Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jatkuuko TamUn voittoputki vai kääntääkö Jaro kurssinsa

 
Jatkuuko TamUn voittoputki vai kääntääkö Jaro kurssinsa


Kovin paljon erilaisemmat eivät joukkueiden lähtökohdat voisi olla Veikkausliigan maanantaisessa televisio-ottelussa. Kotijoukkue FF Jaro ei ole voittanut neljään peliin, kun taas vierailija Tampere Unitedilla on allaan kolmen ottelun voittoputki. Varsin tuskaisen ja loukkaantumisten runteleman alkukauden jälkeen tamperelaiset ovat alkaneet saada tulosta aikaan, tosin tyylistä tinkien. Edelliskierroksen vierasvoitto VPS:stäkin perustui tyystin tiiviiseen puolustuspeliin.

– Mutta ei alkukauden huonoja pelejä voi täysin loukkaantumisten piikkiinkään laittaa, myöntää tamperelaistoppari Mathias Lindström.

– Kukaan ei vain jostain syystä pelannut omalla tasollaan.

Tuore Liigacupin voittaja saikin palata liiga-arkeen varsin karulla tavalla, kun juuri FF Jaro kävi heti avauskierroksella nappaamassa 0–2-vierasvoiton. Eikä 2000-luvun menestyskone tuntunut muutenkaan lähtevän millään käyntiin, sillä viidestä ensimmäisestä pelistään TamU nappasi vain yhden voiton ja kärsi neljä tappiota.

– Tappiot alkoivat nakertaa itseluottamusta, ja se taas näkyi otteissa, Lindström sanoo.

Mutta edelliset kierrokset ovat taas olleet alkukauteen nähden täysin vastakkaiset: viisi ottelua ja neljä voittoa. Puheisiinkin on alkanut tulla jo tervettä menestysnälkää.

– Kyllä me tavoitteeksemme olemme asettaneet Eurokentät ensi kaudeksi, toppari linjaa.

Sarajärvellä makeita muistoja TamUsta

Jos Tampere United elää tällä hetkellä vahvaa vaihetta, Jaron pitäisi puolestaan saada oma kierteensä katkaistuksi. Neljä edellistä ottelua ovat tuottaneet vain kaksi pistettä, ja hyvän alkukauden jälkeen pietarsaarelaisseura on alkanut valua sarjataulukossa alaspäin.

Hyvävireinen TamU on toki vaikea vastus kurssin kääntämiseen, mutta ainakin täksi kaudeksi Jaroon siirtyneellä Jani Sarajärvellä on hyviä muistoja tamperelaisia vastaan pelaamisesta:

– Kun pelasin VPS:ssä, niin tein ensimmäisen liigamaalini TamUa vastaan Hietalahdessa 2001. Kristian Sund keskitti muistaakseni huonommalla jalallaan, ja voitin Petri Heinäsen pääpallotaistelussa ja puskin alanurkkaan. Eikä Mikko Kavén mahtanut mitään.

Ja hyvälle maistui myös viime kauden kohtaaminen TPS-paidassa, sopivasti vieläpä tv-ottelussa. Keskikentän keskustassa pelannut Sarajärvi polki läpi tamperelaispuolustuksen ja jatkoi pitkän syötön yli vastaan tulleen maalivahdin. Eikä Kavén mahtanut taaskaan mitään.

Koillismaalaisella itsetunnolla varustettu Sarajärvi kuvasi pelin jälkeisessä haastattelussaan maalian ”eurogoaliksi” ja olikin oikeassa – osuma oli yksi liigan viime kauden näyttävimmistä.

Neljäntoista kuukauden tauko

TamU-pelin jälkeen alkoivat kuitenkin ongelmat. Viikkoa myöhemmin pelatussa MyPa-ottelussa, jälleen tv-kameroiden edessä, nähtiin eri-ilmeinen Sarajärvi: tuskissaan nurmella makaava, juuri akillesjänteensä katkaissut.

Alkoi pitkä kuntoutusjakso ja peleihin tuli peräti 14 kuukauden tauko. Ei nimittäin riittänyt, että poikki mennyt jänne saatiin kuntoon, vaan heti perään piti leikata toinen akillesjänne, joka oli repeytynyt ilmeisesti liian rasituksen takia.

– Tuli kieltämättä aika monta kertaa kelailtua tuota viime kauden maalia, kun piti hakea kuntouttamiseen fiilistä, Sarajärvi huokaa. Paluu kentille tapahtui vasta puolentoista viikon takaisessa cupin ottelussa TamUa vastaan, ja saman verran minuutteja – noin kymmenen – tuli myös edelliskierroksen RoPS-ottelussa.

Lisäminuutit olisivatkin toivelistalla korkealla tulevassa kamppailussa – ja mieli tekisi juhlistaa paluuta jopa maalilla.

– Vaikka taitaisihan se olla jo hieman liikaa, vasemmalla laidalla viihtyvä Sarajärvi virnistää.

”Henki yhtä hyvä kuin aiemmin”

Sarajärvi on yksi Jaron tämän kauden puolustuspään hankintoja. Pietarsaarelaiset olivat viime kaudella tehokkaita hyökkäyspelissään, mutta vastaavasti omissa soi liian usein.

– Seura varmaan halusi tiivistää puolustuspäätä hankkimalla sinne lisää kokemusta ja kenties vähän äijämäisyyttäkin, Sarajärvi arvelee. Hyvää työtä seuran valmentajana tehnyt Mika Laurikainen yllätti vastikään valtakunnan futisväen ilmoittamalla jättävänsä seuran tämän kauden jälkeen. Eikä ihme, että ilmoitusta seuranneista heikommista peleistä tehtiin välittömästi johtopäätös joukkueen ilmapiirin huonontumisesta. Sarajärvi kuitenkin kuittaa tällaiset puheet roskana.

– Henki on ihan yhtä hyvä kuin aiemminkin. Meillä on vain ollut melkoinen loukkaantumissuma, ja kun on ollut paljon pelejä, niin kova kuormitus on alkanut näkyä pelaajissa, jotka ovat joutuneet pelaamaan paljon. Sarajärvi harmittelee Laurikaisen lähtöpäätöstä ja sanoo arvostansa tätä valmentajana. Ainoana heikkoutena hän näkee sen, ettei Laurikainen ole niin sanotusti kova nimi pelaajauraltaan.

– Se ei näy siinä, kuinka hän tekee työnsä, mutta niin vain hän sai lähteä esimerkiksi TPS:stä, kun siellä haluttiin ”kova nimi” seuraan. Kaipa sellainen sitten tarvittiin mainosmyynnin ja yhteistyökuvioiden takia.

FF Jaro–Tampere United Veikkausliiga LIVE -otteluna Urheilukanavalla maanantaina 20.7. kello 19.00. Ennakkotunnelmat studiosta kello 18.30 alkaen.

Veikkausliigan tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere United - logo

TamU - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää