Pataan Närpiössä

Ottelu kuului sarjaan "hyvin erikoiset". Ilves hallitsi peliä ja sain pelata tunnin yhden miehen ylivoimalla mutta kotijoukkue, Kraft, käytti tilanteet hyödyksi ja vei täyden pistepotin. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo viiden minuutin kohdalla, kun kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuspotku käsivirheestä. Pallo ajautui Jussi Mäkelän torjunnasta Sakari Putkosen käteen. Sääntökirjoja tulkittiin puolin ja toisin. Vierailijoiden vaihtopenkki meinasi revetä liitoksistaan. Pallo osui käteen mutta käsi oli kropassa kiinni. Mene ja tiedä mutta tarkka laukaus alakulmaan vei kotijoukkueen johtoon. Toinen maali oli taas kummajainen ja varsin epäonninen. Pallo ajautui maalin eteen. Maalivahti Mäkelä kaatui ja pallo lipui mateluvauhdilla viivan väärälle puolelle. Pari minuuttia tästä Kraftilta ajettiin yksi mies pihalle törkeästä jälkipelistä. Mies sukitti Topi Mattilaa vihellyksen jälkeen ja tuomio oli aivan selkeä. Ottelua tähän asti hallinnut Ilves saisi siis vielä miesylivoiman tunniksi. Sinnikäs yrittelijäisyys kuitenkin jäi palkitsematta ja tauolle mentiin lukemissa 2-0. Paras paikka Ilvekselle siunaantui ottelun alkuminuuteilla, kun Olli-Pekka Toikkosen veto kilpistyi kulman jälkitilanteessa maaliviivalla seisseen Kraft-pelaajan naamaan.

Tauolta marssi sisuuntunut Ilves ja tilanteita luotiin Kraftin maalille liukuhihnalta. Ainoastaan kotijoukkueen maalivahdin loistoilta ja Ilveksen tehottomuus pitivät lukemat samoina. 63 minuutin kohdalla Kraft rankaisi jälleen. Kraft sai vapaapotkun 25 metrin kohdalta. Pallo kiersi muurin ja meni loppujen lopuksi vielä Mäkelän käsien kautta maaliin. Ilves hakin vielä vaihdoilla lisää hyökkäysvoimaa ja painoi peliä kohti Kraftin maalia. Kaikki miehet olivat ylhällä, kun vastustaja rankaisi lopussa vielä yhdellä maalilla ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Kosmetiikkaa oli enää Miki Sipiläisen maali yliajalla Juha-Pekka Torvisen syötöstä.

Ilveksen vierassaldo näyttää karmealta. Vain yksi voitto neljässä pelissä. Tästähän ei ole muuta suuntaa kuin ylöspäin. Positiivisia asioita pelistä hakiessa tulee mieleen yrittelijäisyys. Peliä ei missään vaiheessa lyöty lekkeriksi vaan loppuun asti haettiin kavennusosumaa. Ilveksen hallinnasta kielii kulmapotkutilasto 10-4. Ottelun ratkaisu oli kuitenkin Ilveksen kannalta harmittavat erikoistilanne maalit ja osittain epäonni. Lisäksi se viimeinen syöttö pelattiin monesti vastustajan maalivahdin ulottuville.

Tästä jatketaan kuitenkin kotiottelulla, kun vastaan Suomen cupin 5 kierroksen ottelussa asettuu paikallisvastustaja TPV. Ottelu pelataan ensi torstaina 11.6 klo 18:30 Tammelassa.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.