Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TJK:lle taistelupisteet Kaarinasta

 
TJK:lle taistelupisteet Kaarinasta


KaaPo – TJK 3 – 4 (2 – 2)
TJK:n maalit: Petäjä (2), Varpula, Terho.

KaaPon juoksuvoimainen joukkue on ollut yksi kauden petraajia viimevuotiseen verrattuna. Kun KaaPon kaataminen ei viime vuonna onnistunut kummallakaan kerralla tuntui ennakkoon, että TJK:n on viritettävä pelinsä tällä kertaa kohdalleen. Näistä asetelmista ei ollut yllättävää, että näimme vauhdikkaan ja varsin tasaväkisen ottelun, ja maaleja tehtiin peräti seitsemän.

TJK aloitti pirteästi: jo toisella minuutilla TJK:lla Mira jatkoi Memmun pystysyötön linjan taakse Nooran tavoiteltavaksi. Tämä pääseekin laukomaan, mutta valitettavasti kutiin ei tullut voimaa, ja niinpä Asta Grönforsilla oli helppo työ poimia pallo. TJK sai parhaimmillaan aikaan mukavia syöttöketjuja, joilla pallo saatiin pelattua nopeasti ylös. Esimerkkinä tästä Noora pudotti Johannan avauksen Tanjalle, joka haki Miraa läpiajoon. Laukaisupaikan sijasta kippari sai hankittua meille ensimmäisen kulman seitsemännellä minuutilla. Tane pelaa tämän lyhyenä Jonnalle, joka palauttaa alta kiertävälle Tanelle. Tämän matala laukaus tulee ruuhkan seasta etutolpan puolelle, yllättää Grönforsin ja painuu verkon perille. Ensimmäinen erikoistilanne voi TJK:n 0-1 johtoon ajassa 7 minuuttia.

KaaPon nopeat avaukset pystyyn ja hyvin nopeat juoksijat loivat vaaratilanteita myös TJK:n maalille. Vähän runsaan kympin jälkeen Kaisa Hämäläinen pääsee oikealta laidalta laukaisupaikkaan, tosin pieneen kulmaan, mutta laukoo vaarallisesti kohti etuyläkulmaa. Johanna joutuu ohjaamaan laukauksen kulmaksi, mutta onneksi tämä erikoistilanne selvitetään. Alku on ollut TJK:n lievää hallintaa, mutta näillä tienoin peli selkeästi tasaantuu varsinkin kun TJK yrittää liian monimutkaisia asioita, ja KaaPo pääsee katkomaan. Tällaisesta tilanteesta menetämme pallon hyökkäykseen lähdön jälkeen keskiviivan paikkeilla. Sieltä Mira Jalonen antaa hyvän pystyavauksen vielä ylöspäin liikkeessä olevan puolustuksemme taakse. Palloon kiitää ensimmäisenä Krista Oksa, joka jallittaa Johannan ja laukoo tasoituksen 1-1 (18 min.).

Tasoituksen jälkeen vierailijoiden peli on hieman sekavaa, ja KaaPo puolestaan kärkkyy tilanteita aktiivisesti. Tasoituksen jälkeinen KaaPon hyökkäys pysähtyy Johannan hyppysiin ja tämän hieman liian kiireinen heittoavaus ei jää omille. KaaPon pelaaja (Hämäläinen ?) haistaa hyvin pallonriiston ja saa toimitettua pallon rankkaripilkun paikkeille. Siellä meikäläisten purku ei onnistu, vaan Krista Oksa pääsee pyörähtämään maalin puolelle, ja laukoo kotijoukkueen johtoon 2-1 (20 min.)

TJK:lla on onnea, ettei kohta tulee lisää jäitä porstuaan, kun kotijoukkueen pelaaja pääsee laukomaan aivan kohti ylänurkkaa, mutta onneksi ylähirteen. Meidän sekava jaksomme kestää kymmenisen minuuttia, ja sitten me saamme taas askelmerkit kohdalleen. Ensin Anu ja Mira petaavat Nooralle hyvän laukaisupaikan, ja Grönfors onnistuu torjumaan voimakkaan kudin kulmaksi. Kulma pelataan hyvin, mutta Piia joutuu laukomaan vaikeasta asennosta, joten pallon viuhuu selvästi takatolpan ohi. Sitten pelistä toiseen taisteleva Tane kaadetaan n. 35 metrissä ja saamme vaparin. Keskikentän taiturimme asettuu itse laukomaan, ja laukaus putoaa aivan ylähirren alle, ja pallo painuu maalivahdin sormenpäiden kautta verkkoon. Riemukas tasoitus 2 – 2 on syntynyt ajassa 32 minuuttia.

