Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPV kaatoi vaisun Ilveksen näytöstyyliin

 
TPV kaatoi vaisun Ilveksen näytöstyyliin

Tasoero Tampereen Pallo-Veikkojen ja Ilveksen välillä osoittautui yllättävän suureksi, kun TPV löylytti sarjatasoa alempana pelaavaa paikallisvastustajaansa Suomen Cupin ottelussa peräti 5-1 ja eteni helposti kuudennelle kierrokselle. TPV:n voittoa himmensi hieman Jarno Eräsen loukkaantuminen.

TPV otti pelin haltuunsa alusta lähtien. Kun ottelun tempo jäi selvästi Ykkösen otteluja hitaammaksi, oli punapaitojen taitavilla Kalle Kankalalla, Jarno Eräsellä ja Jussi Kemmolla tilaa ja aikaa kentällä tehdä pallon kanssa, mitä halusivat. TPV pyöritti ja Ilves juoksi perässä.

Maalit kuitenkin ratkaisevat ja jonkin aikaa TPV:lla näytti olevan edellisen ottelun tapaan vaikeuksia päättää tilanteet kunnon laukauksiin..

Lopulta hanat aukesivat 25. minuutilla. Jarno Eränen ja Jussi Kemmo sahasivat keskinäisillä syötöillään omalta puolustusalueelta lähtien Ilveksen ryhmityksen auki ja Kemmo viimeisteli tarkasti alanurkkaan Pallo-Veikkojen johtomaalin.

Kohta maalin jälkeen oli Ilveksen paras ja lähes ainoa painostusjakso pelissä. Pallo saatiin kertalleen myös TPV:n maaliin, mutta tässä vaiheessa avustavan tuomarin lippu oli jo hetken ollut pystyssä paitsion merkiksi.

Neljä minuuttia edellistilanteesta nähtiin ottelun ja myös TPV:n tähänastisen kauden komein osuma. Kemmo keskitti Eräselle, joka latasi suoraan ilmasta takanurkkaan.

Eräsen ja Kemmon aisapari oli pitelemätön, mutta ensimainitun peli loppui pian maalin jälkeen. Juha-Pekka Torvisen taklaus takaapäin päätti Eräsen pelit joksikin aikaa. Toivon mukaan nilkasta ei löydy pahempaa vammaa ja vain seuraavat kaksi peliä jäävät mieheltä väliin.

Ennen taukoa TPV iski vielä kolmannen. Kemmo ja Kalle Kankala petasivat paikan Jani Nyblomille. Tämä laukoi ensin tolppaan, mutta pääsi paluupalloon eikä erehtynyt enää toisella yrittämällä.

Peli oli taukoon mennessä selvä ja se näkyi toisen jakson otteissa. Varsinkin ottelun loppu meni TPV:n kävelyvauhtiseksi syöttöharjoitteluksi ilman suurempaa päämäärää, ja Ilveskin vaihtoi kentälle nuorempaa kaartia.

Ottelun neljäs maali syntyi, kun Kemmon kieputtelujen jälkeen Jarno Venäläinen sai pallon ja laukoi pallon yläkulmaan pallon saatua hieman lisää korkeutta Ilves-puolustajan jalasta.

Ilves pääsi kaventamaan keltapaitojen saatua varsin heppoisesti tuomitun rangaistuspotkun. Iikka Juura ja Miki Sipiläinen kohtasivat pääpelikamppailussa. Sipiläinen meni nurin alastulossa, mutta vaikka tilanteessa ei katsomoon näyttänyt olevan mitään rikettä, vietiin pallo pilkulle. Sipiläinen itse laukoi kavennuksen vuorenvarmasti.

TPV kaunisteli vielä voittolukemiaan. Punaisten viidennen ja viimeisen maalin iski Jani Nyblomin esityöstä Jaakko Rönkkö.

Ilves
1 Ojanperä Juha
2 Poukka Petteri
3 Mattila Topi
5 Salli Janne (46' 31 Siukola Samu)
10 Jokinen Matti
13 Ruukki Kimmo (55' 19 Kuusisto Jesse-Juho)
15 Sipiläinen Miki (65' 17 Alanko Sakari)
18 Torvinen Juha-Pekka
20 Pessi Mikko
21 Putkonen Sakari
29 Toikkonen Olli-Pekka

TPV
12 Laaksonen Vili-Oskar
3 Juura Iikka
9 Rönkkö Jaakko
10 Eränen Jarno (41' 4 Hyyhönen Mikko-Ville)
11 Nyblom Jani
13 Viitanen Markku
14 Kankala Kalle (62' 8 Lindberg Arto)
20 Venäläinen Jarno
21 Kemmo Jussi
22 Westerholm Erik
25 Pasanen Jaakko (62' 2 Isoaho Sampsa)

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Pallo-Veikot - logo

TPV - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää