Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kamppailu tekonurmella päättyi Wimman niukkaan voittoon

 
Kamppailu tekonurmella päättyi Wimman niukkaan voittoon


FC Wimman ja TJK:n kohtaaminen Kajaanissa oli ns. kuuden pisteen peli, joukkueet ovat sikäli lähekkäin sarjataulukossa. Ottelun alustana oli tekonurmi, joka oli yllättävän nopea. Tämä lienee pääsyy, miksi ottelu ei jalkapallon suuria hienouksia tarjoillut – jännitystä ja ankaraa taistelua pelistä ei kuitenkaan puuttunut. Varsin iloinen yllätys oli suurilukuinen ja aktiivinen yleisö kannustamassa kotijoukkuetta. Torvet ja rummut ovat harvinaista herkkua naisten divariotteluissa.

TJK aloitti ottelun aavistuksen aktiivisemmin kuin Wimma. Toisella minuutilla poikkeuksellisesti keskikentällä pelannut Memmu katkoi hyvin ja avasi pystysyötöllä Miralle. Tämä jatkoi laitaan Nooralle, jonka keskitys tyssäsi tarkkaan puolustukseen. Otteet tasaantuivat, ja kumpikin sai kohtalaisen hyviä hyökkäyksiä, joskin lopulta varsin vaarattomia.

Kärkenä pelannut Tiia pelasi heti alusta lähtien vahvasti. Tulosta syntyi, kun hän ensin karvasi pallon meille keskiympyrän lähettyvillä ja antoi pystysyötön Miralle. Tämä ajoi kuudentoista alueelle ja laukoi. Tiia oli noussut vahvasti hyökkäykseen mukaan, ja painoi paluupallon lähietäisyydeltä maaliin. Paljon lupaava johtomaali 0-1 syntyi 13. minuutilla.

FC Wimma kuittasi tilanteen varsin nopeasti, kohtalaisen vaarattomalta näyttävästä tilanteesta. Pitkä ja korkea kaari tulee puolustuslinjaamme, haltuunotto karkaa eteen, jolloin Wimman pelaaja siirtää pallon vasempaan laitaan Riikka Ylitalolle. Tämä pääsee lievästi häirittynä etenemään kuudentoista nurkalta kohti maalia ja sijoittamaan pallon tarkasti verkkoon. Takaisku tulee 15. minuutilla.

Maali piristää Wimman peliä, ja pallo pyörii enemmän meidän alueellamme kuin heidän. Wimman toinen kulma antoi kuitenkin meille mahdollisuuden palata taas johtoasemaan. Johanna poimii pallon, avaa erinomaisella heitolla Tanelle laitaan. Hyökkäyksen kärjeksi nousee Mira, mutta oikea-aikaisesti vastaantullut maalivahti Janna Parkkinen selvittää tilanteen sivurajaksi.

Puolen tunnin paikkeilla TJK:n peli-idea katoaa, ja hallittujen hyökkäysten avaaminen kuivuu epätarkkoihin syöttöihin. Vaikka Wimma ei mitään erinomaisen juonikasta peliä esitäkään, sille tarjoutuu tilanteita, jopa yksi aivan puhdas läpiajo, jonka Johanna selvittää jalkatorjunnalla. Jakson loppuun saamme jälleen pelin järjestykseen: hankimme pari vaparia varsin hyvistä paikoista. Lisäksi Miran ja Marikan avustuksella Noora hankkii meille kulman, jonka ansiosta saamme mukanan paineen vastustajan alueelle. Ensimmäisen jakson lisäajalla Tane antaa vielä toisen kulman, josta pallo palautuu hänelle. Maalia kohti ajanut Tane kaadetaan, ja seuranneesta vaparista saadaan vielä mukava hässäkkä Wimman maalille.

Toisen jakson alku on vuorostaan Wimman, joka saa kaksi kulmaa heti ensimmäiseen pariin minuuttiin. Tosin Wimman paineesta saamme varsin mukavia vastahyökkäyksiä, mutta kotijoukkueen puolustus pelaa varmaa peliä. Toisen jakson alku toisaalta osoittaa, että puolustuksemme kokeneet tulokkaat Jane ja Marika ovat pelin kuluessa löytäneet pelituntuman pitkän tauon jälkeen. Janellahan oli vain vartti peliä tältä kaudelta, Marikan edellinen sarjapeli taitaa olla parin vuoden takaa.

Jos jakson ensimmäinen kymppi ei meille paljon hyökkäyksellisesti tarjoa, saamme vähitellen uudelleen otteen tuollakin alueella. 65. minuutin kohdalla Miralle saadaan avattua hyvin, mutta hänet torpataan kumoon, tosin ilman vaparia. Minuuttia myöhemmin Tane kaadetaan lähellä kuudentoista nurkkaa. Upea Tanen vapari nousee aivan niukasti maalin yli. Meidän kannaltamme valitettavasti paine siirtyy vähitellen puolustuskolmanneksellemme. Muutama kulmapotku ja pari vaparia selvitetään helpohkosti, mutta lopulta kotijoukkue rankaisee. Ajassa 77 minuuttia tarkasti annettu kulmapotku putoaa takatolpan puolelle juuri vitosen alueella, mistä vapaaksi jäänyt Niina Möttönen tuuppaa pallon sisään: lukemat 2-1.

Wimma saa tehtyä tyhjäksi TJK:n vastahyökkäykset. Mira hankki meille yhden vaparin, jota ei onnistuta hyödyntämään, oikeastaan painopisteen nostaminen tarjoaa Wimmalle paikan vielä lisämaaliin kulmasta, mutta ensin Johanna nyrkkeilee pallon ulos kuudeltatoista, ja kohta seuranneen vedon torjuu lopulta takatolppalta Jane.

Ottelu oli vaiheeltaan vaihteleva ja kohtalaisen tasaväkinen. Wimma pelasi kentän ominaisuuksiin sopivalla tyylillä: pallo nopeasti pitkänä ylös pois omalta alueelta, toisaalta meidän avauksiamme Wimma onnistui katkomaan keskialueella tehokkaasti ja irtopallojen riiston se hallitsi meitä paremmin. Kenttä ei oikein suosinut meille tyypillistä yllätyksellisyyttä tilanteiden rakentelussa.

Wimman tuntemattomuus ei ollut ainoa meitä kohdannut arvoitus. Peräti neljä avauskokoonpanon vakiopelaajaa puuttui vahvuudestamme, ja tilanteen pelastajiksi olivat tulleet Jane ja Marika. Kokemus selvästi korvasi puuttuvaa pallotuntumaa, ja kaksikko pelasi vakaata puolustuspeliä. Puolustuksen johtohahmo oli tällä kertaa Satu, joka ohjasi peliä hyvällä auktoriteetillä. Joukkueen paras pelaaja oli jälleen kerran laitapakin paikalla tarkasti pelannut Piia. Kerta kerralta peliään parantava Tiia teki kauden ensimmäisen maalinsa, ja pelasi muutenkin vahvasti osana Tanen ja Miran juonikasta hyökkäysakselia.

TJK:n tiedotteeesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää