Kamppailu tekonurmella päättyi Wimman niukkaan voittoon

FC Wimman ja TJK:n kohtaaminen Kajaanissa oli ns. kuuden pisteen peli, joukkueet ovat sikäli lähekkäin sarjataulukossa. Ottelun alustana oli tekonurmi, joka oli yllättävän nopea. Tämä lienee pääsyy, miksi ottelu ei jalkapallon suuria hienouksia tarjoillut – jännitystä ja ankaraa taistelua pelistä ei kuitenkaan puuttunut. Varsin iloinen yllätys oli suurilukuinen ja aktiivinen yleisö kannustamassa kotijoukkuetta. Torvet ja rummut ovat harvinaista herkkua naisten divariotteluissa.

TJK aloitti ottelun aavistuksen aktiivisemmin kuin Wimma. Toisella minuutilla poikkeuksellisesti keskikentällä pelannut Memmu katkoi hyvin ja avasi pystysyötöllä Miralle. Tämä jatkoi laitaan Nooralle, jonka keskitys tyssäsi tarkkaan puolustukseen. Otteet tasaantuivat, ja kumpikin sai kohtalaisen hyviä hyökkäyksiä, joskin lopulta varsin vaarattomia.

Kärkenä pelannut Tiia pelasi heti alusta lähtien vahvasti. Tulosta syntyi, kun hän ensin karvasi pallon meille keskiympyrän lähettyvillä ja antoi pystysyötön Miralle. Tämä ajoi kuudentoista alueelle ja laukoi. Tiia oli noussut vahvasti hyökkäykseen mukaan, ja painoi paluupallon lähietäisyydeltä maaliin. Paljon lupaava johtomaali 0-1 syntyi 13. minuutilla.

FC Wimma kuittasi tilanteen varsin nopeasti, kohtalaisen vaarattomalta näyttävästä tilanteesta. Pitkä ja korkea kaari tulee puolustuslinjaamme, haltuunotto karkaa eteen, jolloin Wimman pelaaja siirtää pallon vasempaan laitaan Riikka Ylitalolle. Tämä pääsee lievästi häirittynä etenemään kuudentoista nurkalta kohti maalia ja sijoittamaan pallon tarkasti verkkoon. Takaisku tulee 15. minuutilla.

Maali piristää Wimman peliä, ja pallo pyörii enemmän meidän alueellamme kuin heidän. Wimman toinen kulma antoi kuitenkin meille mahdollisuuden palata taas johtoasemaan. Johanna poimii pallon, avaa erinomaisella heitolla Tanelle laitaan. Hyökkäyksen kärjeksi nousee Mira, mutta oikea-aikaisesti vastaantullut maalivahti Janna Parkkinen selvittää tilanteen sivurajaksi.

Puolen tunnin paikkeilla TJK:n peli-idea katoaa, ja hallittujen hyökkäysten avaaminen kuivuu epätarkkoihin syöttöihin. Vaikka Wimma ei mitään erinomaisen juonikasta peliä esitäkään, sille tarjoutuu tilanteita, jopa yksi aivan puhdas läpiajo, jonka Johanna selvittää jalkatorjunnalla. Jakson loppuun saamme jälleen pelin järjestykseen: hankimme pari vaparia varsin hyvistä paikoista. Lisäksi Miran ja Marikan avustuksella Noora hankkii meille kulman, jonka ansiosta saamme mukanan paineen vastustajan alueelle. Ensimmäisen jakson lisäajalla Tane antaa vielä toisen kulman, josta pallo palautuu hänelle. Maalia kohti ajanut Tane kaadetaan, ja seuranneesta vaparista saadaan vielä mukava hässäkkä Wimman maalille.

Toisen jakson alku on vuorostaan Wimman, joka saa kaksi kulmaa heti ensimmäiseen pariin minuuttiin. Tosin Wimman paineesta saamme varsin mukavia vastahyökkäyksiä, mutta kotijoukkueen puolustus pelaa varmaa peliä. Toisen jakson alku toisaalta osoittaa, että puolustuksemme kokeneet tulokkaat Jane ja Marika ovat pelin kuluessa löytäneet pelituntuman pitkän tauon jälkeen. Janellahan oli vain vartti peliä tältä kaudelta, Marikan edellinen sarjapeli taitaa olla parin vuoden takaa.

Jos jakson ensimmäinen kymppi ei meille paljon hyökkäyksellisesti tarjoa, saamme vähitellen uudelleen otteen tuollakin alueella. 65. minuutin kohdalla Miralle saadaan avattua hyvin, mutta hänet torpataan kumoon, tosin ilman vaparia. Minuuttia myöhemmin Tane kaadetaan lähellä kuudentoista nurkkaa. Upea Tanen vapari nousee aivan niukasti maalin yli. Meidän kannaltamme valitettavasti paine siirtyy vähitellen puolustuskolmanneksellemme. Muutama kulmapotku ja pari vaparia selvitetään helpohkosti, mutta lopulta kotijoukkue rankaisee. Ajassa 77 minuuttia tarkasti annettu kulmapotku putoaa takatolpan puolelle juuri vitosen alueella, mistä vapaaksi jäänyt Niina Möttönen tuuppaa pallon sisään: lukemat 2-1.

Wimma saa tehtyä tyhjäksi TJK:n vastahyökkäykset. Mira hankki meille yhden vaparin, jota ei onnistuta hyödyntämään, oikeastaan painopisteen nostaminen tarjoaa Wimmalle paikan vielä lisämaaliin kulmasta, mutta ensin Johanna nyrkkeilee pallon ulos kuudeltatoista, ja kohta seuranneen vedon torjuu lopulta takatolppalta Jane.

Ottelu oli vaiheeltaan vaihteleva ja kohtalaisen tasaväkinen. Wimma pelasi kentän ominaisuuksiin sopivalla tyylillä: pallo nopeasti pitkänä ylös pois omalta alueelta, toisaalta meidän avauksiamme Wimma onnistui katkomaan keskialueella tehokkaasti ja irtopallojen riiston se hallitsi meitä paremmin. Kenttä ei oikein suosinut meille tyypillistä yllätyksellisyyttä tilanteiden rakentelussa.

Wimman tuntemattomuus ei ollut ainoa meitä kohdannut arvoitus. Peräti neljä avauskokoonpanon vakiopelaajaa puuttui vahvuudestamme, ja tilanteen pelastajiksi olivat tulleet Jane ja Marika. Kokemus selvästi korvasi puuttuvaa pallotuntumaa, ja kaksikko pelasi vakaata puolustuspeliä. Puolustuksen johtohahmo oli tällä kertaa Satu, joka ohjasi peliä hyvällä auktoriteetillä. Joukkueen paras pelaaja oli jälleen kerran laitapakin paikalla tarkasti pelannut Piia. Kerta kerralta peliään parantava Tiia teki kauden ensimmäisen maalinsa, ja pelasi muutenkin vahvasti osana Tanen ja Miran juonikasta hyökkäysakselia.

TJK:n tiedotteeesta / UrheiluTampere.com

Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.