Jakson loppuun saamme vielä pari erinomaista hyökkäystä. Ensin Linda antaa keskikentällä nopean vaparin Jonnalle. Tämä jatkaa Miralle, joka keskittää hakien maalille nousevaa Anua. Maalivahti selvittää kuitenkin tilanteen. Linda oli rakentamassa toistakin tilannetta,ja haki hyvällä pystysyötöllä Anua, joka sitten hankki kulman. Vielä melko lopussa näimme Piian monen kymmenen metrin nousun laidaltaan, ja ohi painuvan laukauksen, Tanjan laukauksen tilanteesta, jossa KaaPon syöttö saatiin katki melko korkealla.

Toinenkin jakso alkoi vauhdikkaasti. Ensin me saimme rakennettua hyvän hyökkäyksen, mutta KaaPo käänsi pelin suunnan nopeasti, ja hetkessä kotijoukkue rakensi avopaikan keskelle kuudentoista sisään. Onneksi laukaus nousi yli maalin. Varsin nopeasti me saimme avattua nopean hyökkäyksen, jossa Noora syötti Miralle laitaan. Tämä pääsi keskittämään etutolpan puolelle, jonne Linda pääsi ohjaamaan pallon maalivahdin edestä verkkoon. Olimme nouseet 2-3 johtoon kun pelikellossa oli 51 minuuttia. Tästä emme kuitenkaan pääseen pitkään nauttimaan, kun kulmapotkutilanteesta Henna Vuorinen pääsee laukomaan kuudentoista edustalta kohti maalia. Muuten marja kudiksi, mutta ottaa kimmokkeen puolustavan pelaajan päästä ja peli on taas tasan 3-3 (56 min.).

Hieman tässä oli hätä kädessä, sillä nopeat Kaisa Hämäläinen ja Krista Oksa onnistuivat luomaan usein ylivoimaa oikealle laidalle. Mutta peli oli aaltoilevaa, ja mekin saimme komeilla syöttöketjuilla rakennettua hyökkäyksiä. Upein esimerkki nähtiin, kun Tane syötti vasempaan laitaan Anulle. Tämä oli tehnyt laidallaan jo valtavasti töitä, mutta jotenkin sisua riitti vielä taistella itsensä ohi puolustajasta, nousta päätyrajalle, ja antaa matala syöttö etutolpan puolelle. Tilanteen haistoi aivan oikea-aikaisesti Noora, joka Grönforsin edestä liukui pallon maaliin, ja vei meidät taas johtoon: 3-4 (68 min.)

Eivätkä paikkamme tuohon loppuneet: Tanen antamasta kulmapotkusta Mira pääsee puskemaan, mutta pallo nousee yli. Sitten n. varttia ennen loppua Noora aavistaa Johannan pitkän avauksen ja pääsee läpiajoon. Maalivahti nousee kuitenkin hyvin peittämään, ja Nooran sijoitus painuu niukasti ohi. Tasoitus on puolestaan enemmän kuin lähellä, kun Krista Oksa pääsee laukomaan läheltä etunurkkaa. Johanna torjuu eteensä, ja KaaPon pelaaja pääsee yrittämään paluupalloon. Pallo kimpoilee vaarallisesti päätyen lopulta maaliviivalla Johannan hanskoihin. Meidän vuoromme puolestaan on toisessa päässä, kun Anun ja Tanjan esityöstä Jonna pääsee yrittämään, mutta laukoo ohi. Noora ja Mira puolestaan pääsevät yrittämään 2-1 -hyökkäystä, mutta puolustaja onnistuu katkomaan ratkaisevan syötön.

Ja vielä lisäajan puolelle mennessä näytämme ensin onnistuvan pitämään pallon vastustajan alueella, mutta kuitenkin lopussa vastustaja vielä onnistuu saamaan kulman ja sitten vaparin, mutta meidän onneksemme tuloksetta.

KaaPo pelasi odotetusti pitkillä pystyavauksilla, varsinkin Jalosen kantavilla kaarilla, ja joukkueen nopeat juoksijat teettivät puolustuksellemme paljon työtä, varsinkin Sadulle ja Piialle. Meidän pelissämme erikoistilanteilla oli jälleen iso osa, mutta myös komeasti pelattuja hyökkäyksiä nähtiin, olivathan 2-3 ja 3-4 maalit nimenomaan syöttöketjun päätteeksi syntyneitä maaleja (vaikka Voittamisen Strategia -kirja painottaakin, että maaleja saadaan sitä suuremmalla todennäköisyydellä mitä vähemmillä syötöillä tilanteeseen päästään). Nyt pitäisi kehua taas oikeastaan kaikkia pelaajia komeasta taistelusta, mutta poimitaan sitten taas kerran esille Tane. Toinen taistelija oli Anu, joka pohjusti voittomaalin. Noora puolestaan paitsi onnistui ratkaisevan maalin viimeistelyssä, pelasi muutenkin erinomaisen pelin. Sarja on puolivälissä ja pisteitä yhdeksän. Eväitä on varmasti saada toisella puoliskolla enemmän.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com 


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää