Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vahva JyPK kaatoi taistelevan TJK:n

 
Vahva JyPK kaatoi taistelevan TJK:n

Kylläpä oli hienoa, että joukkue pääsi pitkästä aikaa pelaamaan oikein priimakuntoiselle nurmelle. Ja mukavaa oli, että Ilveksestä tuli joukkueen avuksi E-K Myllymäki laitalinkiksi ja Mira ”Poro” Nieminen toiselle jaksolle kärjeksi.

Jos oli nurmi priimakuntoinen, priimakuntoiselta näytti TJK:n pelikin ainakin ensimmäisen kympin. Aivan aloituksen jälkeen, pallo pelataan laitaan nopealle E-K:lle, jonka keskityksestä Tane pääsee heti laukomaan. Hetkeä myöhemmin Mira (Kykkänen) keskittää maalille, mutta Jenni Visala poimii pallon helpohkosti. Ensimmäiseen kolmeen minuuttiin osuu myös tilanne, joka lähti Anun poikittaissyötöstä E-K:lle, joka jälleen kesottaa maalille hakien Miraa. Kohta seuraa Memmun vapaapotku, jota Tane pääsee jatkamaan, mutta takatolpasta ohi.

Peli tasaantuu tuon jälkeen, ja hallinta on vuorostaan enemmän JyPKillä. Vartin paikkeille tulee ehkä vierailijoiden ensimmäinen paha paikka, jossa laukaus muuttaa maalinedustalla suuntaa omasta pelaajasta, mutta onneksemme menee ohi. Sitten Maiju Syrjälä laukoo kaukaa, mutta ilkeästi laskevalla kierteellä. Johanna nyrkkeilee laukauksen ensin kulmaksi, ja sitten tulee hyvin esiin etutolpalle annettuun keskitykseen, jota vihreäasuinen pelaaja kärkkäästi haki.

Jakson puolivälin jälkeen TJK saa taas hieman paremmin pelijuonesta kiinni, ja kovasti töitä tehnyt Tane saa rakenneltua ihan hyviä tilanteita. Toisaalta JyPK on vahva keskialueella, mutta laukaukset eivät ole erityisen vaarallisia. ellei sitten niitä tee vaarallisiksi Anni Mantsisen kärkkäys tulla aktiivisesti karapalloihin.

Meidän otteemme lipeää hetkeksi, kun Satu loukkaa polvensa ja tulee joksikin aikaa sivuun kentältä. Paine on paha, mutta siinä on vastaiskun mahdollisuudet. E-K riistää näyttävästi pallon JyPKin laiturilta ja lähettää Miran karkumatkalle. Maalipaikkaa ei synny, mutta vapari saadaan ja sitten kulma. Kylmä suihku sitten saadaan varsinaisen peliajan lähes täyttyessä, kun JyPK juosuttaa meitä poikittaisliikkeeseen, jossa ollaan jatkuvasti askelen jäljessä. Lopulta Mantsinen pelaa avopaikan Maria Saloselle, joka tykittää komeasti ylänurkkaan, eikä Johanna ehdi kuin hieman hipaista palloa. Ikävään paikkaan syntyi JyPKin johtomaali 0-1 hetkeä ennen taukovihellystä.

Toinen jakso alkoi lievällä JyPKin hallinnalla, tai oikeastaan jakso oli TJK:n vähittäistä hyytymistä. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue oli enimmäkseen pakottanut vastustajan laukomaan kohtalaisen vaarattomista paikoista, mutta nyt jo kymmenen minuutin paikkeilla JyPK sai avopaikan, jonka Johanna nyrkkeili yli ja kulmaksi. Kupletin juoni onkin, että JyPK pyrkii ajamaan pallon kanssa lähemmäs maalia kontrastina ensimmäisen jakson tyyliin pallo maalille ja hakemaan paluupalloja. Tästä esimerkkinä Pirta Hiukan tyylikkäästi onnistuneet vivut, joiden avulla hän pääsi etenemään vitosen alueen reunalle, mutta laukaus tuli niin pienestä kulmasta, että meidän veskarimme onnistui sen peittämään.

Toiveitamme piti yllä pari mukavaa vastahyökkäystä, mutta esim. Poron ja E-K:n keskitykset JyPK:n alakerta selvitti. Toiveikkuus niksahtaa pahemman kerran kun lähestytään jo ottelun viimeistä kymppiä. JyPK saa vaparin oikealta laidalta läheltä kuudentoista ulkonurkkaa. Pallon keskittää Annukka Eskelinen juuri vitosen sisään takatolpan puolelle. Riikka Torpo viimeistelee siitä komean maalin sisäsyrjällä vastakkaisen tolpan suuntaan: osuma 0-2 ajassa 78 minuuttia. Takaa-ajo on meneillään, ja Poro saa pelattua Miralle vetopaikan, mutta paristakympistä lähtenyt kuti menee ohi. JyPK vääntää pelin takaisin meidän puolustuskolmanneksellemme, ja vyöryttää melkoisen flipperin maalin edustalle. Lopulta Iita Pienimäki saa siirrettyä pallon ruuhkasta Annu Tammiselle, joka sinetöi ottelun lukemiin 0-3 ajassa 82 minuuttia.

Aivan loppuun TJK lähtee vielä sinnikkäästi hakemaan kavennusta, ja esimerkillisesti loppuunasti taistelee Tane, joka hienolla nousullaan pelaa Porolle parintuhannen euron maalipaikan. Hyvä matala kuti hipoo tolppaa, mutta harmittavasti sen väärää puolta. Aivan loppuun saamme vielä Tanelle hyvästä paikasta vaparin, mutta ei sekään lohtumaalia tuota.

Ennakkoon ajattelimme JyPKin pyrkivän juoksemaan meiltä jalat alta, mutta yllättävän pitkään kesti tuon juoksuvoimassa vallinneen eron tulo esiin. Ehkä myös odottamatta vierailijat hakivat ratkaisua keskeltä tulevilla kaukolaukauksilla ja niihin liittyvillä paluupallojen tavoittelulla, tosin systeemi muuttui toisella jaksolla. Tuloksesta huolimatta tämä ei ollut TJK:lta huono peli. Ensimmäisen jakson alun hyvä painostusjakso, tukku juonikkaita erillisiä hyökkäyksiä, muutama lupaava erikoistilanne ja suurimman osan pelistä tarkasti toiminut puolustuspeli jätti pohjimmiltaan positiivisen kuvan TJK:n pelistä. Vastustaja vain oli niin vahva, että kaiketi noiden maalipaikkojen oli sieltä väistämättä tultava. Yksittäisiä onnistujia olivat jälleen kerran Piia, Satu loukkaantumiseensa saakka sekä keskikentällä jälleen kiitettävästi raatanut Tane.

Vastustajat eivät nyt helpommiksi muutu, mutta jokaista vastaan on voitonmahdollisuudet. Seuraavaksi mitataan 7.6. Tampereelle saapuvan PK-35:n tasoa.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää