Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Butchers haki pisteet Tampereelta tyylillä

 
Butchers haki pisteet Tampereelta tyylillä


Pyynikin kentälle saapui sunnuntaina vieraita Porvoosta, kun neljä perättäistä Suomen mestaruutta voittanut ja Euroopan kentilläkin mainetta niittänyt Butchers asteli kotijoukkueen vastustajaksi Vaahteraliigan ottelussa. Vierailijat olivat vähintään yhtä tylyjä kuin aiemmin päivällä Saintsin C-junnuvastustaja Kuopio Steelers, ja voitto matkasi Porvooseen lukemin 7-47.

Butchers juotti heti alkuun karvasta kalkkia, kun vierailijoiden Josh Brisco pujotteli ottelun aloituspotkun kotijoukkueen maalialueelle. Lisäpisteen epäonnistuttua Butchers siirtyi johtoon 0-6. Saints pääsi omaan hyökkäysvuoroonsa noin puolesta kentästä Gregory Hough'n palautuksen seurauksena. Kotijoukkue rymysikin aina vastustajan 22:n jaardin viivalle mutta Ilkka Laitisen potkumaaliyritys seilasi vasemmalta ohi maalipuiden. Nyt astui esiin kotijoukkueen puolustus, joka piti vierailijoiden hyökkäystä tiukasti otteessaan.

Veikka Lehtosen rähmättyä hyökkäyksessä pallon puolustus korjasi vahingon, kun Robert Bishop repi pallon pelinrakentaja Cedric Johnsonin käsistä seuraavalla Butchersin hyökkäysvuorolla. Tamperelaishyökkäys ei edelleenkään saanut konetta käyntiin mutta Butchersin otettua neljännen yrityksen lentopotkussa 15:n jaardin rangaistuksen potkaisijaan törmäämisestä sai hyökkäys vielä uuden mahdollisuuden. Valo syttyi tunnelin päässä, kun Lehtonen löysi heitollaan Tuomas Kullaan, joka teki Vaahteraliigauransa toisen maalin. Mikko Paakkunaisen lisäpisteen jälkeen Saints johti 7-6.

Kotijoukkue näytti ottavan pientä otetta pelistä Niko Mäkisen peitettyä pallon maalia seuranneessa aloituspotkussa. Hyökkäys kuitenkin rähmäsi pallon takaisin vierailijoille, jotka kiittivät ja kumarsivat: Johnson marssitti koneistonsa omalta 31:n jaardin viivalta aina maalin tuntumaan. Hetken jo näytti että Saints -puolustus tyrehdyttää tämänkin hyökkäyksen kunnes Markus Haverinen löysi itsensä kokoisen reiän ja syöksyi maalialueelle. Butchers pelasi lisäpisteen ja Johnsonin löydettyä heitollaan Ville Kurvisen kääntyi tilanne vierailijoille 7-14.

Tamperelaisten hyökkääminen oli virheitä täynnä eikä pallo liikkunut toivottua tahtia. Saintsin uhkapeli neljännellä yrityksellä vierailijoiden 42:n jaardin viivalla ei toiminut ja jälleen Johnsonin orkesteri uhkasi Saints –päätyä. Puolustus, Bishop, Hough ja Aleksi Astor etunenässä, tiivisti rivejään ja jännitysnäytelmä huipentui neljänteen yritykseen kymmenen jaardin päässä maalista. Johnson kuitenkin löysi heitolla maalialueella hiipineen Kurvisen ja lisäpisteen epäonnistuttua Butchers johti 7-20. Ensimmäinen puoliaika päättyi Lehtosen heittämään syötönkatkoon.

Puoliaika ei tuonut tehoja Saints hyökkäykseen, mutta puolustus sai pysäytettyä vieraat maaliviivalla. Pelinrakentajaksi vaihdettu Lari Siitonen sai kelpo alun, mutta Porvoon Brandon Stiggers katkaisi miehen syötön ja toi Porvoon uudelleen maaliviivan tuntumaan. Johnson juoksi itse tarvittavat jaardit ja Jonne Laineen potku toi kolmannen neljänneksen lopussa tilanteeksi 7-27. Tässä vaiheessa mestarin pykälä oli silmässä, ja se kirjautti viimeisellä neljänneksellä heittomaalit Kurviselle ja Haveriselle sekä vielä Briscolle syötönkatkon palautuksesta. Loppulukemat Pyynikin sunnuntai-illassa kirjattiin 7-47.

Puolustus joutui sunnuntaina vaikean tehtävän eteen. Hyökkäys ei saanut pidettyä palloa hallussa, ja puolustus joutui olemaan paljon kentällä. Bishop raatoi 5+5 taklausta sekä aiheutti että peitti yhden rähmäyksen Houghin saldon ollessa 4+4.

Kotijoukkueen Keisari-pelaajaksi valittiin Gregory Hough ja Butchersin parhaana palkittiin Markus Haverinen.

Saints kohtaa sunnuntaina 19.7. Helsinki Wolverinesin Velodromilla. Ahmat ovat myös ahtaalla sarjan häntäpäässä voitettuaan vain yhden ottelun. Luvassa on siis tiukkaa taistelua sarjapisteistä.

Saintsin tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere Saints ry. - logo

Saints - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTampere Saintsille kova vahvistus hyökkäykseen

Tampere Saintsille kova vahvistus hyökkäykseen

Vaahteraliigakauteen valmistautuva Tampere Saints solmi lauantaina 9.1 harjoitusleirin yhteydessä pelaajasopimuksen kokeneen TE Tommi Pinnan kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vaahteraliigaa myös ensi kesänä URHOtv:llä

Vaahteraliigaa myös ensi kesänä URHOtv:llä

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaa nähdään myös tulevana kesänä URHOtv:llä.

Lue lisää