Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPV kaatoi vaisun Ilveksen näytöstyyliin

 
TPV kaatoi vaisun Ilveksen näytöstyyliin

Tasoero Tampereen Pallo-Veikkojen ja Ilveksen välillä osoittautui yllättävän suureksi, kun TPV löylytti sarjatasoa alempana pelaavaa paikallisvastustajaansa Suomen Cupin ottelussa peräti 5-1 ja eteni helposti kuudennelle kierrokselle. TPV:n voittoa himmensi hieman Jarno Eräsen loukkaantuminen.

TPV otti pelin haltuunsa alusta lähtien. Kun ottelun tempo jäi selvästi Ykkösen otteluja hitaammaksi, oli punapaitojen taitavilla Kalle Kankalalla, Jarno Eräsellä ja Jussi Kemmolla tilaa ja aikaa kentällä tehdä pallon kanssa, mitä halusivat. TPV pyöritti ja Ilves juoksi perässä.

Maalit kuitenkin ratkaisevat ja jonkin aikaa TPV:lla näytti olevan edellisen ottelun tapaan vaikeuksia päättää tilanteet kunnon laukauksiin..

Lopulta hanat aukesivat 25. minuutilla. Jarno Eränen ja Jussi Kemmo sahasivat keskinäisillä syötöillään omalta puolustusalueelta lähtien Ilveksen ryhmityksen auki ja Kemmo viimeisteli tarkasti alanurkkaan Pallo-Veikkojen johtomaalin.

Kohta maalin jälkeen oli Ilveksen paras ja lähes ainoa painostusjakso pelissä. Pallo saatiin kertalleen myös TPV:n maaliin, mutta tässä vaiheessa avustavan tuomarin lippu oli jo hetken ollut pystyssä paitsion merkiksi.

Neljä minuuttia edellistilanteesta nähtiin ottelun ja myös TPV:n tähänastisen kauden komein osuma. Kemmo keskitti Eräselle, joka latasi suoraan ilmasta takanurkkaan.

Eräsen ja Kemmon aisapari oli pitelemätön, mutta ensimainitun peli loppui pian maalin jälkeen. Juha-Pekka Torvisen taklaus takaapäin päätti Eräsen pelit joksikin aikaa. Toivon mukaan nilkasta ei löydy pahempaa vammaa ja vain seuraavat kaksi peliä jäävät mieheltä väliin.

Ennen taukoa TPV iski vielä kolmannen. Kemmo ja Kalle Kankala petasivat paikan Jani Nyblomille. Tämä laukoi ensin tolppaan, mutta pääsi paluupalloon eikä erehtynyt enää toisella yrittämällä.

Peli oli taukoon mennessä selvä ja se näkyi toisen jakson otteissa. Varsinkin ottelun loppu meni TPV:n kävelyvauhtiseksi syöttöharjoitteluksi ilman suurempaa päämäärää, ja Ilveskin vaihtoi kentälle nuorempaa kaartia.

Ottelun neljäs maali syntyi, kun Kemmon kieputtelujen jälkeen Jarno Venäläinen sai pallon ja laukoi pallon yläkulmaan pallon saatua hieman lisää korkeutta Ilves-puolustajan jalasta.

Ilves pääsi kaventamaan keltapaitojen saatua varsin heppoisesti tuomitun rangaistuspotkun. Iikka Juura ja Miki Sipiläinen kohtasivat pääpelikamppailussa. Sipiläinen meni nurin alastulossa, mutta vaikka tilanteessa ei katsomoon näyttänyt olevan mitään rikettä, vietiin pallo pilkulle. Sipiläinen itse laukoi kavennuksen vuorenvarmasti.

TPV kaunisteli vielä voittolukemiaan. Punaisten viidennen ja viimeisen maalin iski Jani Nyblomin esityöstä Jaakko Rönkkö.

Ilves
1 Ojanperä Juha
2 Poukka Petteri
3 Mattila Topi
5 Salli Janne (46' 31 Siukola Samu)
10 Jokinen Matti
13 Ruukki Kimmo (55' 19 Kuusisto Jesse-Juho)
15 Sipiläinen Miki (65' 17 Alanko Sakari)
18 Torvinen Juha-Pekka
20 Pessi Mikko
21 Putkonen Sakari
29 Toikkonen Olli-Pekka

TPV
12 Laaksonen Vili-Oskar
3 Juura Iikka
9 Rönkkö Jaakko
10 Eränen Jarno (41' 4 Hyyhönen Mikko-Ville)
11 Nyblom Jani
13 Viitanen Markku
14 Kankala Kalle (62' 8 Lindberg Arto)
20 Venäläinen Jarno
21 Kemmo Jussi
22 Westerholm Erik
25 Pasanen Jaakko (62' 2 Isoaho Sampsa)

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Pallo-Veikot - logo

TPV - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää