihin.

Meidän otteemme lipeää hetkeksi, kun Satu loukkaa polvensa ja tulee joksikin aikaa sivuun kentältä. Paine on paha, mutta siinä on vastaiskun mahdollisuudet. E-K riistää näyttävästi pallon JyPKin laiturilta ja lähettää Miran karkumatkalle. Maalipaikkaa ei synny, mutta vapari saadaan ja sitten kulma. Kylmä suihku sitten saadaan varsinaisen peliajan lähes täyttyessä, kun JyPK juosuttaa meitä poikittaisliikkeeseen, jossa ollaan jatkuvasti askelen jäljessä. Lopulta Mantsinen pelaa avopaikan Maria Saloselle, joka tykittää komeasti ylänurkkaan, eikä Johanna ehdi kuin hieman hipaista palloa. Ikävään paikkaan syntyi JyPKin johtomaali 0-1 hetkeä ennen taukovihellystä.

Toinen jakso alkoi lievällä JyPKin hallinnalla, tai oikeastaan jakso oli TJK:n vähittäistä hyytymistä. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue oli enimmäkseen pakottanut vastustajan laukomaan kohtalaisen vaarattomista paikoista, mutta nyt jo kymmenen minuutin paikkeilla JyPK sai avopaikan, jonka Johanna nyrkkeili yli ja kulmaksi. Kupletin juoni onkin, että JyPK pyrkii ajamaan pallon kanssa lähemmäs maalia kontrastina ensimmäisen jakson tyyliin pallo maalille ja hakemaan paluupalloja. Tästä esimerkkinä Pirta Hiukan tyylikkäästi onnistuneet vivut, joiden avulla hän pääsi etenemään vitosen alueen reunalle, mutta laukaus tuli niin pienestä kulmasta, että meidän veskarimme onnistui sen peittämään.

Toiveitamme piti yllä pari mukavaa vastahyökkäystä, mutta esim. Poron ja E-K:n keskitykset JyPK:n alakerta selvitti. Toiveikkuus niksahtaa pahemman kerran kun lähestytään jo ottelun viimeistä kymppiä. JyPK saa vaparin oikealta laidalta läheltä kuudentoista ulkonurkkaa. Pallon keskittää Annukka Eskelinen juuri vitosen sisään takatolpan puolelle. Riikka Torpo viimeistelee siitä komean maalin sisäsyrjällä vastakkaisen tolpan suuntaan: osuma 0-2 ajassa 78 minuuttia. Takaa-ajo on meneillään, ja Poro saa pelattua Miralle vetopaikan, mutta paristakympistä lähtenyt kuti menee ohi. JyPK vääntää pelin takaisin meidän puolustuskolmanneksellemme, ja vyöryttää melkoisen flipperin maalin edustalle. Lopulta Iita Pienimäki saa siirrettyä pallon ruuhkasta Annu Tammiselle, joka sinetöi ottelun lukemiin 0-3 ajassa 82 minuuttia.

Aivan loppuun TJK lähtee vielä sinnikkäästi hakemaan kavennusta, ja esimerkillisesti loppuunasti taistelee Tane, joka hienolla nousullaan pelaa Porolle parintuhannen euron maalipaikan. Hyvä matala kuti hipoo tolppaa, mutta harmittavasti sen väärää puolta. Aivan loppuun saamme vielä Tanelle hyvästä paikasta vaparin, mutta ei sekään lohtumaalia tuota.

Ennakkoon ajattelimme JyPKin pyrkivän juoksemaan meiltä jalat alta, mutta yllättävän pitkään kesti tuon juoksuvoimassa vallinneen eron tulo esiin. Ehkä myös odottamatta vierailijat hakivat ratkaisua keskeltä tulevilla kaukolaukauksilla ja niihin liittyvillä paluupallojen tavoittelulla, tosin systeemi muuttui toisella jaksolla. Tuloksesta huolimatta tämä ei ollut TJK:lta huono peli. Ensimmäisen jakson alun hyvä painostusjakso, tukku juonikkaita erillisiä hyökkäyksiä, muutama lupaava erikoistilanne ja suurimman osan pelistä tarkasti toiminut puolustuspeli jätti pohjimmiltaan positiivisen kuvan TJK:n pelistä. Vastustaja vain oli niin vahva, että kaiketi noiden maalipaikkojen oli sieltä väistämättä tultava. Yksittäisiä onnistujia olivat jälleen kerran Piia, Satu loukkaantumiseensa saakka sekä keskikentällä jälleen kiitettävästi raatanut Tane.

Vastustajat eivät nyt helpommiksi muutu, mutta jokaista vastaan on voitonmahdollisuudet. Seuraavaksi mitataan 7.6. Tampereelle saapuvan PK-35:n tasoa.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.