Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PK-35 ratkaisi vastaiskusta

 
PK-35 ratkaisi vastaiskusta


Ironista, että joukkue joka paukuttaa pelissä alkuminuuteilla kaksi salamamaalia, lopulta ratkaisee pelin vastahyökkäyksellä. TJK:n vieraaksi saapunut PK-35 vyörytti alun, hallitsi enimmäkseen keskikenttää, puolusti vakaasti, mutta silti ratkaisi ottelun vasta ajassa 85 minuuttia. Ja ratkaisu tosiaan syntyi TJK:n vahvaa hyökkäystä seuranneesta nopeasta suunnanmuutoksesta ja läpiajosta.

Mutta kyllä ottelun alku oli TJK:lle karu. Vantaalaiset painoivat heti alkuun pelin TJK:n puoliskolle ja kotijoukkueen pelaajat seurasivat askelen jäljessä. Nousu vasemmalta, sieltä keskitys, jonka meidän puolustajamme näyttää saavan. Mutta pallo karkaa vastustajalle, joka hakee vapaan väylän keskeltä ja laukoo tarkasti alas oikealle: Aino Lehtinen siirtää vastustajan 0-1 johtoon kolmannella minuutilla.

Eikä hyvin jatku, PK-35 hyökkää vahvasti kahdella nousevalla pelaajalla oikealta laidalta, jolloin laitapakin tontille tänään hälyytetty Anu joutuu tekemään valintansa kahdesta. Ylivoiman ansiosta vierailija pääsee kaventamaan, ja jälleen löytyy avoin paikka keskeltä kuudentoista alueelta. Matala tarkka kuti painuu vasempaan alanurkkaan: Tällä kertaa meitä kurittaa Pirjo Leppikangas, 0-2 eikä aikaa ole kulunut täyttä neljää minuuttia.

TJK toipuu shokista vähitellen, vaikka PK:n teknisyys ja hyvin toimiva joukkuepeli pitääkin enimmäkseen kontrollin vierailijoilla. Ensimmäinen todellinen tilaisuus kavennukseen saadaan kun Mira hankkii meille kulman. Tane syöttää vastaan tulleelle Memmulle, joka yrittää ovelaa kääntölaukauksta. Valitettavasti kuti painuu ohi. Vastaavasti PK pääsee yrittämään parilla lyhyellä kulmalla yrittämään lisämaaleja. TJK:n lupaavat vastahyökkäykset tulevat – totta puhuen – aina kesken PK:n vauhdinpitoa.

Vastaiskut ovat varsinkin ensimmäisellä jaksolla aseemme. Tanja kunnostautui jälleen kerran paitsi hyökkäysten rakentajana myös tällien vastaanottajana. Jakson puolivälissä oikea pakki Oluropo-Paasio vääntää Tanen nurin laidalla, ja saamme vaparin. Tane antaa komean sisäkierteisen putken alle suuntautuvan kudin. Maalivahti Minja Lahdelma saa hieman kättä väliin, mutta pallo painuu yläputken kautta sisään. Tanjan komealla vaparimaalilla olemme takaa-ajossa mukana: 1-2 ajassa 20 minuuttia.

Kavennus uhkaa kuittaantua, kun PK-35 saa vaparin keskeltä paristakympistä. Pallo nurmelle, muuri eteen, upea vapari suuntautuu kierteellä vastustamattomasti kohti vasenta ylänurkkaa ja vierailijan kädet nousevat jo tuuletukseen... mutta pallon reitin tielle ilmestyy viime hetkellä Johannan nyrkki, ja tilanne pelastuu kulmaksi. Todella upea vapari ja ilmiömäinen torjunta.

PK hallitsee keskikenttää, jossa amerikkalaisvahvistus Natalie Capuano on alueen valtiatar. Erityisesti tämän ansiosta vierailijat saavat pidettyä yllä painetta TJK:n puoliskolla. Tilannetta ei helpota, että meidän keskikenttämme vakauttaja Meri loukkaa itsensä puolen tunnin kohdalla ja onnahtelee kentän laidalle. Pelaamme vajaalla seuraavat kymmenen minuuttia. Tästä huolimatta yksi tasoitusmahdollisuuskin meille aukeaa. Mira revitään nurin kortin arvoisesti lähellä kuudentoista nurkkaa. Anu keskittää hyvin maalinedustalle, mutta PK:n puolustus selvittää tilanteen. Vierailijat puolestaan saavat lopulta meidän puolustuksemme sekaisin vahvalla hyökkäyksellä. Kuudentoista alueella kimpoilevaa flipperiä ei saada purettua, vaan Sanna Saarinen pääsee kääntymään pallon kanssa lähellä vitosen rajaa ja sijoittaa tarkasti vasempaan alanurkkaan: 1-3 ajassa 39 minuuttia.

Ensimmäisestä jaksosta jäi mieleen todellakin paitsi Capuanon vahva esitys mutta myös PK:n hyvä liike, jolla he saivat varsinkin oikealle laidalle rakennettua ylivoimahyökkäyksiä. Vierailijan puolustus teki hyökkäyksemme vaarattomaksi sekä tarkalla pelillä että välillä kovinkin ottein.

Toinen jakso oli meille paljon suotuisampi. Heti toisella minuutilla Tane jyrättiin nurin, ja saimme vaparin kavennusmaalin kanssa identtisestä paikasta. Valitettavasti Tane joutuu hetkeksi sivuun, kun tuomari käskee hänet paikattavaksi. Myös hyvin laukova Anu antaa vaparin, mutta kuti painuu etutolpan puolelta ohi. Kohta Mira joutuu kaltoin kohdelluksi, ja Tane antaa hyvän vaparin kohti takatolppaa. Tilanne kuivuu kuitenkin paitsioon.

Kolmas kerta toden sanoo. Nyt vaparin paikka on lähellä keskiympyrää. Memmu keskittää vasemmalle takatolpan puolelle, ruuhkaan rynnistää härkämäisesti Linda ja kurottaa pallon lähes nollakulmasta sisään. Kavennus 2-3 kellon näyttäessä 51 minuuttia palauttaa meidät takaa-ajoon.

Ottelun luonne on huomattavasti erilainen kuin ensimmäisellä jaksolla. PK:lla on lievä keskikentän hallinta, mutta hyökkäykset ovat hermostuneempia, ja ne päättyvät usein paitsioon tai ohilaukauksiin. Meille syntyy useita hyviä paikkoja ja erikoistilanteita. Tanen rakentamasta paikasta Linda pääsi yrittämään tasoitusta vartin pelin tienoilla parikin kertaa peräkkäin, mutta maalivahti kamppaili pallon itselleen. Jakson puolivälin jälkeen saamme jälleen hyvistä paikoista vapareita, mutta nyt myös PK onnistuu rakentamaan vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Viimeiset viisi minuuttia ovat alkamassa kun TJK saa jälleen vaparin hyvästä paikasta. Tanjan keskitys tulee hyvin vitosen rajalle ja Meri melkein onnistuu muuttamaan pallon suuntaa. Kimpoilevasta pallosta saamme toisenkin mahdollisuuden, mutta purku tavoittaa ylhäällä kärkkyneen Riikka Hannulan, joka pääsee karkumatkalle. Johanna tulee kauas vastaan, mutta Hannula kiertää tämän ja sijoittaa tyhjiin niitin ottelulle. Ajassa 85 minuuttia etumatka venähtää lukemiin 2-4.

Loppuminuutit TJK sinnikkäästi hakee kavennusta, mutta varsinaisen peliajan jo päättyessä PK pääsee vielä juoksuttamaan puolustustamme ja jälleen Aino Lehtisen tarkka sijoitus alas venyttää loppulukemiksi 2-5.

PK-35 on selkeästi paras joukkue, jota vastaan olemme tällä kaudella pelanneet. Ja painon voi asettaa selkeästi sanalle joukkue. Ja jos verrataan viime kauteen, ja vaikkapa meitä kahdesti kurittaneeseen Unitediin, taso tuntuu olevan laveampi. Olkoonkin, että keskikentällä dominoi Natalie Capuano, koko kentällisen hyvään tekniikkaan yhdistyvä vauhdinpito oli myrkkyä TJK:lle varsinkin alussa.

Meidän pelissämme oli paljon hyvää, jos leikataan pois aivan alku. Tanja on meidän hyökkäystemme primus motor, ja kun tämä yhdistyy vaikkapa Lindan ja Miran oivaltavaan pelaamiseen, vastustajan alakerta on aina vaikeuksissa. Meri on meidän keskikenttämme vakauttaja ja pelaa jatkuvasti erinomaisesti molempiin suuntiin. Alun shokin jälkeen puolustus toimi varsin vakaasti, lopun takaiskut tulivatkin sitten siitä, että yhden maalin takaa-ajoasemassa luonnollisesti panostimme hyökkäykseen.

Ilonaihe on myöskin alkunilkuttelun jälkeen toimimaan alkanut farmiyhteistyö Ilveksen kanssa. E-K Myllymäki tuo oikean linkin tontille nopeutta ja tekniikkaa. Tämä ottelu oli hieman epäkiitollinen paikka näitä näyttää, mutta mieleen jäivät varsinkin toisen jakson hyvät pallonriistot ja taidokkaat harhautukset ennen avauksia hyökkäyssuuntaan. Nopean Jenna Talasmäen minuutit jäivät hieman vähiin, mutta debyytti naisten ykkösessä oli nuorelle kärkipelaajalle hyvin lupaava. Odotamme innolla kummankin vierailuja myös jatkossa.

Lauantaina 13.6. suuntaamme Kajaaniin Wimman vieraaksi.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää